Mondraker v ČR - nový distributor a nová podpora závodníků

Autor: Čert, vydáno: 3.1.2018

Španělské kola Mondraker přichází pod křídla nového distributora. Pražský e-shop Skibikecentrum­.cz, který se dřív profiloval primárně jako lyžařský, se po zkušenostech se značkou BMC rozhodl sáhnout po takřka kultovní značce Mondraker, jehož se stal distributorem pro ČR, SR a HU. Samotná změna distributora by asi nebyla až tak super zajímavá informace, zajímavé jsou ovšem plány pro propagaci prodeje těchto kol u nás. Skibikecetrum.cz totiž chystá speciální program a výhodné ceny pro závodníky a spousty testování a vyjížděk pro všechny ostatní.

Tváří Mondrakeru je nově Ondra Cink, XC závoďák který má v plánu se letos účastnit i závodů Enduroserie a „staře“ je i dál samozřejmě česká freeridová legenda, Richard Gaspi Gasperotti.
Gaspi bude mít, mimo ambasadorství, za úkol řídit i testovací akce, které se budou konat na Točné v Praze, nějaké ty kurzy techniky a kdoví co ještě.

Teď už ale k samotnému Mondrakeru a jeho akčním cenám.
Skibikecentrum totiž nabízí zaváděcí akční modely v jednotlivých kategoriích a to hlavně enduro, kde budou určitě lákadlem karbonová FOXY a DUNE. Podle zákulisních zpráv se navíc v květnu můžeme těšit na na očekávanou FOXY 29". Nezapomíná se ale ani na závodníky, kteří mají sjezdové ambice, pro ty je připravena speciální akce na model Summum. A o jaká kola teda jde?

Mondraker Summum

Summum je nekompromisní závodní mašina, dlouhé, nízké, položené, 205mm zdvihu. V nabídce jsou hned 4 varianty, dva hlíníky, Summum a Summum Pro a dva karbony, Carbon Pro a Carbon Pro Team.Cenově i výbavově jsou rozvrženy velice zájímavě, obzvlášť díky zvýhodněným zaváděcím cenám:

Summum – Marzocchi 380 CR, tlumič Fox Van RC, 9rychlostní Sram X7 a brzdy Guide R. S cenou 74 999,– je i přes relativně nízký olep pořád závodní kolo, kterému víceméně nic nechybí a dá se podle mě z fleku postavit do startovní boudy.

Vyšší Summum Pro už je celý na Foxu, DHX2 Performance, 40 Float Performance, kompletně na Zee s výjimkou brzd Guide R. Nejvyšší hliník vyjde na 98 999,–.

Carbon Pro nabízí na chlup stejné osazení jako hliník Pro, ale „plastový“ rám a cenu 119 999,–.

A týmovka je samozřejmě v tom nejlepším, kompletně Fox Factory, Shimano Saint, výplety DT Swiss. A tady je akční cena stanovena na 162 999 Kč.

Mondraker Dune

O 4 cm zdvihu míň má „super enduro“ model Dune, se 160mm vzadu, 170mm vidlicí a hodnotou Reach 472mm u Mka, to je už fakt dlouhé a asi i rychlé kolo. Samozřejmě je dlouhý předek vykompenzovaný 30mm krátkých představcem. Hlavový úhel si pak můžete nastavit od 65 až do 67 stupňů a zadní stavbu od 430 do 440mm.
Tady je možné pořídit dva karbony a hned tři hliníky.
Dune: hliníkový rám, Yari, Monarch plus R, 11rychlostní sada NX – 73 999Kč.
Dune R, ten je už výrazně osazením zajímavější, GX Eagle, Fox Performance (36 Float a DPX2), kola Mavic, Sram Guide R – 86 999 Kč

A pak už karbony:
Carbon R, tlumení stejné jako hliník R, ale sada NX – 109 999 Kč.
Carbon RR, tady už je úplně stejný olep jako Dune R plus karbon rám – 133 999 Kč.
A nejvyšší „týmovka“ se jmenuje Carbon XR, Eagle, Fox Factory a dokonce pružinový tlumič DHX2 – 157 999 Kč.

Mondraker Foxy

A 140mm zdvihu, Forward geometry jako Dune, ale o něco jezdivější potenciál má model Foxy. I tady je výběr hned z 5 modelů, ale jenom jeden hliník a hned 4 karbony. A stupně výbav se jmenují obdobně jako u modelu Dune,
Foxy – Reba, Monarch, NX – 70 999 Kč.
Foxy Carbon R – Revelation, Deluxe, NX, karbonový rám – 84 999 Kč.
Foxy Carbon RR – Fox 34 Performance, DPX2, GX Eagle – 99 999 Kč.

Dva nejvyšší modely jsou podle mě velice zajímavé v tom, že se každý vydal jinou cestou. Na jednu stranu tady je model Carbon RR SL za 157 999,– s Fox Factory, Eaglem, DT Swiss a tak. Zkrátka lehoučké (lehce nad 12 kg) trailové kolo.

No ale pokud máte sjezdovější plány, je tady model Foxy XR. Ten vyjde na 113 999 kaček a je na Eaglu. Ale! Nabídne vzadu 150mm zdvihu a vepředu 160. A vepředu tlumí Pike a vzadu pružinový zamykací tlumič Super Deluxe Coil RCT. Podle mě velice zajímavá varianta pro závodní kolo na české poměry.

Racing program – RACING PROGRAM PRO ODDÍLY A ZÁVODNÍKY

Jenže u těchto cen to nekončí, tady totiž začíná výše zmíněný Racing program, ten má dvě úrovně výkonnostních kategorií. Níže nabídka Skibikecentra.

Nabízíme podporu ve formě:

  • Sleva až 46% na max. 3 ks kol/sezóna
  • Ke kolu zdarma teamové oblečení (závodní dres + kraťasy)
  • Po zakoupení kola sleva až 40% na ostatní sortiment e-shopu SKIBIKECENTRUM.CZ
  • Zázemí v teamovém stanu na závodech ENDUROSERIE.CZ

1) HOBBY PROGRAM:

  • Nabízíme podporu ve formě:
  • Sleva až 39% na max. 2 ks kol/sezóna
  • Ke kolu zdarma teamové oblečení (závodní dres + kraťasy)
  • Po zakoupení kola sleva až 30% na ostatní sortiment e-shopu SKIBIKECENTRUM.CZ
  • Požadované plnění ze strany závodníka:
    • Aktivní závodník všech výkonnostních kategorií.
    • Minimální účast na 3 závodech v disciplínách XCO, XCM, enduro, downhill, exhibice (KPŽ, Enduroserie, maratony, ostatní) v předchozích 12 měsících.
    • Aktivní prezentace (foto/reporty z tréninků, závodů,příprav) na soc. sítích Facebook a Instagram s tagy @Skibikecentrum, #SKIBIKECENTRUMCZ, #MONDRAKER #THEWAYFORWARD, WWW.SKIBIKECEN­TRUM.CZ
    • Umístění samolepky Mondraker na auto, kolo či přilbu.


2) TEAM PROGRAM:

  • Nabízíme podporu ve formě:
  • Sleva až 46% na max. 3 ks kol/sezóna
  • Ke kolu zdarma teamové oblečení (závodní dres + kraťasy)
  • Po zakoupení kola sleva až 40% na ostatní sortiment e-shopu SKIBIKECENTRUM.CZ
  • Zázemí v teamovém stanu na závodech ENDUROSERIE.CZ
  • Požadované plnění ze strany závodníka:
    • Aktivní závodník všech výkonnostních kategorií.
    • Závodím za SKIBIKECENTRUM.CZ.
    • Minimální účast na 8 závodech v disciplínách XCO, XCM, enduro, downhill, exhibice (KPŽ, Enduroserie, maratony, ostatní) v předchozích 12 měsících.
    • Aktivní prezentace (foto/reporty z tréninků, závodů,příprav) na soc. sítích Facebook a Instagram s tagy @Skibikecentrum, #SKIBIKECENTRUMCZ, #MONDRAKER #THEWAYFORWARD, WWW.SKIBIKECEN­TRUM.CZ
    • Umístění samolepky Mondraker na auto, kolo či přilbu.
    • Další výhody individuálně dle výsledků (Elite závodníci).

Nabídka pro cyklo oddíly: Každému oddílu vypracujeme individuální nabídku dle rozsahu spolupráce.



Ohledně řešení veškerých podmínek a přijetí do enduro/downhill teamu se na Vás bude těšit kapitán Ondřej Lampík Paur na mailu d1jazlovice@skibikecentrum.cz

Pokud vás novinky zaujaly, sledujte www.mondrakercz.cz , FB Skibikecentrum a Instagram Skibikecentrum.cz.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel michal 3.1.2018 v 8:01

    požadované plnění: umístění samolepky Mondraker na kolo

    to mi asi někdo musí vysvětlit...

  • profilová fotka Lettak 3.1.2018 v 10:16

    Nepřehánějte to s tou rychlostí...dyť se to ví jen asi 4 měsíce. Info o prodeji 29" sjezďáku přijde někdy po prvním svěťáku a bude to teda bomba, co?

  • profilová fotka SandWolf 3.1.2018 v 11:12

    Co je na 29tce jako super Lettáku? :D Krom toho že to jede rychle a požere to víc bordela tak je to ve všech ostatních rozměrech na nic :D vlastně leda by si měl dva metry :D ale i tak se zalomíš v první zavřené klopně :D

  • profilová fotka Lettak 3.1.2018 v 12:44

    Neříkám, že je to super, ale poukazuju fakt, že to tu jako informační server přes gracity disciplíny moc nefachčí, když 2 týdny stará zpráva, že Commencal sériově vyrábí a prodává i 29" sjezďáky zůstává ignorována. Pokud vím, tak jako první z velkých značek. I MTBS, které jinak gravity disciplíny moc nebere, si toho všimli a zpracovali to. Mimochodem, když je to na nic, tak proč SCS, Moir, Pierron, Atherton jezdí 29"? A když se koukneš na jejich výsledky, rozhodně to nejsou nějací nazdárci ;)

  • profilová fotka SandWolf 3.1.2018 v 14:04

    Já jim to neberu :D Oni jsou sponzorovaní profi jezdci co se tím živí takže i musí testovat patričné prototypy zejména když chcou jezdit rychleji vím co dokáže 29tka udělat ale osobně bych nešel ani do 27,5 :D nějak mi zatím sedí 26tka ( bike je dlouhej jak týden před výplatou a to mi celkem vyhovuje ale mít tohle na 27mách tak se zlomím v prní klopce)

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 3.1.2018 v 14:43

    Payet, Moir, Minaar - v pohodě na 29. Ale například takovej Brosnan vzhledm k jeho výšce nikdy.

  • anonymní uživatel Dan 3.1.2018 v 15:42

    Nutno říct že tihle páni by nás všechny pojeli i na Esce takže je podle mě nesmysl říkat "jezdí to špička tak to musí být úžasný". Jsou to z velké části taky test jezdci takže kdyby byl nápad jezdit na šišatých kolech oni by to zkoušeli. Tím samozřejmě nechci 29" nějak hanit ale nemám rád názory typu "jezdí to světový jezdci tak je to ta nejlepší možnost a dál nad tím nechci přemýšlet"...

  • profilová fotka Lettak 3.1.2018 v 21:24

    Já nic neřekl o tom, že je to dobré. Test jezdci určitě jsou, ale ne na závodech. Tam jde o umístění, protože čím lepší umístění, tím lepší reklama pro značku. Takže když něco nefunguje, tak to logicky nebudou jezdit. Ale to jen o principu.

  • anonymní uživatel Roman Vacek (vacan222 (a) gmail.com) 4.1.2018 v 22:29

    Každopádně zajímavá nabídka v našich končinách

  • profilová fotka SandWolf 7.1.2018 v 15:22

    Lettáku máš sice pravdu ale zárověň jí nemáš :D Kde jinde otestuješ líp prototyp než na nejtěžších závodech světa? Testuje se všude a pořád i na závodech pokrok jde stále dopředu a je hodně rychlej hlavně v posledních letech.

  • anonymní uživatel Hanz 8.1.2018 v 8:06

    ty ceny jsou uz po te "tymove" sleve, nebo z teto ceny se pocita sleva?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí