ČP č.2 - Špindlerův mlýn - report

Autor: Keli, vydáno: 27.6.2005

Do Špindlu jsme dorazili v sobotu lehce před polednem a parkoviště pod svahy v Svatém Petru praskalo ve švech, všude kam oko dohlédlo bylo vidět stany a zaparkovaná auta a kolem kterých se pohybovali divně oblečení mužíčci a ženštiny, trénink byl totiž v plném proudu, slunce pražilo, trať suchá až se za koly prášilo.

Špindlerovká trať je již klasikou, již dlouhá léta vede kolem modré, nejdelší, sjezdovky a i letos tomu nebylo jinak, pro letošní rok bylo, ale pro jezdce přichystáno několik změn, změnilo se několik nájezdu do břehu nad sjezdovkou a největší novinkou byly dřevěné lavicoidní skoky na poslední části trati, těsně před dojezdem do cíle. Tvurci lavic nedomysleli délku i přestože před lavicemi byly zpomalovací šikany, tak se na lavice najíždělo v dost velkých kulích a hodně početná část jezdectva to posílala až za dopad na placku a byly vidět docela zajímavé věci, pár lidí ulomilo kliku, pedál či osu. Dalším, velice častým, defektem bylo proražení duše, pokud se to stalo na začátku trati, čekala na jezdce „příjemná“ procházka po sjezdovce.

S přicházejícím večerem život na trati ustal a začal v zázemí, trochu se popilo, pokecalo a šlo spát, někteří spali v penzionech či hotelích, zbytek se vyplázl přímo v srdci areálu a chrápal ve spacáku (jak kdo, někdo spal jen pod dekou, díky Bolku za pujčení) ve stanu.

Do nedělního rána nás nepřivítalo zrovna azúro, vypadalo to na pořádný chcanec a po chvíli se spustil drobný deštík, postupně houstnul, ale cca po hodině bylo po všem a počasí se umoudřilo a vyjasnilo se. Po deváte hodině skončila registrace jezdcu a mohl začít povinný trenink. Na jeho start se postavilo rekordních 278 riders z Česka, Slovenska, Polska, Německa a i z Nizozemí.

Trenink odsejpal jak se patří a v jedenáct se na semifinálovou jízdu mohla postavit první kategorie – hardtail, jezdci na pevných kolech si to dávali dost hustě a je potřeba před nimi smeknout, do závodního pelotonu se vrátil i Michal Červenka, který dostal od svazu vyjímku a mohl tak přestoupit z Elity zpět do pevňáku, duvod byl jednoduchý, Michal měl pujčeného fulla DeVinci, kterého musel vrátit a jelikož on žádného nemá a jiného nesehnal, musel by v elitě jezdit na pevňákovi. Michalovi návrat svědčil, protože dokázal první kolo těsně vyhrát. V druhé jízdě svuj náskok ještě vylepšil a dal druhému v cíli Jakubovi Křížovi 16 sekund. V devíti ženách byla, jako obvykle, známa vítězka předem, opět zvítězila Katarina Šišková, která druhé Sirenně (Renatě Válkové) dala 8 sekund. V hobících skončil na posledním místě v semi reprezentant JČR Čárys (Martin Cheníček), protože si asi spetl řetěz s tkaničkami a snažil si zavázat nohu řetězem, to se bohužel nepodařilo a následovala smotka a bolestivý pád. Do druhého finálového kola tak startoval jako první a výhodu čisté stopy dokázal využít, zajel čas, díky kterému se na dlouho usadil na první příčce a až s dojezdem nejlepších z prvního kola byl z této pozice sesazen a nakonec skončil třetí. První místo z Krupky obhájil jezdec NorcoBikes Jirka Hudeček, který druhému Petrovi Kantorkovi (RK Cyklos Valašské Meziříčí) nadělil necelé dvě vteřiny.

Elita byla ochuzena o dva výborné jezdce Filipa Polce a Kamila Tatarkoviče a tak se boj o prvenství zúžil na trojici jezdcu Vágner, Mároši a Hynčica (pořadí po semifinále), v finálové jízdě se dokázal zlepšit Vlasta Hynčica a zajel nejlepší čas finále. Mároš se zlepšit nedokázal a když do cíle dojel vítěz semi Adam Vágner samospádem, protože díky absenci řetezu nemohl šlapat, v čase lepším nez MM, bylo pořadí kompletní – 1.Hynčica, 2.Vágner, 3.Mároši.

Dalším závodem Českého poháru ve sjezdu je na Klínovci 17.července.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel max 27.6.2005 v 13:53

    fajna bola hlavicka od poslednej babenky na dropiku pred cielom... au

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 27.6.2005 v 14:07

    2 Jose : Piva byly, neboj. I vína a máma jednoho nejmenovaného maláho dvanáctiletého závodníka i slušný množství R.U.M.u :)

  • anonymní uživatel ddd - andy 27.6.2005 v 17:24

    Super report, jako bych tam byl Keli.. ;-)

  • anonymní uživatel eXe (bike.eska[zavinace z tresky]forever.jo) 27.6.2005 v 19:20

    budou fotky?

  • anonymní uživatel eXe (bike.eska[zavinace z tresky]forever.jo) 27.6.2005 v 20:49

    už se nemůžu dočkat. dodej nějakou fotku aji sebe Keli. ta jediná byla perfekt :-)

  • anonymní uživatel Tuner (DeadTuner (a) now.BO) 29.6.2005 v 12:45

    a me nepodekujes ze si s nama spal ve stanu :o))

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí