Truvativ 2006

Autor: Keli, vydáno: 12.4.2005

Ve třetím březnovém týdnu proběhla v kalifornském San Luis Obispo Truvativ Tour 2006, novináři měli možnost podívat se do vývojového a testovacího střediska Truvativu a při té příležitosti jim byly představeny novinky, které si Truvativ připravil pro následující sezónu.

První si představíme středová složení, Truvativ bude i nadále pokračovat ve výrobě úspěšných os Giga Pipe a Giga X Pipe, ale největší novinkou bylo představení středového složení Howitzer. Hlavní výhodou složení Howitzer je použití externích ložisek, protože ložiska byla významně zvětšena a nevešla by se tak do středového domečku. Díky větším ložiskum je docíleno větší tuhosti a odolnosti, misky z hliníkové slitiny jsou opracovány za pomocí CNC stroje, tepelně opracovaná osa je z chrommolybdenové oceli. Osa bude k dispozici pro použití v následujících šířkách domečku: 68, 73, 83 a 100mm, délek bude na výběr přehršle, takže tato osa se bude dát naladit do jakéhokoliv rámu.



Rodinku klik Truvativ příští rok rozšíří model Ruktion, který se zařadí na konec, jako „low end“, top model bude opět Holzfeller, střední třídu zastupuje Hussefelt. Všechny kliky budou pouze „4packové“, u žádného modelu zásadní změny neproběhly, u Holzfeller došlo ke změně materiálu klik na AL-7050-TV, čímž by mělo být docíleno, jak jinak, větší tuhosti, odolnosti při současném snížení váhy.





Mezi napínáky přibyl jeden model, ke stávajícímu Boxguide přibyl Shiftguide. Boxguide je model určený pouze pro jednopřevodník, možnost uchycení pod středovou misku nebo pomocí ISCG, váha 350g. Nový model Shiftguide je určený pro 2převodníkové kliky a lze použít se standartním přesmykačem, váha 290g. Oba modely budou na výběr ve dvou variantách s ložiskovým (Team) nebo kluzným (XR) spodním kolečkem.



Na poli pedálu není nic nového, opět stávající dva modely Holzfeller (výměnné piny) a Hussefelt (lisované piny).



Oba modely představcu byly inovovány: Holzfeller – CNC opracování pro snížení váhy, možnost použít pro vidlice s krkem 1 1/8" a 1.5" (OnePointFive), materiál AL-66. Hussefelt – materiál AL-6061-T6, pouze pro vidlice s krkem 1 1/8"



Převzato z NSMB.

Diskuze

  • anonymní uživatel ICE 12.4.2005 v 16:23

    a ceny?

  • anonymní uživatel Drakine 12.4.2005 v 19:13

    Pěkný, fakt že jo....a mimo...ty ceny?

  • anonymní uživatel KK (vesely.pomeranc (a) seznam.cz) 14.4.2005 v 8:40

    No, pěkný, jen u těch představců "Holzfeller - CNC opracování pro snížení váhy" nechci moc šťourat ale moc CNC obrobených ploch tam nevidím, spíš bych řek že je to výkovek...ale je fakt, že ta forma se CNC vyrábí tak co, že... ;-)

  • anonymní uživatel ueeeeee (ueeeeee (a) email.cz) 15.4.2005 v 7:24

    spíš je ten představec vykuchanej CNCčkem zevnitř pro snížení váhy...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí