Polská Kellys Enduro MTB Series 2017 - pětkrát na oči

Autor: Keli, vydáno: 7.12.2016

Pět závodů čekají na závodníky v rámci polského enduro seriálu na oči Kellys Enduro MTB Series. Po letošních dvou závodech se seriál nafoukl o další tři závody a navíc lokality závodů jsou poměrně dostupné z České republiky.



Uteklo jen šest týdnů od posledního letošního závodu Kellys Enduro MTB Series v Baligródu a již víme, data a lokality závodů Kellys MTB Enduro Series 2017.
Velká popularita endura a zájem závodníků u našich severních sousedů, také způsob závodění „on sight“ – na oči, bez předchozí znalosti trati a tréninku, to vše se projevilo v kalendáři Kellys Enduro MTB Series. Z letošních dvou závodů se seriál rozrostl na pět klání.

Kellys MTB Enduro Series 2017 začne závody v Srebrna Góra (FB), v oblasti, která letos byla pravděpodobně nejoblíbenější bike lokalita v Polsku. Spolupořadatelem prvního ročníku budou PM Bike Experts, což zaručuje zajímavé trasy a jejich vyladění do nejmenších detailů.
O tři týdny později se setkáme v Przesieka, po dvou letech závodění v srdci Krkonoš se tentokrát bude mimo klasického závodu konat i enduro festival. Během této dvoudenní akce budete mít možnost otestovat kola, podílet se na přednáškách a zlepšovat svoji techniku na místních trasách. Letos jsme se závodu zúčastnili a odjížděli poměrně zklamaní (Report: polské enduro na oči Enduro MTB Series Przesieka na vlastní kůži), nicméně druhý letošní podnik byl prý o hodně lepší.

O měsíc později se setkáme v Szklarska Poreba (FB). Tým EMTB – současný organizátor závodů v této lokalitě má laťku nastavenou hodně vysoko.
Hned po skončení prázdnin vás zveme do malé vesnice Bystré u Baligrodu. Místo je známé pro mnoho jezdců, kteří se v minulé sezoně nebáli cestovat do divokých a neprobádaných oblastí.
Ukončení sezóny slibuje výjimečný závod v legendárním místě – Mieroszów. Tato složitá oblast jistě poskytne nezapomenutelné zážitky a obrovskou dávku adrenalinu.

Kalendář Kellys MTB Enduro Series 2017:

20. května – Srebrna Góra 10. – 11. 06. – Przesieka – festival 9. července – Szklarska Poręba – Bike Week 9. září – Baligród 30. září – Mieroszów

Více informací: www.facebook.com/EnduroMTBseries

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jonas (jonas1997 (a) seznam.cz) 7.12.2016 v 11:56

    Už teď hledají traily na první závod.
    Přednášky na tom enduro festivalu budou v angličtině?

  • anonymní uživatel michal 15.12.2016 v 9:20

    "závody, kde se oficiálně trénuje bez tréninku"

    krásná věta

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí