Pozvánka: Enduro Lučina 2017 - Tvarožná Lhota... MSDH cup pokračuje již o víkendu

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 3.10.2017

Premiéru v Moravsko-Slovenském DH Cu­pu bude mít již tento víkend 7–8.10.2017 v re­kreační oblasti Lučina u Tvarožné Lhoty disciplína Enduro.

Jde o závod horských kol na okruhu na úpatí Bílých Karpat, který má zhruba 30 km. Na tomto okruhu jsou postaveny 4 rychlostní zkoušky,které budou měřeny a součet časů určí vítěze v jednotlivých věkových kategoriích. Celá akce je určena nejen pro zkušené závodníky, ale tratě jsou postaveny tak, že je zvládne i začínající jezdec na sériovém horském kole.

Na absolvování okruhu je stanovená limit 4,5 hod., takže se dá objet v naprosté pohodě výletním tempem a dát si při tom i dobrý oběd, nebo něco dobrého v občerstvovačce, která bude na trati pro jezdce.   Zabrat do pedálů se musí jen na měřených úsecích RZ. Každá je v délce 1,5 – 2,5 km.
Pokud by náhodou nepřálo počasí, nebo někomu docházeli síly, tak může jeden měřený úsek RZ vynechat a bude mu započtený přidělený čas  5:00 min.

Registrace běží na webu: www.moravskoslovenskydhcup.eu a končí v pátek ve 20 hod.
Startovné 500,–Kč (případně 20,– Euro) se platí až na místě při vyzvednutí čísel a čipů v sobotu  v 16–18 hod. a v neděli 8.30 – 9.30 hod.

Věřím, že využijete možnosti vyzkoušet novou disciplínu a lokalitu a přijedete využít jednu z posledních možností zazávodit si před zimní pauzou.

Trénink: trať bude vyznačena a připravena v sobotu od 11 hod. Závod se dá absolvovat i bez tréninku „na oči“ . Trať bude dobře značená páskou a směrovými šipkami.   Pro nejlepší jezdce v každé kategorii jsou připraveny finanční prémie, věcné ceny a pro všechny pak tombola a Monster energy občerstvení.

Těšíme se na vás a věříme, že přijedete v hojném počtu na tento nultý ročník. Rádi si vyslechneme vaše názory a v případě slušné účasti a kladného hodnocení připravíme v dubnu 2018 první oficiální Enduro v této lokalitě. 

Propozice zde.

Zdeněk Florián

Diskuze

  • anonymní uživatel José 3.10.2017 v 14:17

    Moc hezký singly. Vypadaj teda spíš jako z XCM závodů, ale řekl bych, že to pro některý bude konečně pořádný "enduro".

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí