Trénink: Erik Kimmel ukazuje cvik rotating pull aneb specificky pro bikery

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 10.1.2018

Pokud chceš svoje ježdění posunout dál, je nezbytné se mimo čas strávený přímo na bajku věnovat i posilování, stretchingu a dále na sobě pracovat. Erik Kimmel poradí jeden cvik, který je specifický přímo pro bikery – rotating pull.

Pro ty z vás, kterým jméno Erik Kimmel nic neříká, tak prozradíme, že Erik dříve než se začal věnoval trenérské činnosti nejen v rámci svého projektu Be Pro Training byl aktivním závodníkem a členem české reprezentace ve sjezdu. Ale nejen to, také se věnoval na vrcholové úrovni sprintu na dráze. S cyklistikou je propojen neustále, v současné chvíli spolupracuje v oblasti tréninku například jedním z našich nejlepších sjezdařů Standou Sehnalem. Pokud by jsi chtěl profesionální tréninkový program, Erik jej dokáže sestavit každému.

Rotating pull aneb specificky pro bikery

Cvik pro bikery, který zapojuje tahovou a rotační sílu s nutností stabilizace středu těla a celého hrudníku. V nerovném a více rozbitém terénu je velmi důležitá tlaková/tahová síla aplikovaná na říditka, která nedosáhne svého maximálního potenciálu bez potřebné síly středu, která nesmí být pouze izolovaná.

Během jízdy na kole, motorce apod. dochází k nespočtu rotacím trupu, ke kterým dochází při překonávání náročného terénů a naopak je také nutné být schopný odolávat rotacím v např. v odkloněném terénu, kořenových pasážích atd. Ve finále je tedy důležitá samotná stabilizace středu těla s řetězením síly do dalších komplexních pohybů.



Rotating pull (one arm)

Jak na to?
1) Zaujmi co nejvíce podobnou polohu jako na kole ve stoje v pedálech
2) V prvních fázích přítahu odolávej rotaci a udržuj stabilizovanou polohu trupu
3) Při dokončení přítahu prodluž celý pohyb vedenou rotací trupu se stabilizací v bocích
4) Po cestě zpět opět zaujmi výchozí polohu a odolávej rotaci
5) Začni pomalu pro osvojení pohybového vzorce!



Rotating pull (alternating)

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí