reklama

BoxxerServis Telemetrie V2 - je tvá vidlice správně nastavena?

Autor: Keli, vydáno: 27.2.2017

Každý špičkový závodník ví, že o úspěchu rozhodují detaily. A detaily, ty přece tvoří celek. A správné nastavení vidlice není jen detail, je to významný detail, který ti může rozhodnout o úspěchu či neúspěchu. Víš jestli máš vidlici správně natuněnou? Pokud chceš znát odpověď na tuto otázku, tak je zde telemetrie od BoxxerServisu.

Boxxerservis.cz je český specialista na opravy, repase, tuning vidlic RockShox – Boxxer a Domain.

Nedávno představený Quarq ShockWiz (článek zde) – krabička plná elektroniky, která vyhodnocuje změny tlaku ve vidlici a na základě nich doporučuje změny nastavení vidlice (či tlumiče) má za cíl skoro to samé jako telemetrie od BoxxerServisu, na jejímž vývoji se pracuje již více jak dva roky. Nicméně zde se na to jde zcela odlišně, zatímco u Quark se vyhodnocují změny tlaku vzduchu, tedy funguje pouze se vzduchovými pružinami, tak BoxxerServis Telemetrie V2 měří vzdálenost čidla od terčíku na vidlici – tedy funguje jak se vzduchovými, tak pružinovými vidlicemi. Zařízení bude použitelné pro dvoukorunkové vidlice, ale věřím, že úprava na jednokorunky bude také proveditelná.

Měření probíhá až 600krát za sekundu (počet měření lze nastavit), výstupem jsou data jako: průměrný SAG, přetížení, hodnoty poměru zdvihu v 1/3, počet dorazů (Bottom out), čas, a graf vykreslující pozice vidlice. Výstup je jednak na displej, tak může být přes wifi odeslán do počítače, kde jej lze vyhodnotit ve speciální aplikaci. Snahou je získat nejdůležitější data a ty jednoduše a použitelně interpretovat (zařízení je schopno na 5 km dlouhé dráze sesbírat cca 30–40.000 údajů).

Zařízení zatím není k dispozici, je ve stádiu prototypu, ale jakmile bude k mání, tak poptáme do testu a vyzkoušíme.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel stofan 27.2.2017 v 14:44

    prileti blato na cidlo, funguje?

  • anonymní uživatel Balanc 27.2.2017 v 20:43

    Arduino?

  • profilová fotka Vencik 27.2.2017 v 22:46

    Balanc - ano, klon..

  • anonymní uživatel Stanley06 (sbouzek (a) students.zcu.cz) 2.3.2017 v 18:15

    A měření ultrazvukovým nebo infra čidlem?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí