Závod Moravsko-Slovenské DH Cupu v Koutech zrušen a přesunut

Autor: Keli, vydáno: 20.4.2017

Rozmary letošního aprílového počasí potrápily nejen řidiče, především ty co již snaživě přezuli na letní pneu, ale také pořadatele závodů. Závod Moravsko-Slovenské DH CupuKoutech, který se měl jet tento víkend, byl zrušen a přesunut na květnový termín.

Během několika pár hodin napadlo na horách v ČR spousty sněhu, zřejmě nejvíce dostaly Jeseníky a ač to v předchozích týdnech vypadalo na léto, zima se vrátila v plné síle. V Koutech, kde probíhalo právě soustředění sjezdové reprezentace byla situace obdobná, v úterý večer dává Kuba Říha na svůj FB post, že soustředění končí, protože v tom množství sněhu prostě jezdit nejde, vyzkoušeli dvě jízdy a šmitec.

Vlevo fotka z prvního dne soustředění, kde po sněhu téměř nebylo ani památky a srovnání se dnem číslo 4.

Předevčírem odpoledne byl hlavní pořadatel MS DH Cupu Zdeněk Florián na oficiálních FB stránkách seriálu ještě optimistický a píše:

Zdarec všichni, tak počasí si s námi zahrává, ale když se závodilo v únoru a březnu ve Špindlu, Jasné a Petrůvce, tak by to neměl být problém ani koncem dubna v Koutech. Na pátek předpovídají teploty 10–14 stupňů C. To sníh zmizne rychle a zbytek se rozjezdí. Každopádně konečné rozhodnutí padne ve čtvrtek dopoledne. Náhradní termín by se hledal špatně a tak se závod pojede v tomto termínu, nebo vůbec. Trať jde přizpůsobit podmínkám…tak se budeme snažit vás nezklamat. zdarec ZF. (Kulhys díky za foto :) )

Nicméně včera odpoledne padlo definitivní rozhodnutí a zde je i zdůvodnění

Vážení přátelé,
celý den jsem řešil extrémní situaci s počasím a hledal řešení jak závody zachránit, protože se organizování věnuji již 32 let a nikdy jsem nic nerušil. Nikdy se ale taky nezavděčíte všem, protože sto lidí, sto názorů. Následující víkend je však opravdu extrémní a po poradě s horskou službou a s provozovatelem areálu v Koutech, musíme tento víkend vzdát.

Jedinou možností, kterou jsme našli, je posunout závod na 7–8.5.2017. Pouze na pondělí 8.května, kdy je státní svátek, se dá zajistit časomíra. Vím, že to nebude každému vyhovovat a tak ruším registraci a pro nový termín bude spuštěna znovu.

Já osobně i se svým týmem jsem měl na květnový víkend zaplacené startovné i pobyt na enduro závod na Lipně, kterého se budu muset vzdát, aby jsme Kouty mohli uspořádat alespoň v náhradním termínu.
Pro vás, kteří jste měli blokované ubytování v Koutech, umožní vedení areálu přesunout rezervaci na nový termín.
Vím, že by se to nějak zvládlo, trať rozjezdila, zima vydržela a pro někoho by to byl nezapomenutelný zážitek z extrémního sněhového DH – motokrosu, ale musíme myslet i na bezpečnost a zdraví všech zúčastněných.

Trávit promáčený v takové zimě několik hodin na lanovce, nebo u trati jako pořadatel… to by jsme třeba za týden v Kálnici neměl pořadatele, ani jezdce.

Tak děkuji za pochopení a od zítřka přinášíme informace a spouštíme registraci na závod v Kálnici, kde 30.4.2017 seriál snad už doopravdy odstartuje.



Takže, závod Moravsko-Slovenské DH Cupu v Koutech zrušen a přesunut na 7.-8.5.2017

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí