MojeKolo

SP č.2 Jasenská dolina - report

Autor: Keli, vydáno: 19.6.2005

V sobotu (18.června) brzo po ránu nasedla brněnská tříčlenná výprava do auta a nabrala směr k našim východním sousedum, cílem cesty byla Jasenská Dolina u Martina, cesta uběhla bez problému, menší zmatky nastali v Jasenskej doline, kde nikdo z místních netušil, že se zde jedou nějaké závodu, po chvíli hledání jsme potkali Červajze a společně nalezli místo závodu – lyžařské středisko Lehota, skládající se z jedné sjezdovky a jedné tatrapomy, která bělala jezdcum dost problému, protože místy byla sjezdovka dost prudká a tak byly na cestě nahoru vidět triky, za které by se nestyděl lecjaký dirtař, nejčastěji probíhali triky typu no-foot to crash, superman to crash.


Panorama v Jasenskej dolině


Pokud jezdci úspěšně zdolali tatrapomu, tak se po menším výstupu dostali na start trati. Trať se postupně upravovala, takže při sobotním tréninku byla trať těžší než v nedělním závodě, většina uzavrěných zatáček se trochu otevřela a tím se trať stala plynulejší a jezdivější. V krátkosti popis trati: start – padák po kamenech – esíčko následované dropíkem (cca 30cm), po dopadu zatáčka, přeskok klád, seskok na cestu, tam strašná hamtačka v puli cesty přerušená menším množstvím kořenu, následovala opět hamtačka, zatáčka na louce a vjezd do lesa, tady bylo několik zatáček, které se projížděli v mále rychlosti, po projetí lesa drop bez dopadu na louku (většina jezdcu volila objezd dropu, protože se tak neztralilo tolik z rychlosti). A to už si drandíme traverzem po odkloněné louce, zatáčka a následoval dvoják, délka cca 5–6m, na dopadu cca 20cm vysoký schod (zhruba polovina lidí skok objížděla zpomalovací šikanou, která ovšem nezpomalovala nijak zásadně), následovalo esíčko na šotolinovém povrchu, nájezd na dřevěný odpalovák, po dopadu plný brzdy a nájezd do posledního lesa, opět zatáčky v malé rychlosti, seskok z lesa a následovala cílová louka s několika esíčky a cíl. Trať měřila odhadem 1300–1400 metru a nejlepší časy se zajížděli lehce pod 2 minuty.


Pokud chcete vyhrávat, nesmíte podcenit pitný režim – Michal Červenka


Na start závodu se celkem přihlásilo okolo 130 závodníku a tři závodnice. V ženách bylo o vítězce předem jasno, protože na startu se objevila Katarína Šisková a ta potvrdila svoji pověst a s přehledem zvítězila s náskokem pěti sekund před polskou závodnící Annou Sojka a třetí flek brala Helena Božková.
V veteránské kategorii vyšel z česko, slovensko, maďarského souboje, vítězně jezdec Remerx-Manitou Pavel Kubíček. I v hobících brali čehuni první flek, s náskokem čtyř sekund si zlatou medaili odvezl Jirka Gergel (Miko Cycles Přerov). V pevňácích to byla otázka jenom o kolik, protože se na start postavil Michal Červenka, který sice v Krupce sedlal fulla DeVinci, ale tady se opět objevil na svém červeném apačovi, Michal zalítl v neuvěřitelným čase a s přehledem zvítězil, jenom tak na okraj v hobby-full by s tímto časem bral druhý flek – BIG RESPECT. Juniorskou kategorii ovládli mladíci z Polska a brali první dva fleky. V poslední kategorii se po dlouhé době objevil i pořadatel finále Slovenského poháru v Podkonicích, čerstvý inženýr Pišta Čeman a zalítl 11.místo. O špici se prali Polc s Hynčicou, v prvním kole s náskokem pěti vteřin vyhrál Pipo Polc, který jako jediný se v tomto kole dostal pod dvě minuty. Druhé kolo bylo již vyrovnanější, Vlasta stahoval jako o život, ale kousek před cílem mu to trochu uchcalo a musel to rozšlapávat na těžký převod z nulové rychlosti, ale i tak se zlepšil na 1:58:87. Ani tento čas však nebyl lepší než Pipuv z prvního kola a když Pipo dojel do cíle, jenom svým časem potvrdil kdo měl dnes nejlepší formu, svuj čas z prvního kola ještě o pul vteřiny vylepšil.

Po skončení závodu proběhlo vyhlášení a jezdci se rozjeli do domu.

Kompletní výsledky najdete na webu časoměriču vos-tpk, rozsáhlou fotogalerii potom na ride.sk a nebo také v náší fotogalerii

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel st.rider (st.rider (a) centrum.cz) 19.6.2005 v 21:42

    :)

  • anonymní uživatel Krutor 20.6.2005 v 7:57

    Luxusní a megarychlej report, big pochvala pro Keliho.

  • anonymní uživatel Bazy - www.bazyweb.com (bazydh (a) seznam.cz) 20.6.2005 v 8:39

    Hele vemte někdo Červenkovi do Špindlu garážová vrata a on Vám na nich zajede první flek v hardtailech :-) PS: myslím to vážně, pač ho znám od Kuvajtu napadení :-)

  • anonymní uživatel ryža 20.6.2005 v 14:30

    to je fasa....oooo super cervenka...blablabla....ano je super , ale preco ked sa mu tak dari nejde do elity (juniorov)....kurva sak by skoncil v prvej 10tke.....jazdi dobre ale je to zjavne K O K o T ........naco asi su kategorie HOBBY ??? inac bolo vas tam viacej takych ako on....

  • anonymní uživatel Majgl 20.6.2005 v 14:54

    Ryža ty asi nezvládáš prohry co? Řeknu ti rozdíl mezi Elitou a Hardtajlama když to tak nechápeš. Elita: kolo za dejme tomu 100 000kč, hardajly: kolo asi za 20 000 kč, chápeš to už?

  • anonymní uživatel ben 20.6.2005 v 16:26

    REALY?
    ,,V pevňácích to byla otázka jenom o kolik, protože se na start postavil Michal Červenka, který sice v Krupce sedlal fulla DeVinci, ale tady se opět objevil na svém červeném Apačovi...."

  • anonymní uživatel Hajes 20.6.2005 v 16:31

    jj je Červajs je dobytek a jezfí dobře. Jak tu bylo napsáno. Dejte mu vrata od stodoly a on na nich zajede první flek :-D Je to dobrej týpek, znám ho osobně. Jen mám rozsekaný kolo a už se nedostanu na závody.

  • anonymní uživatel satan (foxracing (a) orangemail.sk) 20.6.2005 v 19:29

    Majgl, tak to bol dobry zader..

  • anonymní uživatel RockyBeer (DeadTuner) 21.6.2005 v 9:56

    Hosi tak ve spindlu se budu jen divat,myslel sem ze se vod kluku na pevnacich neco naucim,ale ruce se nespravili,sotva udrzim riditka :o(((

  • anonymní uživatel Hajes 21.6.2005 v 11:10

    2RockyBeer: taky sem kdysi jezdil na pevňáku. Jediný co jsem z teho měl, tak v hajzlu zápěstí a prsklej meniskus.Obdivuju Červa jak na tom lítá bez újmy. Shiver rulezzz ;-) Holt zdvihy jsou zdvihy.

  • anonymní uživatel Hajes 21.6.2005 v 11:11

    2ryža: ty jsi taky kokot a ještě slovenský to je 2x tolik. Nic ve zlým, ale od slovenskýho poháru nemám rád slováky. srr

  • anonymní uživatel aaaaa (aaaaaa) 21.6.2005 v 13:22

    2hajes: ja zase z ceskeho pohara neznasam cechov. myslite si, ze ste pupok sveta a hovno.

  • anonymní uživatel kashell 21.6.2005 v 13:43

    chalani už ste zabudli prečo ste začali rajdiť? to asi ten pocit z rajdu, nie? a teraz sú z vás strašný borci, velký pretekári, čo? nezalepuje vám to trochen pohľad na wec?

  • anonymní uživatel ryža 21.6.2005 v 15:07

    inac ja som nebol v jasenskej...takze take reci ze neznasam prehry si strcte do pice....nehovorim ze cervenka jazdi zle, jazdi docela gute , lenze ako by sa vam lubilo keby nasich desat svk elitakov doslo k vam a prihlasilo by sa do hobykov , by vas vytrieskali vsetkych a mohli by ste ist srat....a o com to je take vytazstvo???o nicom....to mam byt cely napichany z toho ze profi jazdec so sponzormi porazil hobbykov..???no a majgl ten tvoj komentar nemal chybu , zase mi stupla mienka o vasom narode.....

  • anonymní uživatel Majgl 21.6.2005 v 15:27

    Ryža za prvé kde chceš u vás vzít 10 dobrých eliťáků, za druhé nevím s kama máš info o profi jezdcovi, vše jde z vlastní kapsi a za třetí otázka: ty bys jel v jasenské dolině elitu s hardtajlem? Já ne když na to nemám kolo, s hardtajlem pojedu katogerii hardtajlů a když je člověk dobrý tak musí porazit kohokoliv, o tom to je pohár v kterém může jet každý v jakékoliv kategorii.

  • anonymní uživatel Majgl 21.6.2005 v 15:33

    Ryža když jsem mluvil před rokem s Milanem kozárem tak říal že v čechách pojede asi hardtajly a taky je to vynikající jezdec, a proč by nejel. Pro ty lidi v té kategorii je to zdravá konkurence a mají se ským porovnat. A taky nevím proč hned pičuješ, dá se vyměňovat názory i slušně. Mrkni na www.majklcervenka.wz.cz a přečti si pár článků a zjistíš že s profi jezdcem jsi neměl pravdu

  • anonymní uživatel RockyBeer (DeadTuner (a) now.BO) 22.6.2005 v 10:57

    2 Hajes : to je jasny,ze telo dostane vic zabrat.Jenze ja to mam tak na vsecko a ze pojedu do Krupky a zrakvim se tam sem jaksi necekal :o( a celopero si kuli tomu asi zatim kupovat nebudu,asi zvolnim zavody na ty min narocny,krupka byla desny porno :oD

  • anonymní uživatel Tuner (DeadTuner (a) now.BO) 23.6.2005 v 13:46

    Jose,dorazila licence,takze do spindlu valim na Bike a to si teda trosku pamatuju,strasny peklo,alkoholu moooc heheee,budem parit!!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí