Video: Matěj Charvát - Besakih Mountainbike Park

Autor: Matěj Charvát, kategorie: Video, vydáno: 12.3.2017

Jestli se už nemůžete dočkat jara nebo přemýšlíte kam vyrazíte příští zimu, můžete třeba na Bali. Matěj se vydal na trip po jihovýchodní Asii a po jeho bike campu na Jávě (video zde) ji přežívá právě tam. Ale to by nebyl on, aby zůstal chvíli v klidu. Matěj si vyrazil zařádit do nového bikeparku přímo na Bali. Jak to tam vypadá se podívejte na jeho nové video. Musíme uznat, že se mu povedlo a tohle poježdění nezbývá než závidět.

Matěji, už v minulém roce jsi na Bali strávil několik měsíců. Co tě tam tak táhne?
Bali je skvělý. Nabízí moře zábavy, je tu teplo a každý den svítí sluníčko. Je to dream destinace mnoha lidí. Taky už tu žije hodně expatů, mají tu svůj byznys a to znamená, že tu seženeš vše na co si vzpomeneš a nic ti nechybí. Když už je těch turistů okolo trochu moc můžeš se schovat do vody s bombou na zádech, vyrazit na bike do jungle anebo jet omrknout okolní ostrovy.

Na Bali se dá žít levně, ale i utratit spoustu peněz. Záleží na preferencích a každému vyhovuje něco jiného. I letenky se dají koupit za rozumnou cenu. Chceš-li ušetřit, musíš žít jako lokál. Hodí se naučit se pár obratů v indonéštině a hlídat si, aby tě nenatáhli. Případně se nebát smlouvat. Vyplatí se rozhodně zůstat několik týdnů a najít si ubytování u domácích na místě. Kvalita dostahuje standardu v hotelích. Surfboard koupíš z druhé ruky, s trochou štěstí ho prodáš za to samé a vlny chodí zadarmo.

Teď tu skončilo dešťové období a tady u moře začíná být pěkný vedro. Neosvěžíš se už ani v oceánu, který má někdy i přes 30°C. Takže jediný na co se po surfu těšíš, je pořádně vychlazený Bintang /místní zn. piva/ a taky si za tenhle luxus pořádně připlatíš (pivo tu stojí cca 60kč v supermarketu). Vyrazit do hor je ideální řešení. Teplota je moc příjemná okolo 25°C, na ježdění akorát.

Začátkem týdne jsem se rozhodl, že provětrám po cca třech týdnech bike. Už od minulého roku jsem v kontaktu s místňákama, co před 6 měsíci otevřeli nový bikepark. Besakih Mountainbikepark Bali se nachází v horách u největšího „mother“ templu na Bali. Z mnoha míst jsou nádherné výhledy a určitě doporučuji zůstat v oblasti přes noc a vychutnat si východ slunce s výhledem na největší balijskou sopku Mount Agung. Tratě jsou hodně zábavné a v různých úrovních, užijí jak zkušení jezdci tak hobby rideři. Momentálně je ve výstavbě trať, na které se pojede v listopadu největší asijský závod APDHC /Asian Pacific Downhill Challenge/.

Takže užívejte konec zimy v ČR…až bude čas, teplo vám tam přivezu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jara 12.3.2017 v 8:18

    Pecka, když si vzpomenu jak jsme jezdili před pár lety v zimě v čerstvě vykácenejch Všenorech a ted tohle, PECKA.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí