Report: Demo Air Day - dvojitý report od Abby a Ondry Dohnala

Autor: Abby, Ondra Dohnal, kategorie: Report, vydáno: 16.5.2017

Často se nestává, aby se nám zde na d:key sešly dva reporty z jedné akce. Ale když je akce kultovní jako je Demo Air Day, tak se není čemu divit. Přečti si jak tuhle vyvoněnou kamarádskou akci viděla Abby a Ondra Dohnal! A taky koukni na video od Jardy Klapka.

Abby a její Demo Air Day

Na sobotu je jasnej plán – jede se na Demo Air Day a Klepák fest. Ráno začíná na pohodku, v práci to odsejpá a ani se nenaděju a sedím v autě na cestě do Brandlína. Na to, že spoléhám pouze na offline google mapy a svůj orientační nesmysl, i přes několik objížděk celkem na klid dojíždím do Brandlína a po značený cestičce jedu na Zich trail, kde jsme se celá banda sešla.

Jdu juknout na trať a vypadá to luxusně. Možnost?í kudy jet se ani nedopočítáš a postavený fakt parádně, klobouček! Lidí je tu strašná halda, a já mizím hned za Bahym a Veru. Po dlouhý době krajani z jihu opět spolu na kolech a huba se nám nezastaví.

Jdeme vyndat kola a trochu se zaprášit. Demo zařídil parádní slunečný počasí a vládne úplně super atmosféra a hrozně to baví. Jezdíme několik hodin a po druhé hodině se všichni pomalu slejzaj v chatovém ráji na guláši a poobědovém zlatavém ionťáku s pěnou.

Po obídku se banda rozpouští na menší skupinky – někteří zakempili rovnou u těch iontových nápojů a do večera už jen regenerovali nebo najížděli vyvoněnej pumptrack na noční zavod. Další tlupy se vrhly na Demovo XC traťičky, na Lipánka a nebo jako my – zpátky na Zich. Na Zichu zbylo už jen něco málo kolem deseti lidí, ze mě opadl stud a zajezdila jsem si pamparádně, totálně do mrtva, kdy už jsem ani pořádně nezvedla ruce nad hlavu. Chvíli ještě klábosíme s těma mejma a slyšíme něco o registraci na pumptrack závod. Bahy to bere rovnou po ose aby to vůbec stihl, my s Veru nakládáme kola a bereme to směr základna. Party může začít. Jdeme si už teda taky pro to zasloužený pívo a sosáme u pumptracku, kde se lítaj fakt pekelný časy hned při kvaldě. Václav Fiala v roli vášnivého komentátora neměl chybu!

Klepák fest odstartoval pohodovou reggae skupinou, takže parádní kamarádská atmoška pokračovala nadále. Kdo chtěl, mohl si blbnout na pumpě, takže jsem si půjčila Bahyho pevňáka a šla jsem si taky na chvilku hrát.

No a jak přibývalo alkoholu v krvi a žánr na festu přitvrzoval a přitvrzoval, rozpoutalo se peklo a začíná to být pěkně divoký. Je čas na finále nočního závodu na pumptracku. Vypadá to fakt pěkně. Pumptrack je nasvícený lampama a celá trať je nalajnovaná světýlkama. Celkem romantika.

Pravděpodobně každý ze závodníků už má v sobě pěkných pár kousků – takže si každý asi dovede představit, že o zábavu bylo nad míru postaráno. Naše řvaní necudných hlášek při fandění Bahymu se evidentně vyplatilo a bere první flek na pána! (nemáš zač ;D)

Po závodě už nezbylo než si užít zbytek večera a fesťáku, kterej trval skoro do rána. Jdeme s bandou zakončit večer jedním u ohýnku a nabíráme směr Hotel Parkoviště***.

Inu, bylo to v topu od začátku do konce.

Ď. Í. K. Y. moc všem, co si dali tu práci! Tak zase za rok!

Foto: Veronika Wirthová



Ondra Dohnal a jeho Demo Air Day

Tak jako každý rok uspořádal Alexandr „Demo“ Sidor na svojich lokálních tratích dostaveníčko bikerů, muzikantu, punkáčů, pěkných dívek a protentokrát i jednoho svatýho.

Pátek 5.5.2017:
Přesun na místo už pro mnohé začal v pátek 5.5.2017 v místní hospůdce, já s Kozmanem jsme se dostavili až k večeru kvůli kultuře v Jindřicháči, ale i tak ještě zbylo dostatek času. Přivítání klasika, na místě už bylo pár kámošů včetně hlavního organizátora.

Klasicky proběhla moudrá řeč, probralo se mnoho věcí a prostě nálada v pohodě, jak má být. Já jakožto vyhlášenej „nepíč“ jsem kolem půlnoci odjížděl, ale druhý den jsem se dozvěděl, že probíhalo dost moudrých debat až do ranních hodin. Na některých to bylo vidět dost (viz. Zelí)

Sobota 6.5.2017:
Ráno jsem dorazil znova do kempu a bylo vidět, že jsem přijel moooc brzo :-D, až na Václava, který už si ráno stihnul střihnout xc mód bylo osazenstvo po nočním dění dost psychicky vyčerpané :-D

Kolem 10:30 Přesun na „Zicha“, kde už to pěkně žilo a panovala super kámošská nálada. Do dopoledne dorazilo spoustu aut a bylo vidět, že akce už je dost profláknutá. Když člověk vezme v úvahu, že Frky pořádal na kopci Blinduro nakonec u nás na kopci bylo asi 50 aut, což je úplně parádní

Všichni se nahodili do race módu a začala chill and flowpárty … Kdo zná Dema ví, že neumí lítat rovně a na krátký vzdálenosti, takže proběhnul klasickej hec na největších skokách na trati, takže podívaná veliká.

Dorazilo i velké množství hvězd např. Dočis, Simona Jirková, Abby, Žán, Ross, Matouš, Mára Pechu, Jenda Pešek, Don Cruzo a spousta dalších zdatných jezdců.
Proběhlo nějaký focení, prostě paráda.

Po chillu na „Zichovi“ proběhl přesun do kempu, kde se všichni rozutekli na pumptrack, do lesa na novej trail, Demo ho nazývá Xc, ale pro mě je to je to krok k #Endurospecific

Po troše ježdění, klábosení a dalších aktivit byl na programu hlavní bod dne a to vysvěcení bikerského osazenstva a samozřejmě proroctví do budoucna v podání Doktora Kozmana s našeptávačem Doktroem Václavem :-D

Po vysvěcení začal trénink a kvalifikace pumptracku. Jelikož jsme měli tentokrát profi časomíru, vše bylo korektní a v naprostém pořádku #bikejako

Po kvaldě zase chill, nějaký párky (super párky z Prahy, dík Václave), oheň, klábosení, hrot na pumptracku na finále.

Kolem sedmé hodiny začala kultůra v podání připravených kapel, odpálil to Kamenickej Sukulent Soundnásledovanej Brutální jahodou Kolem desátý začal největší hřeb večera a to noční finále pumtracku na nasvícené trati, kterou demo připravil parádně a nejlepší jezdili kolem 14–15ti vteřin!!!

Proběhlo několik kol a nakonec finále + pár divokých karet.
Boj to byl velikej, největší show ukázal asi Žán, kterej to odborně na jedné bouli zahodil, následoval asi otřes mozku, ale za pomoci „kamarádů“ :-D stihl ještě dojet :-D … dle informací po tom všem následovala asi 30ti minutová klinická smrt u startu pumptracku:-D (jelikož mi ale včera psal, je asi živej a zdravej :-D )

Odjelo se několik kol pumptracku a přišlo vyhlášení.
1. Bahy
2. Pachmi
3. Dočis

Po vyhlášení kapely, ale tam už jsem zase nemohl být, takže nevím co se dělo… Každopádně podle informací z neděle to bylo legnedární :-D

Závěr:
Akce každý rok jde kupředu, včera jsme řešili s Demem kam, až se to může posunout v dalších ročnících protože tenhle ročník byl neskutečnej mazec a pártycelej víkend!!! … spousta kámošů, bikování, kapely, prostě pecka.

Jsem rád, že ještě jsou lidi jako je Alexandr „Demo“ Sidor, kterej drží celou komunitu pohromadě a to, že jsou ochotný přijet i lidi z dálky jen dokazuje to, že to dělá správně!!!

Všechno samozřejmě jde jen za podpory několika dalších lidí a to: KKPhoto, Boxxerservis.cz, Body Art Hrad, Adam Zich zemní práce, Mullethead a spousta dalších, kterým patří velký dík

Byla to velká paráda a doufám v další ročníky!

Foto: OD Photo – Ondřej Dohnal, KKphoto – Martin Kozák

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí