reklama

Report: Bikepark Kareš zažil skvělou otevíračku

Autor: Pepa Kašík / ZEVL team, kategorie: Report, vydáno: 10.7.2018

Kluci ze ZEVL teamu, Aleš Lauterbach, Tom Hrubý a Pepa Kašík, si v poměrně malém rodinném Areálu Kareš plní velké cíle. Důkazem můžou být 4 nové bikeparkové tratě, které kluci zmákli vybudovat za poslední dva měsíce. Tenhle počin chtěl oslavit otvíračkou, a tak se i stalo!

První prázdnivovej víkend, si v Loučné nad Desnou, konkrétně na adrese Rejhotice 68, mohl zazávodit skoro každý. A když ne zazávodit, tak si užít den. Dost se pilo, taky jedlo, tančilo a hlavně bavilo! Na akci dorazilo něco okolo 300 lidí, kteří zde měli vystaráno o celovíkendovou zábavu. Někdy od 10 hodin probíhala registračka na nejrůznější závody. Celým dnem nás prováděl spíkr Vločka, takže o informace nebyla nouze. K tanci a poslechu zahrál DJ Filty. A o něco do bříška bylo postaráno z místní udírny a gulášového kotle.

Začínalo se sprintem pro nejmenší na odrážedlech, těch dorazilo celkem 12! Takže jsme odstartovali 4 rozjížďky na cílové rovince trati pro horské minikáry. Nejrychlejší čtverka se porvala ve finále. Následoval hustej XC okruh pro děti do 7 a do 10 let. Brzo odpoledne jsme vyhlásili výsledky závodů dětí a menšími dary jsme nekonec ohodnotili všechny statečné ratolesti, které se závodů účastnily a navíc zvládli do předávání neusnout :)

Polehoučku jsme se prokousali k odpolednímu manual contestu. Jelo se o hodnotné ceny na místní trati v Areálu Kareš pro horské minikáry. Nejdelším manuálem si Tomáš Augustýn vysloužil plnou igelitku věcí a medaily k tomu!

Následovala chvilka odpočinku. Padlo pivko na kuráž a šlo se brousit místní svah mezi brankami dual slalomu. Tento pro diváky i jezdce atraktivní závod ovládl v dětské kategorii Lukáš Krompolc! Dvojku bral místní letec Maty Kareš a bronz si vybojoval mistr Kochánek. V dospělácích se jelo loket na loket a výsledky vypadají minimálně podezřele, když si první tři místa vyjeli dědkové ze ZEVL teamu. Nejrychlejším motokros brusičem se stal Michal Diňa, dvojku bral se svým čistým stylem Štěpán Kameník a trojku šedivej Kuba Jedla, zakladatel ZEVLu!

Na večer se umoudřilo větrnné počasí a nic nebránilo uspořádání whipcontestu. Jela se Dainese lavice na místní ZEVL line. Každej tři pokusy, hodnocený dost přísnou porotou. Jelikož jsme měli od sponzorů ceny v celkové hodnotě 50.000 kaček, a chtěli jsme je rozdat, uspořádali jsme ještě best style contest, kde jsme hodnotili průlet jezdce spodní polovinou ZEVL lajny. Nejvíc, ale opravdu nejvíc zabil whipcontest i best style Franta Šustr! Pro tohodle čtyřicátníka nebyl problém vyslat nohand nebo cancan na kterýkoliv lavici v Bikeparku Kareš!

Proběhlo vyhlášení vítězů, kde ještě jednou děkujeme za sponzorské dary od Supshop.cz, Shredwear a PepsiCo, a za mediální podporu Dolekop.com! Párty byla v plném proudu, jelikož u pultu se pohupoval DJ Filty. Když to zkrátím. Všechno se vypilo a poslední kusy nezničitelnejch bajkerů odpadaly až někdy okolo páté ráno.

Druhý den to chtělo co nejrychleji zahnat sušáka, protože už od 10 hodin probíhala registračka na downhill. Na děti čekala ZEVL line, dvě jízdy, lepší se počítá. Bezkonkurenčně najetou ji měl místní 12ti letý Maty Kareš, kterej svým časem nastavil laťku hodně vysoko. Na dospěláky čekaly lesní tratě DH a Hrabanka. Opět dvě jízdy, součet časů rozhodl o vítězi, kterým se stejně jako v Dualu stal zevl Michal Diňa, dvojku bral stavitel bikeparku a zevl Aleš Lauterbach a trojku mezinárodní účastník Piotr Krajeus! Mimochodem Piotr si vypráskl ZEVL line asi nějak takto.

Nezbývá než poděkovat všem ZEVLákům a také přátelům pana Kareše, kteří nám akci pomohli uspořádat, bez vás by to nešlo lidi. Všem návštěvníkům za návštěvu, byli jste skvělí! A také majiteli areálu, panu Tomáši Karešovi, za to že nám věří a umožňuje v republice dělat věci trochu jinak. Díky a někdy v půlce srpna na další akci zdar! Sledovat nás můžete na facebooku @ArealKares nebo na www.arealkares.cz

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel pps 10.7.2018 v 6:00

    Borci, jde vidět, že vy do toho jdete srdcem. Fandím vám!

  • anonymní uživatel loda 10.7.2018 v 11:51

    Good job a Fero kogras!

  • anonymní uživatel zdena 10.7.2018 v 16:42

    vypada to luxusne

  • profilová fotka Pepa Kašík 10.7.2018 v 17:54

    Jdeme do toho vším a na plný kule :-D od bajkeru pro bajkery!

  • profilová fotka Zdeněk 11.7.2018 v 11:55

    palec vzhůru ....držím palce

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí