reklama

Představení: NS Bikes 2018 - poctivá kola s nezaměnitelnou image

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 16.5.2018

NS bikes byla vždy kola pro ty, kteří vědí, co chtějí – skutečně poctivý bike s nezaměnitelnou image a výbornou funkci. Kola pro jezdce s agresivním stylem, který dokáže využít jeho technické schopnosti, dokáže se na kole bavit a ocení chování v terénu a odolnost. Z kolekce 2018 jsme vybrali několik zajímavých kousků.

NS Snabb 160–2 Alu (27,5")

Snabb jsou čisté moderní enduro biky, které pravidelně potkáváme na závodech enduro série, ale i trailech a bike parcích. V odpružení NS nepáchá žádné zbytečné pokusy, ale solidní ověřený 160 mm horst-link systém přesně odladěný pro potřeby endura. Zajímavostí jsou speciální, extrémně odolné sváry „Double pass“. Tvarování trubek a dokonce i slitiny pro jednotlivé díly rámu byly vybírány individuálně podle potřebných vlastností (AL6061-T6 + AL6066-T6 custom formed and butted tubes, AL7075-T6 rocker arm). Všechna ložiska jsou oversize od elitní značky MAX.

Do nového sezóny dostal ještě progresivnější geometrii s prodlouženým předním trojúhelníkem ( o 10 mm delší actual TT) a více položeným úhlem hlavové trubky (nyní 65°). Pozitivní vliv na tuhost má také monokokový rockarm. Kokpit a náboje obstarávají solidní díly z nabídky NS a sesterské značky Octane One – žádné OEM nesmysly, ale stejné kousky, které se u NS prodávají samostatně (náboje Rotary boost 142 mm, Octane Solar ráfky, NS Holdfast, Octane Tone představec atd.). Pružení je od Rock Shoxu a teleskop Kind Shock.

Zaujme i NS design s elegantní kombinací černého rámu a komponentů v designu Oil Slick Petrol Chrome (speciální chromový povrch, který vytváří „olejové“ efekty). Cena 69.990 Kaček. Dražší verze Snabb 160–1 v červeno černé kombinaci vychází s odpružením Fox 36 Float FIT4 a DPX2 Evo na 99.999,–.

NS Snabb C2

Kromě alu verze je na 27,5 palcových kolech v nabídce také karbonová verze NS Snabb C2 s rámem z nejnovější carbon technologie, odpružením Fox Performance (vidlice Float 36 a tlumič Float DPX2 Evo), nejvyšším modelem NS zapletených kol a kokpitu a teleskopem KS Lev Integra v ceně 119 tisíc.

Snabb 150–2

Od této sezóny dostaly modely Snabb také bratříčky na velkých 29" kolech. Snabb 150–2 je ideální „do it all“ bike, který umožní prohánět kámoše v enduru, dát si dlouhou all mountain vyjížďku, ale i lítat v bike parku.

Rám odladěný na velká kola nabízí všechny technické vychytávky jako sedmadvacítkový bratr a komponentově se mu velmi podobá (Rock Shox Yari RC Boost / Deluxe Debonair RL), kokpit a kola z dílny AM produktů NS bikes a Octane One, teleskop Kind Shock s integrovaným vedením. Podobná je i cenovka 76.990 Kč.

Snabb 130

V řadě Snabb najdeme také model Snabb 130 na 29" kolech v zajímavém modrém „kosmickém“ designu. Se 130 mm zdvihu je posunutý více do All Mountain roviny. Komponentově a cenově je velmi blízký 150 mm verzi.

Fuzz 2

Pro fanoušky sjezdu jsme vybrali model Fuzz 2, stroj prověřený v nejtvrdších podmínkách World Cupu, IXS DH Cupu národních šampionátů ale i slopestyle akcí. Jezdci z NS bikes Factory racing tým, Swiss Downhill syndicate nebo Slawek Lukasík mu dávají denně zabrat.

Bike má moderní nízkou geometrii s velmi dlouhým předním trojúhelníkem, hodně položenou hlavou (63°) a nízko položeným těžištěm. Zdvih vzadu (203 mm) využívá prověřený vyladěný Horst link systém s pohybem zadního kola optimalizovaným tak, aby absorboval nejtvrdší (tzv. kvadrátní) nárazy a zároveň byl citlivý a maximálně omezoval propružování při šlapání. Uchycení tlumiče, který je vždy nejtěžší částí rámu, je navrženo co nejblíže šlapacímu středu. Díky tomu se těžiště stroje dostává tak nízko, jak je to jen možné, což má velmi dobrý vliv na stabilitu a manévrovací schopnost. Rám má nastavitelný rozvor a reach (+8, 0, –8mm). Kvalitní rám, rozumná výbava a díly z nabídky NS/Octane z něj dělají zajímavou volbu při ceně 85 tisíc.

ECCENTRIC

Z pevných kol zmiňujeme hlavně populární řadu Eccentric.
Idea odolného trail/enduro biku s pevným rámem je populární mezi mnoha jezdci a Eccentric je ideálním představitelem takového kola, které vám poskytne svobodu – pokryje vše od celodenního „All mountain“ přes enduro vyjížďky, až po pumptrack okruhy a samozřejmě vše mezitím. Kola jsou kompatibilní jak s 27,5" tak s 29". Díky tomu je můžete změnou kol posunout více do All Mountain sféry nebo naopak přitvrdit a udělat z nich ostré pevné enduro.

Eccentriky s velmi pečlivě zpracovaným rámem, pro který platí většina toho, co jsme psali výše u FS, nezaměnitelným NS designem, kvalitními komponenty především z dílny NS a pohonem 1×11 s velkým rozsahem, stojí rozhodně za úvahu.

Z nabídky zmiňujeme dva modely. Eccentric Djambo s cenovkou 29.990 Kč na plus size kolech 27,5×2,8 a 130 mm zdvihu (Rock Shox Recon) je takovým hravým a dobře ovladatelným univerzálem pro ostřejší jízdu.

Druhý Eccentic Alu 29 je, jak název napovídá, rychlejší verzí víc posunutou do All mountain, ale díky odolnému rámu s agresivnější geometrií (kromě jiného extra dlouhý reach a hodně položený hlavový úhel) podrží i drsnějších kouscích. S Rock Shoxem 140 mm, teleskopem KS a Sram NX pohonem má cenovku 39 tisíc.

RAG+

NS nezapomíná ani na gravel nadšence a nabízí designově neotřelý model RAG+ s karbonovou vidlicí a drsným rámem s roztečí 142×12, který umožní pojmout jak gravel/road pláště až do šířky 45C tak MTB kola až do rozměru 27,5×2,2. Nabízí široký rozsah využití od silnice přes cyklokros a drsnou terénní MTB jízdu až po street freestyle.

Dirt: Metropolis & Movement

NS nezapomíná ani na své skalní příznivce z dirtu a nabízí hned 6 modelů v cenách 19–30 tisíc. A to ve 2 řadách: Metropolis s Crmo rámy a Movement na hliníku. Kola nabízejí opět precizně zpracované rámy s moderní geometrií, nezaměnitelný design a kvalitní výběr komponentů s velkým podílem populárních dílů značky NS a Octane One.

Metropolis 2

Metropolis 3

Movement 1



Více informaci o kolekci NS bikes najdeš na webu Katmaru: kola celoodpružená a pevná.



/* Obchodní sdělení */

Diskuze

  • anonymní uživatel mikeC 16.5.2018 v 13:27

    krása!!

  • anonymní uživatel Sarin 17.5.2018 v 16:50

    Uz jsem se lek ze prestali delat ECCENTRIC CROMO ale neprestali :)

  • anonymní uživatel buk 17.5.2018 v 17:14

    Podnamujboost142mmdickbaby#

  • anonymní uživatel Lukáš Mencl (lukas.mencl (a) gmail.com) 17.5.2018 v 19:08

    Bylo by možné přesunout text /* Obchodní sdělení */ z úplného konce stránky někam hned na začátek nahoru?

  • profilová fotka Keli 17.5.2018 v 19:42

    Článek je i v anotaci označen jako obchodní sdělení.

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 17.5.2018 v 20:07

    Lukáš Mencl > popadni kolo a běž ven, bude to lepší ;)

  • anonymní uživatel Lukáš Mencl (lukas.mencl (a) gmail.com) 17.5.2018 v 20:42

    Koukám že po návratu z práce by fakt bylo lepší nic nečíst, nikam nic nepsat a jet radši na to kolo. Sorry :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí