Video a oficální report: Marosana vstoupila mezi dospěláky

Autor: MRSN, kategorie: Video, vydáno: 19.10.2016

Kultovní akce k zakončení bikové sezóny Marosana: End of The Season slavila své osmnácté narozeniny. Nadělila si nejen nové působiště – Špindlerův Mlýn, ale také nové disciplíny.

Od pátku 30. 9. do neděle 2. 10. 2016 se pod sjezdovku Svatý Petr sjela česká biková elita spolu s dalšími nadšenci. A co vedlo Michala Marošiho již po čtvrté přemístit místo konání? „Vzal jsem si letos bikepark ve Špindlu do svých rukou, tudíž přesun Marosany byl pro mě logickým krokem. Navíc je tady kvalitní zázemí, dá se tu kempovat a je tady všechno hned při ruce.“

Pořadatelé se nebáli pro bikery připravit rovnou 4 disciplíny. Páteční program zahájil Pumptrack pro dětskou věkovou kategorii, kterou vyhrál Jenda Kracík. Sobota patřila premiéře v současné době čím dál populárnějšímu Enduru, v němž si bezmála stovka závodníků projela všechny dostupné bikové tratě v areálu. Pro první místo si dojel Marek Polák. Po Enduru následoval oblíbený Slopestyle, který Michal Maroši designoval společně s Tomášem Zejdou na „tělo“ pro hobbíky, jak se říká neprofesionálním jezdcům. „Museli jsem trať celou předělat, aby vyhovovala závodníkům, protože pro veřejnost park vypadá trošku jinak než pro profesionály, přesto se tu odjel perfektní jam zakončený best trikem.“

Akce je známá svými divokými večery a ani letošní ročník se bez nich neobešel. Páteční patřil opening party ve znamení DJ's. V montérkovém stylu se největší Jägermeister „kalba“ rozjela v sobotu v hlavním stanu, kde se podle Michala Marošiho „toho také nikdo nebál“. Na hlavní stage pak vystoupily kapely Problem ze Slovenska, Status Praesents a CityLights.

I když v noci před akcí sjezdovku skropil déšť a v neděli se nad Špindlem zatáhlo, nikomu to před závěrečnou disciplínou, BikerCrossem, nevadilo. A už vůbec ne jeho zaslouženému vítězi Michalovi Marošimu. Nešlo o tradiční sjezd, ale o kontaktní jízdu deseti bikerů. Všech 77 jezdců si to rozdalo vyřazovacím způsobem. A co na své vítězství říkal jeho korunovaný král? „Vzhledem k tomu, co všechno mám v rámci této akce za sebou, jsem nepředpokládal, že bych mohl vyhrát, ale tento typ disciplíny mi sedí, jsem odkojený BikerCrossem, jsem zvyklý na kontaktní závody, vyhovuje mi to. Navíc trať byla velmi rychlá a já mám rád rychlou jízdu, ještě když zaprší, trošku to blátíčko, když to klouže, to mi naprosto vyhovuje, což se dnes potvrdilo.“ Za matadorem českého BikerCrossu se na 2. místě umístil Jiří Hubínek a pro 3. místo si dojel Jakub Říha.

Biková sezóna končí, ale už nyní se můžete těšit na začátek příštího roku. „Mohu prozradit, že první závod se pojede tady ve Špindlu v lednu a bude se jednat o Chinese downhil, hromadný závod ve sjezdu na sněhu,“ uzavírá Michal Maroši.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Schimanski 19.10.2016 v 17:09

    Máte někdo staženou tu písničku? Vůbec to nemůžu najít, není to ani na youtube.

  • anonymní uživatel Krytonovi Kluk 22.10.2016 v 16:12

    Taky sem hledal ale zatim marně. Libi se mě videjka z marosany vystihujou dobře atmosferu cely akce a dobra hudba.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí