MojeKolo

ČP DH no. 1 - report

Autor: Keli, vydáno: 30.5.2005

Letos má pohár hlavního sponzora firmu Motorola a tak by si neznalý mohl myslet za se závodí v telefonování, ale není tomu tak.

První kolo letošního čtyřdílného poháru v sjezdu se stejně jako i loni konalo na kopci Komáří Vížka – Krupka u Bohosudova. Na nejdelší pohárovou trať se chystali pneumatiky mnoha závodníku.

Trať v Krupce měří podle propozic skoro čtyři a pul kilometru (realita je spíš okolo 2000 km) a s svým převýšením 480m je to sakra mazec. Trať byla, podle slov dřívějších návštěvníku, předělána, prostřední pasáž je jiná a prý lepší, to nemužu posoudit protože, jsem tam byl poprvé. Povrch trati je tvořen hlínou specifické konzistence, která klouže jako prase, dále na trati nalezneme kamenité úseky ať už z kamenu pevným tak i volných, které mají užasnou vlastnost přesouvat se do míst, kde je jich nejméně zapotřebí např zatáčky. Tato kombinace dohromady dělá z Krupky docela náročnou trať, jak na techniku jízdy tak i na fyzičku. Velký respekt pro jezdce pevných kol, za jejich předloktí by se v cíli nemusel stydět ani Pepek námořník a to i bez špenátu.
Je potřeba ještě zmínit lanovku, protože lanovka co je v Krupce by směle mohla soupeřit o nejpomaleší lanovku světa, cesta nahoru trva 15 minut + fronta = jedna cesta vezme cca 60 minut.

Na start závodu se postavilo sedm žen a z velkým přehledem vyhrála Katarina Šišková, když v obou kolech dala druhé Heleně Boškové dvacet sekund. Pevňáci dojeli v pořadí Lukáš Jirkovský, Martin Vrba a třetí flek bral Jakub Kušnirik. Na startu veteránské kategorie Masters se objevil po závodní odmlce i Vlasta Tlašek a bylo vidět, že jezdit nezapoměl, vyhrál Martin Srba právě před Tlaškem. V mladoších byl na bedně nejvíše Šimon Charvát před Patrikem Kotrlou, třetí vzadu byl Petr Tomša. Do nejpočetnejší kategorie Hobby Full se zaregistrovalo 87 lidí. V první jízdě ukázal Čárys (Martin Cheníček), že když se umí dá se jezdit na prázdném zadním kole a dojet v hodně hustým čase na druhém místě. V finále to Čárysovi už tak nesedlo a na bednu se nedostal. Vítězství pro sebe ukořistil Jiří Hudeček. Komentovat výkony jezdectva jezdícího v kategorii Elite je zbytečné nošení dřeva do lesa, v kratkosti se dá říct jenom to, že to byl sakra sekec mazec. Už v semifinále se pár jezdcu v Elite se svým časem dostalo pod hranici čtyř minut a v finále tento souboj s časem pokračoval a zastavil se okolo tři a třičtvrtě minuty. Stejně jako v ženské kategorii i v elitě putovalo vítězství na Slovensko, odvezl si jej Filip „Pipo“ Polc, druhý flek bral Vlasta Hynčica a odsunul tak na třetí Adama Vágnera.

Celkově bych hodnotil závody jako podařené i přes to strašné vedro co na trati a okolí panovalo. Další kolo poháru se koná 26. června v další tradiční lokalitě, ve Špindlu.

Tradiční záznam opět přinese Česká Televize 3.6. v 19:20 na kanálu ČT2.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel zvolouš 30.5.2005 v 10:23

    tohle číslo je v propozicích už pěknejch pár let od doby, co se poprvé jelo na komáří vížce. tenkrát byla opravdu na kopec namotaná víc jak čtyřkilometrová trať, která ale nestála za nic. od tý doby se nikdo neobtěžoval to v propozicích opravit.

  • anonymní uživatel TinkTink (tinktink (a) centrum.cz) 30.5.2005 v 12:26

    Keli: tvymu pocitu se nedivim, tu tvoji rakev jsem v druhym kole kus od cile taky videl :o))))

  • anonymní uživatel jajaja 30.5.2005 v 14:24

    az na tu hrubku na zacatku peknej report

  • anonymní uživatel Karel 30.5.2005 v 14:35

    Kdyby trat mela fakt 4,5 km, tak by PRUMERNA rychlost elitaku byla pres 67 km/h a to bych chtel fakt videt....

  • anonymní uživatel ice 30.5.2005 v 14:57

    67: to zni opravdu jako ten sekec mazec,co tu vsude pisou!-)

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 30.5.2005 v 15:57

    Pěkně jsi zajel! To byla sranda, jak jsme se potkali. Sojim v zatáčce, najednou držka,prach a za prachu vylezl Keli:)

  • anonymní uživatel Bazy - www.bazyweb.com 30.5.2005 v 17:43

    Keli je bůh....

  • anonymní uživatel Tuner (...www.tunerflame.wz.cz...) 30.5.2005 v 20:09

    Keli je hustej a ta jeho rakev respect..report peknej,hlavne zapomel na pivo,moooc piva :oP

  • anonymní uživatel jajaja 30.5.2005 v 22:10

    pneumatiky se chystaly a ne chystali

  • anonymní uživatel -K- A-T-O- Bikes 4.6.2005 v 19:51

    byl to námrd mluvím za pevnáky

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí