reklama

Moravsko-Slovenský EL-ENG DH Cup startuje v Koutech nad Desnou

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 13.4.2017

Již jen pár dnů zůstává do startu osmého ročníku Moravsko-Slovenského EL-ENG DH Cupu, který letos opět odstartuje na jedné z nejnáročnějších tratí v Koutech nad Desnou (23.4.2017) a o týden později se do seriálu vrací do Bikeparku Kálnica (30.4.2017).

V těchto dnech byla spuštěna registrace na webu seriálu.
Registrace je předběžná a každý zaregistrovaný jezdec dostane v sobotu u převzetí startovního čísla Monster energy drink a tyčinku Fit. U nezletilých jezdců je k startu potřeba podepsaný souhlas rodičů, nebo doprovod zodpovědné osoby starší 18-ti let.

Vývoz bude v ceně startovného pro oba dny za zvýhodněnou cenu a tak připomínám jen, že se platí i vratná záloha 100,–Kč na čipovou kartu na lanovku.

Trať závodu bude z větší části stejná jako v minulých letech. Změna bude jen v dojezdu do cíle, kde vynecháme šlapavou pasáž pod lanovkou a využijeme dojezd po pravé straně s cílem u spodní stanice lanovky.

Na bezpečnost jezdců dohlíží horská služba, která ale doporučuje zahraničním účastníkům základní připojištění na cesty do zahraničí. Stojí to asi 1 Euro na den, ale v případě úrazu vám to ušetří spoustu výdajů.

Areál prvního závodu nabízí kvalitní zázemí, nejrychlejší 6-ti sedačkovou lanovku (v provozu SO+NE), nové levnější ubytování, výbornou restauraci, bezplatné parkoviště, atd.

Změny pro letošní rok jsou v rozložení kategorie Junior. Nově budou v kategorii Junior pouze jezdci ve věku 17–18 let, tak jak je tomu i ve světě. Pro mladší jezdce je kategorie Kadet + Naděje, kde startují jezdci 13–16 let (ročník 2004 ? 2001).

V minulém roce závod v Koutech dokončili jen čtyři jezdci v kategorii HardTail a tak jsme pro letošek tuto kategorii nevypisovali a tak pokud se najde nějaký jezdec na HT-čku, tak bude zařazen podle věku do příslušné kategorie. Při dalším závodě v Kálnici umožníme start kategorie HT na trati Fox.

Finanční prémie jsou od letošního ročníku vypsány pro všechny věkové kategorie a k tomu jsou připraveny i tradiční věcné ceny od partnerů seriálu.

Novinkou bude i tombola. V cílovém prostoru bude po závodě krabice, do které můžete vhodit svoje startovní číslo. Z těchto vrácených čísel bude absolutní vítěz závodu losovat šťastlivce, kteří získají věcné ceny od sponzorů seriálu.

Kompletní informace o závodě v Koutech najdete v propozicích (PDF).

Takže už za týden v Koutech, nebo za dva týdny v Kálnici… nejlépe oboje :)

Za organizátory se budu těšit a srdečně vás zvu,
Zdeněk Florián

Diskuze

  • anonymní uživatel Chul (kolaakonicci (a) seznam.cz) 14.4.2017 v 2:49

    Jo, jo. Běžte si zazávodit, kde týden před tím, bude trénova naše "repre" _D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí