Pozvánka a video: Enduro Serie 2016 pokračuje o víkendu na Zadově

Autor: Martina Ptáková, vydáno: 29.7.2016

Česká Enduroserie má v tomto roce za sebou již 2 úspěšné závody v Koutech a na Ještědu. Obě akce ukázaly vzrůstající zájem o tuto mladou, atraktivní a adrenalinovou MTB disciplínu, když se na start postavilo přes 280, respektive 260 závodníků!

Je skvělé sledovat různorodost bikerů, kteří se objeví na jednotlivých závodech. Ať už to je bývalý olympionik a mistr světa ve fourcrosse Michal Prokop, či úspěšní cross-country závodníci, nebo mladí nadějní junioři či úplní začátečníci, kteří se rozhodli zpestřit si „klasické!“ ježdění na horském kole. Právě pro ty, kteří by si enduro chtěli vyzkoušet poprvé, je součástí seriálu i kategorie Hobby, která má závody částečně ulehčeny tím, že vynechává ty nejnáročnější pasáže. Naopak pro ty, kteří si chtějí enduro vychutnat plnými doušky a potrápit se po fyzické i technické stránce, je tu kategorie Race, ve které se objevují techničtější pasáže a celý závod je i fyzicky náročnější! Každý si přijde na své!

Přesně v polovině prázdnin (30.-31.7.2016) bude česká Enduroserie pokračovat třetím závodem na šumavském Zadově – Specialized Enduro Race Zadov 2016. Na co se můžete těšit? Pro závodníky bude připraveno 5 pestrých erzet, které budou namotány na okruhu dlouhého cca 30km. Nejdelší rychlostní zkouška bude mít přes 2km, naopak nejkratší bude poloviční. Na Zadově bude všech 5 měřených RZ určených pro všechny kategorie a budou mít následující parametry: RZ1: 2200m / 200m, RZ2: 1400m / 160m, RZ3: 1400m / 200 m, RZ4: 1300m / 150 m, RZ5: 1000m / 200m

Všechny tratě budou připraveny v sobotu 30.7. od 11:00. Během tréninku bude možnost využívat místní čtyřsedačkovou lanovku Kobyla, která bude mít pro závodníky připraveno i zvýhodněné jízdné (celodenní jízdenka 250,–Kč, třídenní /pá – ne / 650,–Kč, případně jednotlivá jízda bude za 70,–Kč). Nezapomeňte ani na povinnou výbavu, bez které nemůžete startovat! Na trať se nesmí vyrazit bez helmy (nejlépe integrální, ale klidně může být XC helma) a bez chrániče páteře nebo batohu s certifikovaným chráničem páteře. Používat je dovoleno pouze jedno kolo a komponenty, které nesmí závodním nikterak měnit. Cizí pomoc není dovolena. Dále jsou doporučovány chrániče kolen a loktů, rukavice, cyklistické brýle. O dostatek energie se bude starat občerstvovačka od firmy Nutrend a o pro kvalitní servis na kole tu je Mavic stánek, kde vaše stroje dostanou v případě potřeby tu nejlepší možnou péči!

Minulý rok byl na Zadově nejrychlejší Přemek Tejchman, před Michalem Prokopem, v Ženách kralovala Jitka Škarnitzlová před Andreou Drengubákovou. A kdo bude na Zadově letos nejrychlejší? To se dozvíme již 31. července! Registrace na závod bude otevřená v sobotu v 15:00 ? 18:00 v neděli ráno od 8:00 do 9:45 v areálu na Zadově. Start v neděli v 10:00. Tady jako návnada malé odtajnění tratě RZ 3 a RZ 5

Vidíme se na Zadově! Více na www.enduroserie.cz

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí