Urban DH: Slavík vítězí na Down Puerto Vallarta v Mexiku

Autor: Tomáš Slavík, vydáno: 5.5.2017

Tomáš Slavík přidal do své sbírky další cenné vítězství a to v novém závodě Down Puerto Vallarta v Mexiku. Ačkoliv nová lokalita připomínala ráj na zemi, skrývala v sobě jednu z nejnáročnějších urban DH tratí na světě. Spojení těchto dvou aspektů, které doplnilo více než 20 tisíc diváku přineslo jak pro závodníky, tak i diváky nevídaný zážitek! Po vítězství v těchto podmínkách toužil každý a byl to právě Tomáš Slavík, kterému se podařilo v těsném souboji zvítězit a odvést cenný kov do ČR!

„Dorazil jsem skoro týden před závodem a první dny jsem si připadal spíš jak na nějaké dovolené, protože se mi nikdy nedostalo závodit v takové snové lokalitě, kdy Vám trať začíná na úžasné rozhledně a končí v srdci ráje přímo na pláži! Fakt sen! Ovšem když jsme měli první prohlídky tratě, tak jsme zjistili, že tento ráj skrývá i něco pekelnýho a to je trať. Spíše kratší trať, ale se všemi možnými prvky, intenzivní a výživná. Strašně nás všechny bavila a doopravdy jsem si to užil! Když jsme nastupovali na první tréninky, tak jsem se nestačil divit, jelikož trať už lemovalo několik tisíc diváků a atmosféra byla úžasná… a to byly teprve tréninky! V závodě to byl další level, co se týče diváků! Všechny nás to hodně burcovalo a byly tak k vidění hodně vyrovnané výkony, ale bohužel i pády.“

„Ve finále jsem to narval, co to šlo a bral jsem nakonec 1. místo, takže radost veliká z mého prvního vítězství v Mexiku. Jenže poprvé musím říct, že i když jsem vyhrál tak jsem stál v cíli a nevěděl jestli je z čeho se radovat. Ten den jsem si opět připomněl, že vítězit je krásný, ale je strašně moc důležitějších a podstatnějších věcí… a to třeba sjet dolů v jednom kuse a potkat tam všechny svoje kámoše. Bohužel toho se nám všem závodníkům v Mexiku nedostalo a jeden z našich to opravdu škaredě odnesl. Franz Grossman je stále v bezvědomí a jestli někdy potřeboval Vaši podporu tak je to právě teď! Všichni se za něj modlíme a doufáme, že se brzy probudí. Byla to opravdu nešťastná náhoda, jelikož se stala v jednom z nejpřehlednějších úseků tratě. Trať byla opravdu dobře přichystaná a v rámci možností bezpečná. Díky organizátorům za skvěle odvedenou práci a v tuto chvíli posílám veškerou energii Franzovi! #staystrongfranz“

Franze můžete také podpořit v jeho cestě za rekonvalescencí na tomto odkazu.

Další zastávkou pro Tomáš Slavíka je druhé kolo 4X Pro Tour, které se jede koncem května v německém Winterbergu. Pro více fotek, videií a další informací sledujte sociální sítě Tomáše Slavíka: www.tomasslavik.com, Facebook, Instagram.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 5.5.2017 v 11:13

    tyhle videa člověka baví i po tisícídvousetčtyřicátý pátý :-) velká gratulace, jsme na tebe pyšný, že ve světě ukazuješ českýho lva v tom nejlepším světle :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí