Report: Hcore Contest 8 - ve znamení metalu

Autor: Tomka, kategorie: Report, vydáno: 9.8.2016

Další ročník hcore contestu je za námi a letos bylo na co se koukat! Vrtkavé počasí z průběhu týdne se v den závodu umoudřilo a jezdci společně s diváky si mohli užít parádní slunný den.

Do kvalifikace se přihlásilo se okolo čtyřiceti jezdců ze kterých však porota nelítostně filtrovala vždy nejlepších deset z obou kategorií, level ježdění se rok co rok posouvá a bylo to sakra znát už v kvaldě.

V bmx kategorii skončil na pátém místě mladý třebíčský killer honza hůlka, následovaný Honzou Brožou. Trojku obsadil nekompromisně diktující Dave Janáč, který měl brutální jízdy bohužel se sem tam nějaká ta chybička vloudila, každopádně odjetý triple tailwhip mu zajistil vans bestrick, takže rozhodně smutný neodjížděl. První a druhé místo obsadila slovenská delegace Andreas Fiore (2.) a Erik Krotký, dirtový top ze zahraničí. Jde vidět že kluci jezdí spolu a hecujou se proto to byl souboj hodně těsný, vysoké flipy, flipwhipy, 360 tailwhipy parádní podívaná!

Mtb kola byla nejiná podívaná Olomoucká reinkarnace Brandona Semanuka ? Honza Volf se začal opět objevovat na závodním bojišti a šlape do toho hodně z ostra, flip nohand a parádní unturndowny jsou toho příkladem! Mimo jiné hned po svých jízdách se Volfik chytá foťáku a cvaká parádní momentky. Multifunknční závodník! Na čtvrté příčce se umístil správce zuberského parku Marťa Adámek s parádními jízdami s flipy, 36tkama a tailwhipy. Trojka patří super stylovému Ondrovi Kremserovi, který lítal tak vysoko, že se piloti boingů zapotili, a sázel tam trikové komba bar to condor, 360 bar a jiné. Na druhém spotu je věčně vysmátý sympoš Ondra Krčmář se stylovkama jako 360 unturndown, flip bar, 360 table a flip can. První spot obsadila velká naděje z třebíčska mladičký Kuba Hejl, kterého na svém prsu odkojil veterán mtb scény Tomáš Zejda. Triky bez jediného zaváhání, bar to condor, 360 drop!, 360 double barspin, 360 condor, double tailwhip a jiné. Mrkněte na video!

Klasicky po tomhle nášupu následovala exhibice na pitbiku, od srdcaře Davida Biana aka Kuby Hrabala. Paradní oldschoolové pit triky, tipu candybar, heel clicker, nac nac a zakončuje jako vždy flipem bohužel to letos úplně nesedlo, ale naštěstí Dave odešel po svých. Velké díky!

Pumptrack jam byl letos pojat netradičně a to na skládačce kterou dovezl Filip ?žena? Kamidra přímo z ostravského ghetta a o zábavu bylo postaráno, za hecování legendárního speakera božího Vaška se bavili všichni zůčastnění.

Ti se bavili samozřejmě i na afterparty, kde zahrály kapely The Movement z dánska se svým MOD rock stylem, punkoví Rabies, brutální metal core Protect this city z druhé strany polska které byla radost si poslechnout a nakonec stálice české hardcore scény SunsetTrail z olomouce.

Na tomto místě bych rád poděkoval sponzorům našeho bike festivalu, Valmezbike, Vans, Nugget a Městu Zubří které podporuje náš oddíl tamní TJ, klukům kteří se o park starají i když jsem v zahraničí, všem kteří se podíleli na organizaci a hlavně vám všem co jste se zúčastnili a podpořili jste náš sport! Hcore contest je srdcová věc. Tak snad zas za rok!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí