MojeKolo

Bikecheck: MTB-Weltenbummler vozí vymazlené Ghosty

Autor: Keli, kategorie: Bikecheck, vydáno: 24.5.2018

MTB-Weltenbummler je parta vývojářů z Ghostu, nesedí jen za počítačem, ale samozřejmě i jezdí na kole. Pojďme se podívat jaká kola sedlají. Co kus, to unikát, například Ghost Riot s rámem poskládaným ze třech různých rámů…

A kdo je MTB-Weltenbummler tým (Weltenbummler znamená něco jako "globetrotter, světoběžník, pozn. red.)?

Sami se představují jako: „Parta převážně vývojových inženýrů, kteří nechtějí jen sedět za pécéčkem, ale poznávat produkty v praxi, sbírat na ně feedback od lidí přímo na trailu, jednoduše fungovat v komunitě víc než jenom zpoza excelu a Cadu. A nejenom to. Chceme závodit, jezdit, užívat si života. A proto nás napadlo spojit se pod jednou hlavičkou, týmem MTB Weltenbummler.“



Adam Stašek – modrý Riot

Allmountainové lehké kolo pro každodenní použití. Od expedic až po enduro. Základem je rám poskládaný ze třech různých rámů: přední rámový trojúhelník z Riotu 6 (MR 2015), protože modrá je dobrá, zadní stavba z Riotu 5 (MR 2014) a aluminiová vahadla z Riotu 8.7 (MR 2017). Dohromady to udělá pěkný vyladěný rám, který se od sériovky liší, ale pořád je vše originál lakované.

Tmavý předek a tmavý zadek kolo opticky odlehčí.

Podvozek kola je postaven na vidlici rock shox Pike RCT3 dual position Air 120/150mm. Zadní kolo pracuje se 130mm zdvihu přes Cane creek Double barrel In-line Climb switch, který byl ve spolupráci firmy GHOST a Cane creek přímo pro toto kolo vyvinutý.
O pořádný grip na trailu se starají pláště WTB, obuté bezdušově: přední Vigilante 27,5×2,3 High grip s lehkou patkou, zadní Convict 27,5×2,5 Fast Rolling s tuhou patkou. Obuté jsou na tuhých ráfcích WTB Frequency Team i29, zapletených na nábách Tune King resp. Kong.
Pohon je v režii SRAMu 1×11, tenhle převod je pro středoevropské ježdění úplně dostatečné, Eagla na naše pahorky ani není třeba.

Highlite na mém kole jsou brzdy Code RSC a ovládání Reverb sedlovky pákou Rock Shox Reverb, páka chodí velice lehce a díky většímu objemu kapaliny se nezavzdušňuje, ovšem na jednom match-makeru s brzdou je moc blízko gripu, takže si o ní dřu palec. Brzdy jsou nekompromisní a hlavně jsem se k nim dostat „za půl zdarma“. Na komponentech SRAM miluju, že se všechny ovládací prvky na řídítkách nechají zavěsit na jednu objímku na každý straně.
O pohon se stará klasický SRAM, ale poprvé od dětských let jsem nasadil 170 mm kliky a šlape se mi velice dobře. Cockpit postavený na „no-name“ řídítkách a představci GHOST, důležitá není značka, ale to jak to pasuje do ruky. Vynikající jsou gripy WTB s technologií Padlock, opravdu se neprotočí!!! Důležité je i pohodlné a lehké sedlo WTB silverado.

Vašek Stašek – červený Riot

Červený Riot byl původně můj, ale táta potřeboval obnovit stroj. Tak jsem kolo vyladil podobně jako svoje nový modrý a předal. Táta už to tolik nehrotí, takže má lehčí Ráfky WTB KOM i29 a jemnější zadní plášť WTB Trailboss 27,5×2,25 Fast Rolling s tuhou patkou.

Je sice pravda, že pořízení těchto dvou biků není úplně laciná záležitost, ale jsou to solidní kola, bez kompromisu na funkci. Červený Riot brouzdá traily už od roku 2014 a to vše na původní pohon, brzdy i podvozek. Šetřil jsem jen tam, kde i laciný díl plní svou funkci 100%. A když si vzpomenu, že jsem kola neservisoval celou sezónu, kromě klasické péče dělané s láskou (mytí a mazání řetězu), tak to zase tak draze nevyjde.

Kai věří hardtailu

Zato Kai nám tu představuje opravdovou leštěnku. Tady se nešetřilo nikde! Hravý trailový hardtail, vcelku obyčejné kolo, ale vypimpené tak, že se prostě líbí. Kai zvolil stejné obutí jako my, ovšem pro hardtail chtěl na zadním kole více trakce, takže WTB Trailboss 27,5×2,4 Fast Rolling a samozřejmě opět tuhou patkou. Kolo dělá sexy hlavně čistá sada Shimano XTR a cockpit Renthal. Využití má ale tohle kolo taky super široké.

Sledujte MTB Weltenbummler třeba na Facebooku nebo na Instagramu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel bejker (bejker (a) seznam.cz) 24.5.2018 v 16:07

    pěkně to maj vyladěný. ta cena by mě zajímala???

  • anonymní uživatel Sandwolf 24.5.2018 v 16:55

    To je vse?

  • anonymní uživatel 4dam (sadam.stasek (a) gmail.com) 25.5.2018 v 7:48

    Co bys rad vedel? dalsi pekna kola jeste casem prijdou...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí