Trentinem na kole stokrát jinak

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 23.5.2017

Milovníci cyklistiky si v Trentinu užijí. Mohou vyrazit na horském kole po stezkách jednoho ze čtyř populárních MTB okruhů, zařádit si v cykloparcích nebo si užít adrenalinu při terénní cyklistice zvané Enduro. A komu se nechce šlapat, může si zapůjčit elektrokolo.

Ruce pevně na řídítkách, kola, která šustí na šotolinových cestách, čerstvý horský vzduch v plících, spousta bike parků, které si zaslouží pozornost… Pro milovníky horské cyklistiky je Trentino zemí zaslíbenou. Nabídka je široká. Od prozkoumávání Dolomit v sedle horského kola, až po pohodové výlety na e-biku podél severního pobřeží jezera Garda: objevování Trentina na kole je dobrodružství, které se musí zažít. Tento kraj nenabízí jen cyklotrasy krásnou přírodou a bike parky plné adrenalinu, ale také řadu služeb vytvořených speciálně pro cyklisty: průvodce, půjčovny, opravny kol, bike hotely a speciální nabídky určené pro milovníky horské cyklistiky pod otevřeným nebem.

Nová trentinská vyhláška mapuje stezky vhodné pro MTB a zajišťuje bezstarostné výlety na kole v naprostém bezpečí. Bude následovat podpora v podobě tematických map, GPS tratí a informačních materiálů.

ENDURO – Adrenalin a zábava

V Trentinu existuje mnoho míst, které se díky svým výjimečným vlastnostem přímo nabízí pro provozování ENDURO cyklistiky. Enduro (odvozeno z anglického endurance - výdrž) klade důraz na zdolávání těžkého terénu a pokoření těch nejnáročnějších přírodních cest. Jezdci enduro výrazně preferují sjezd plný zábavy před výjezdem. Rozmanité typy terénu, strmé sklony svahů a divoká příroda dělají z Trentina ideální místo pro ENDURO hned několika různými trasami. I Bear Trails na náhorní plošině Altopiano della Paganella, il Tour delle Malghe v Madonně di Campiglio nebo Valsorda Enduro Trail v San Martino di Castrozz jsou jen několika málo příklady z mnoha tras, z nichž je možno si vybrat.

Ti, kteří nikdy předtím tento sport nevyzkoušeli, se mohou spolehnout na specializovaná centra, v nichž si mohou pronajmout veškerou výstroj a zdejší instruktoři je rádi uvedou do světa tohoto adrenalinem nabitého sportu. Jednoduše řečeno Enduro kombinuje zátěž a námahu ze šlapání na kole s divokou uvolňující downhillovou jízdou v kombinaci se single tracky nabitými energií. Pot, kořeny, skály, dechberoucí panoramata, vynikající jídlo a osvěžující pivo jsou neodolatelným mixem, který v Trentinu čeká na každého milovníka Enduro cyklistiky. Stačí jen chopit se příležitosti a užít si potěšení i vzrušení, které tyto trasy mohou poskytnout!

BIKEPARKY – Otestujte své schopnosti

Bikeparky v Trentu nabízí vášnivým cyklistům mnoho adrenalinem naplněných dobrodružství: downhill trasy, dirt parks, north-shore i four-cross trasy, místa pro Slope-style a free-riding, single trails a mnoho dalších.

Ve Fassa Bike Resort je rychlost naprostou nutností: trasa skládající se z trávy, štěrku a bláta vám umožní downhill jízdu v rychlosti 70mph.V La San Martino Bike Arena je k dispozici také mini cyklistický park pro děti v 2,200 mt, v Rifugio Tognola nabízí nový park Bike Park Garda Trentino downhill jízdu Valle del Diaol a legendární 601 track. Jen jednu hodinu od jezera Garda se nachází Paganella Bike Park plný north-shore prvků, enduro a free-ride tras. Ve Val di Sole Bike Land můžete nalézt 6 různých tras s rozmanitými stupni náročnosti – od jednoduchých downillových na rozehřátí svalů až k náročným Cup-style a four-cross trasám. V Passo Tonale byl nedávno otevřen první cyklistický park určený pro rodiny – Family Bike Park in Trentino. Na stejném místě si můžete vyzkoušet novou downhill trasu degli Sfulmini del Brenta Bike Park di Pinzolo. Jedním z posledních parků je Bike Park Lavarone v Alpe Cimbra.

Objevte více o vaší příští dovolené v Trentinu.

/ Obchodní sdělení /

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí