WBC round 2

Autor: Keli, vydáno: 12.6.2005

V sobotu se v Luhačovicích konalo druhé kolo jedenáctimístného seriálu WBC – World bikerally championchips (www stránka), který se koná v zlínském kraji. Každý závod se jede na více rozjížděk – RZ [eRZet], jedna trat se jede vícekrát, v Luhačovicích čekali na jezdce čtyři RZ ve dvou rozdílných tratích.
Trať o délce cca 600 metru startovala na kopci vedle nového hřbitova, jednalo se o jednoduchou trať bez žádných nástrah, trať kterou za sucha sjede kdokoliv, nicméně za mokra se z trati stává solidní klouzačka, ale to měli jezdci ještě poznat. V krátkosti popis tratě po startu z startovací plošiny následovala rovinka s šikanou, nájezd do lesíka, dusání po cestičce, dvě šikany, přejezd trávníku u hřbitova po paletách nájezd do spodní pasáže, kde se RZ rozdělovaly:

  • levá trať, kde byly především utáhlé zatáčky a jedinný skok, sjezd do dolíku, výjezd z dolíku a cílový padák. 
  • pravá trať začala s klopenými zatáčkami ala tobogán, následoval odkkloněný výjezd stejně odkloněný sjezd, dropík, sjezd do dolíku, výskok z dolíku, cestička lesem a cílový padák


Na startu bylo odhadem 120 lidí všeho věku od nejmladších, jezdících v kategorii „kamikadze“ až po elitu (od 18 do 107 let). Start pvní RZ byl kvuli technickým problémum posunut cca o pul hodiny a první závodník vyjel na trať okolo 1/2 dvanácté. Startovní pořadí bylo v každé RZ stejné, prvními na startu byli především jezdci, kteří jeli na vítězství, po zhruba 20 lidech už startéři na start pouštěli podle startovních čísel bez rozlišení kategorií, což byl trochu problém, protože jste před sebou mohli mít jezdce výrazně pomalejšího a toho jste na trati museli předjíždět.
V pruběhu první RZ se nad Luhačovicemi přehnala prutrž mračen a tak více jak polovina jezdcu jela v blatě, stav trati se s přibývající vodou hodně zhoršoval a z trati se stávala nehorázná klouzačka. Před druhou RZ byla upravena trať, bylo vynechán sjezd a výjezd z dolíku, ve kterém kdo nepadnul, tak si o sobě mohl říkat, že je pan jezdec. Kdo spadnul měl problém vylézt, protože to fakt strašně klouzalo a diváci tak mohli vidět mnoho komických situací. Déšť neustal ani po druhé RZ a tak brněnská výprava usoudila, že jsme již dost mokří a špinaví, takže se na start třetí a poslední RZ nezučastníme (závod byl kvuli nezpusobilosti tratě zkrácen o jednu RZ) a pojedeme domu.


Nicméně ti co vydrželi a dojeli do cíle i třetí RZ zaslouží uznání. V součtu všech kol na konec zvítězil Patrik Kotrla před Michalem Červenkou a Michalem Kotrlou. Kompletní výsledky jsou zde.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Zahradnik (ZahradníkRasty (a) seznam.cz) 14.6.2005 v 9:34

    jo ten závod byl hodně o tom kdo nespadne, jinak to byla prdel, možna až pro někoho, který nerad bahno(hodně bahna),vodu a zymu...

  • anonymní uživatel Hajes 17.6.2005 v 10:46

    Škoda, že mám rozsekanej rám, jinak bych jel :-(((

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí