Video: Max Adami vyhrává v enduru co se dá

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 6.9.2017

Max Adami je čerstvý vítr v české enduro kotlině. Na kole sice jezdil již od malička, ale kvůli pauze, zdravotním problémům se k pořádným výsledkům dostal až v letošní roce. Letos totiž vyhrál co se dalo! Víc nám o sobě řekne Max sám.

Ahoj, teď je mi 16, ale na kole jsem začal jezdit uz jako hodně malej. První bikrosový závody jsem jel, když mi nebylo ani pět roků. To mě bavilo a jezdil jsem až do roku 2012, kdy jsme se doma různých důvodu dohodli, že toho necháme. Pak jsem měl asi roční pauzu, kdy jsem doma přemýšlel, co teď a nakonec táta přišel s tím, že našel enduro. Zkusil jsem dva závody v Kopřivné a v Mostě a i když jsem se nijak neumístil, tak mě to tehdy nadchlo. Další sezónu jsem tak nějak zkoušel co to všechno obnáší, jezdili jsme různé po závodech v Česku, ale zkoušeli jsme tehdy i Mierozsow v Polsku. Po téhle sezóně v zimě doktoři zjistili, že mám docela problém se srdcem, srdeční arytmie je svině, tak jsem ten rok zase skoro nejezdil.

Můj první závod loni (první závod na konci sezóny…) byly tehdy nové Klíny, kde se mi podařilo velmi těsně vyhrát. Přes zimu po sezóně 2016 jsem se domluvil s českým ambasadorem Norca Petrem Kubou, který me podpořil do sezóny 2017 za což mu moc děkuju. S novou podporou a novým kolem jsme stanovili jasné cíle. Vyhrát celkově a zajet co nejlíp na MČR v Sušici. No krom Ještědu, kde jsem měl defekt, jsem vyhrál zatím všechno včetně Sušice a pokud vyhraju ještě na Špičáku, tak se mi podaří splnit i ten druhý úkol.

Tak nějak i kvůli těm výsledkům jsem se dal trochu to řeči s Davidem Macháčkem, se kterým jsem se domluvil, že zajdem na kolo. Program byl takový, že ráno byl v plánu trénink, trochu jsem Davidovi s něčím poradil, něco jsme pojezdili a pak jsme se vrhli na natáčení. Co z toho nakonec vzešlo zhodnoťte už sami.

Rád poděkoval rodičům, kteří mě v tom celou dobu podporovali, vozili na tréninky, platili všechno co jsem rozbil a taky Petrovi Kubovi z Norca, který mi letos pomohl. Mějte se, čuus.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí