Nové GoPro HERO5 má telemetrii

Autor: Čert, vydáno: 5.12.2016

Letos vyšlo nové GoPro, Hero pětka. Samozřejmě, všechny čísla u novinky jsou vyšší než u předchůdce. Ale lepší rozlišení světelnost nebo kdovíco už málokoho dojme. Jo, musí se nechat, že ovládání hlasem je už výrazně chytlavější fičura, používání bez průhledného pouzdra také. S tím nejzajímavějším si ale GoPro dali na čas – telemetrie. My, co sledujeme FB stránky GoPro jezdců už víme, že mají videa které mají v rožcích i „statistiky“.

Telemetrie vám umožní ve videu vidět tyhle věci:
Info Box se statistikami vzdálenosti, výšky, stoupání a datum a čas

Tachometr, který ukazuje nejenom jak rychle jste jeli, ale má i kompas, aby jste věděli jakým směrem (dopředu!?). Zajímavá sranda je graf rychlosti ten zobrazuje historii rychlosti v závislosti na čase a díky tomu můžete vidět nejrychlejší momenty. To by se mělo teoreticky hodit při editaci, protože logicky chce do videa nacpat ty úseky, kde jedete největší kalup.

GPS Path vám ukáže jakou trasu jste projeli.

Nejvíc hecovací ale bude „G-Force měřák“. Ten řekne jak velké přetížení na kole dokážete zažít. A vo co, že zítra dám o půl G víc!

Tohle všechno vypadá super, ale pozor. Telemetrii vám neukáže Gopro hned, pokud chcete tyhle srandy využít, musíte si stáhnout program Quik for Desktop, určený ke střihu GoPro videí. V tomhle programu pak můžete (pokud jste zapli GPS funkci v kameře) přidat do videa další vrstvu grafiky. A ta všechny tyhle srandy ukáže. Jak to všechno probíhá vám ukáže video od Pepy Kašíka ze ZevlTeamu, který se hecl a popsal tenhle proces i pro ty méně zdatné.

Máme domluvený nový GoPro do testu, takže vyzkoušíme na vlastní kůži, kola a dáme vědět! Docela se na to těšíme.

Diskuze

  • anonymní uživatel mucha 8.12.2016 v 13:58

    pecka.. teda az na tu cenu :D

  • anonymní uživatel L (ladin.p (a) email.cz) 27.5.2017 v 19:48

    Telemetrie dostanete do videa pres studio od gopro. Pokud ho ovšem rozchodíte na pc. To většinou nejde. Jj, lákadlo dobré...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí