Eurobike Media Days Serfaus-Fiss-Ladis - ochutnávka

Autor: Keli, vydáno: 13.7.2018

Další ročník akce Eurobike Media Days je za námi. Tentokrát se odehrála v rakouském středisku Serfaus-Fiss-Ladis a my měli příležitost vyzkoušet absolutní novinky a také několik prototypů od spousty značek. Zde je ochutnávka toho, co jsme sedlali. K jednotlivým kolům se vrátíme časem podrobněji. A dostane se i na spotcheck jak bikeparku, tak okolních trailů v Serfauss Fiss Ladis.

Shimano XTR

Shimano má 12rychlostní pohon, samozřejmě jej zatím najdeme na vlajkové lodi XTR. Vyzkoušeli jsme jej a krom něj i čtyřpístové brzdy XTR a XT.

KTM Prowler

KTM ukázalo spoustu elektrokol, ty jsme obešli obloukem a raději se vrhli na nový all mountain Prowler – 150 mm zdvihu a 29" kola.

Ghost SL AMR X Hybrid

Ebiky byly všude, jejich nástup je silný, ale my jsme odolávali poměrně statečně. Čert vyzkoušel poměrně unikátního Ghosta, který má vepředu devětadvacítku a vzadu plusko. Rozdílné průměry a rozměry plášťů, to je jak na offroad motorkách.

NS Bikes Define

Jedním z prototypů, které jsme mohli vyzkoušet byla karbonová devětadvacítka NS Bikes Define, se 150 mm zdvihu. Zatím se jedná o předprodukční vzorek, ale na jednom rámu budou postavená dvě kola, jedno trailovo allmountainové s nižším zdvihem a druhé enduro se zdvihem vyšším.

Pivot Firebird 29

Závodní enduro kolo v podání Pivotu, 170 mm vepředu a 160 mm vzadu, 29palcová kola, agresivní geometrie, krátká zadní stavba – velmi rychlé, obratné a hravé kolo. Jedno z největších překvapení, které jsme sedlali.
Osud tomu chtěl, že ale nemáme fotky, holt tak dlouho jsme focení odkládali, až průtrž mračen vše vyřešila.

Pivot Trail 429

Položená hlavová trubka, agresivní geometrie a přitom je to trail bike. Relativně málo zdvihu na zadní stavbě (120mm) je drobně limitující, protože geometrie ti toho dovolí hrozně moc.

Kona Operator 29

Velká kola na sjezďáku jsou pro mnohé nepředstavitelná, vždyť to bude tank, co nebude zatáčet. Nikoliv, tahle Kona ti ukáže, že vše co jsi očekával neplatí. Přidej k tomu nastavitelnou geometrii, možnost volby reach a délky zadní stavby, možnost použití menších 650b kol a máš super sjezdovou mašinu, na které je zábava jezdit.

Ghost FR AMR

Kola Ghost jsou u nás velmi populární, nový FR AMR je postavený na pružině, s inovovanou geometrií, výrazně tužší zadní stavbou. Čert vozil starší model a bude mít velmi dobré porovnání s novinkou.

Kona Process 153

Process je jak na malých, tak na velkých kolech, tahle devětadváca překvapila. Nabízí totiž až nečekaně dobrou ovladatelnost, žádná zatáčka není dost zavřená. K tomu přidej tuhý karbonový rám a závodní enduro raketa je zde.

Scott Genius

Nový Scott Genius přináší největší novinku v oblasti tlumení, na tlumiči Fox najdeš přepínač Ramp, kterým si můžeš upravit progresivitu, zmenšit a nebo zvětšit vzduchovou komoru a tím i změnit charakteristiku pružení.

Diskuze

  • anonymní uživatel Štika 13.7.2018 v 16:17

    Ten nicolai :o

  • anonymní uživatel Štika 13.7.2018 v 16:19

    O tom by jste se mohli příště rozepsat více,už jsem dlouho neviděl takovou převodovku,a s řemenem....

  • anonymní uživatel vole 16.7.2018 v 1:20

    neasi na nicolai nezbyly pismenka

  • profilová fotka ernesto 17.7.2018 v 12:22

    ten Pivot FRko je brutal :) to zas je doba... 2-3 roky FR bajky nikde a dnes idu zase do mody

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí