TZ: Kamil Tatarkovič - update

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 7.7.2005

V následujících příspěvcích není prostor pro legrácky. Jedná se o tvrdou realitu, kde končí sranda. S lapáliemi, které postihly člena teamu Kony Kamila Tatarky Tatarkoviče, si tak máte díky vstřícnosti jeho rodičů možnost nyní seznámit a zároveň se dozvědět o dalším vývoji situace zraněného Kamila.

Po nepříjemném pádu na SP v DH a 4X v Santa Catherině v Brazílii je naše naděje ve službách Kony Kamil Tatarka Tatarkovič v nemocnici.
Má poškozené dva bederní obratle a je spoután v krunýři. Chodit může a je v péči brazilského lékařského odborníka.
Z místní nemocnice v Santa Catharině byl 4.7. Kamil letecky přepraven do San Paula, kde bylo potvrzeno zranění, kterým je poškození dokonce tří bederních obratlů. První odhad doby léčení je šest až osm týdnů (účast na MS tak je stále reálná). Velký problém je jazyková bariéra, neb se zde hovoří jen portugalsky. Kamil tak měl na vizitce napsáno několik života potřebných frází, bez kterých se asi jen tak nikdo neobejde.

Nemilou zprávou však bylo zjištění, že po dobu 14 dní se údajně ze San Paula se nedá dostat do Evropy. Díky pomoci Kona teamu tak putoval Kamil Tatarkovič s teamem do Chicaga. Cesta trvala 11 hodin a jediný potěšující fakt byl, že Kamilova kola díky mechanikovi byla zabalena a připravena na cestu do Čech, takže Kamil nemusel řešit tento další problém…. To ještě netušil kolik jiných problémů na něho čeká.

Tatarka a Chicago
Na letišti v Chicagu, když Kamila opustil Kona team, který pokračoval v cestě na další závod SP, počal Tatarka řešit svou svízelnou situaci. A jelikož byl nejen pojištěn, ale dokonce i připojištěn na extrémní sporty, obrátil se již poněkolikáté na zástupce jedné velké a velmi známé pojišťovny (ČP). ,,Vydržte ihned se Vám ozveme…“ – tato slova měla Kamila uklidnit. Nutno ovšem podotknout, že je slyšel několikrát. Nekonečnou dobu čekal Tatarka v korzetu v letištní hale na dřevěné lavici, bez možnosti si lehnout, na to, až se mu někdo z pojišťovny ozve a prozradí, co se bude dít dál….
Nebýt jeho rodičů, kteří se do celého případu razantně vložili, čekal by tam asi ještě nyní na jakoukoliv pozitivní zprávu a nebo by si zařídil let sám a na pomoc ČP by se „vykašlal“.

Tatarka do Čech ???
Nakonec bylo Kamilovi doporučena návštěva již v pořadí třetí nemocnice, aby se podrobil dalšímu vyšetření. Na základě teprve této lékařské zprávy bude rozhodnuto, kdy Kamil bude moci absolvovat cestu do rodné země. Je to jako v Kocourkově, neb Kamil se zraněnou páteří přes všechna pojištění cestuje po „celé zeměkouli“ a pojišťovna není schopna nic rozumného udělat. Doufejme, že po urgencích (a následných omluvách ze strany oné pojišťovny) se „ledy hnou“ a Kamil poletí směr Evropa.

Držme tedy naší DH naději Kamilovi Tatarkovičovi palce, aby se co nejdříve objevil zpět v Čechách a následně se brzy uzdravil.

Obrázek k článku - KamilTatarkovic_foto4.jpg


Zdroj + foto: rodiče Kamila Tatarkoviče + Martin Půlpán, www.scottmtb.cz

Zraněný biker Tatarkovič cestoval domů pět dnů

PRAHA – Po pětidenní cestovní anabázi se vrátil domů český biker Kamil Tatarkovič. V kvalifikaci sjezdu na Světovém poháru v brazilském Balneario Camboriu měl pád a po něm skončil v nemocnici. Původní diagnóza zněla na poškození tří bederních obratlů, po dnešním příjezdu domů a návštěvě lékaře se zdá, že zranění není tak vážné.

„Jsem rád, že tu cestu mám za sebou. Již jsem v Praze navštívil lékaře, a ten mi řekl, že mohu normálně chodit. Ještě pro jistotu půjdu k jednomu doktoru v Olomouci,“ řekl ČTK Tatarkovič, který věří, že nebude chybět na světovém šampionátu začátkem září v italském Livignu.

Autor: ČTK. 17:01 – 07.07.2005

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel fousmen (fousi (a) centrum.cz) 7.7.2005 v 15:28

    chudak Kamil.. klasicka byrokracie.. zaplatis si pojisteni a stejne se na tebe kazdej vybodne.. preju brzky uzdraveni!

  • anonymní uživatel Czert (pczert (a) atlas.cz) 7.7.2005 v 16:13

    Asi si nemá vůbec cenu platit pojištění když na tebe serou! Stejný jako já : platim pak mi vyrazej zuby a pak dostanu 315 korun českých! Fakt zmrdi! Rychle se uzdrav!

  • anonymní uživatel ueeeeee 7.7.2005 v 16:33

    kurvy sou to...

  • anonymní uživatel Tuner 7.7.2005 v 18:28

    jde jim jen o penize...Tak brzky uzdraveni!

  • anonymní uživatel Malky 7.7.2005 v 18:57

    stat se to nekomu slavnymu tak je tu jeste ten den, takhle z toho CP nema reklamu tak proc se snazit..

  • anonymní uživatel Rosťa (x-biker (a) seznam.cz) 7.7.2005 v 19:49

    Brzke uzdraveni chlape!

  • anonymní uživatel ice 7.7.2005 v 23:08

    CP+VZP bych nedal ani korunu,vrele mu doporucuju zmenit pojistovnu,kuprikladu OZP: 1800 za hustej vyron kotniku a pak 2tydny sadra

  • anonymní uživatel rockbiker... (rockbiker[zavinac]centrum.cz) 8.7.2005 v 0:22

    Za všechny Děčínský bikery přeju brzký uzdravení! Jo a pojišťovna = sráči!Žádný prachy...nasrat!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí