CZECH DOWNTOWN TOUR 2017 - termíny seriálu městských sjezdů

Autor: Keli, vydáno: 3.12.2016

Přelom listopadu a prosince je tradičně obdobím zveřejňováním termínů závodů nadcházející sezony. Není tomu jinak ani u série městských sjezdů. Již potřetí pořadatelé spojují síly, aby nachystali tour, která zavítá tentokrát do pěti českých měst.

První štací bude Warm Up season Jáchymov. Po loňském zkušebním ročníku organizátoři slibují progres, jak v organizaci závodu, tak chystají ještě náročnější trať. Kopec v Jáchymově je nejprudší z celé série, a tak se v sobotu 1. dubna jistě máme na co těšit. Kdo nebude mít dost, v neděli se přesouvá na vrchol Klínovce, kde proběhne opět i hromadný sjezd alias Kamikaze race.

Druhou zastávkou obstará tradiční UL-LET, který poprvé ve své historii vyjede z ústeckého Letního kina do samotného centra města. Na jezdce i diváky 20. května tak čeká dvojnásobná porce metrů asfaltu. O den dříve se odjede opět dual slalom za umělého osvětlení. Obhájí konečně už někdo vítězství anebo se králem sedmého ročníku stane někdo jiný?

Devátý ročník Downtown Rakovník se koná 22.července. Čerw si opět přichystá nějakou tu změnu, ale to hlavní zůstane. Perfektně připravená trať plná překážek a všemožných povrchů. Přátelská atmosféra, spousta kámošů, vedro, koupaliště, to je to, co dělá Rakovník Rakovníkem.
Přivítejme nového benjamínka Tour – Dačice. Město, které dalo nejen světu kostku cukru, ale i závod, na který se přišlo podívat snad celé město. Kdo se alespoň trochu vyzná na scéně, ví dobře, že za tímto počinem stojí Saša DEMO Sidor. První ročník se mu povedl náramně, držme mu palce, že pod hlavičkou CDT posune závod 2. září ještě o level výše.

Na vyhlášení série se mohou všichni rideři těšit 16. září, kdy se jede finálový závod KV DOWNTOWN. Jedinej vostrej závod v centru Karlových Varů bude mít na programu i Freestyle exhibici či Whip contest. Velká afterparty bude jistě důstojnou tečkou na konec sezony.*

„Kompletní info k závodům ročníku 2017 představíme už brzo na novém webu, který je momentálně ve výstavbě,“* neprozradil více Vítězslav Stránský, jeden z čtyř pořadatelů celé série. Rekapitulační video sezony bylo poprvé k vidění poslední listopadovou sobotu v Radlické sportovně na Recapitulation 2016. Kdo ještě neviděl tento nový počin FULLFACE PRODUCTIONS na FB, má možnost zde:

Termínovka přehledně:
WARM UP Jáchymov: 1–2.dubna
UL-LET 2017: 19–20. května
Downtown Rakovník: 22. července
Downtown Dačice: 2. září
KV DOWNTOWN: 16. září

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí