Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1?

Autor: Čert, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 18.10.2018

MucOff je firma z Anglie, jejíž historie se datuje do začátku devadesátých let. Tehdy si Rex Trimnel řekl, že není úplně v pořádku mýt kola a choulostivé (a drahé) součástky tím, co zrovna našli pod dřezem. Čističe převážně na bázi solí. V roce 1993 po pár letech vymýšlení vyzkoumal speciální formuli odbouratelného čističe na kola, auta i motorky s nanotechnologií. Tak vznikla kultovní „růžovka“.

Posledních 25 let pak značka rostla a rostla a v dnešní době jím myje třeba Sam Hill a celý CRC Team, Danny MacAskill, Canyon Factory Racing, Athertonovi, Transition Factory Racing, Gt Factory Racing, silničáři Dimension Data nebo Team Sky a další a další. Zkrátka MucOffem meje půlka profesionálního světa. Dokonce v roce 2010 vkročil MucOff i do Formule 1 s týmem Sahara Force India.

V roce 2018 už MucOff není jenom růžový nano čistič, ale celý program údržby kola.

Krok 1 – Mytí

Nanotech Bike Cleaner

Legendární růžovka, celá podstata spočívá v nanotechnologii, kdy se částečky čističe dokáží dostat pod špínu a likvidovat a odstraňovat ji z povrchu v podstatě na molekulární úrovni. Mimo jiné je samozřejmě, jako všechny produkty MucOff plně plně biologicky odbouratelný.

Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1?

Na rozdíl od jiných čističů je zásaditý, neobsahuje škodlivé kyseliny, rozpouštědla ani CFC a mimo jiné obsahuje antikorozivní přísady chránící kovové části již v průběhu mytí.

Bike Cleaner nedokáže odstranit s tuky či účelově nanesená maziva, což má výhodu velkou výhody maziva zůstanou tam, kde je potřebujeme (pístky brzdiče, kluzáky teleskopů atd.). S růžovkou tedy umyjeme celé kolo včetně kotoučových brzd, avšak na hnací ústrojí musíme vzít produkty, které jsou schopny účinně pracovat s tuky. Je proto naprosto bezpečný při použití i na citlivé materiály typu ocel, elox, chrom, titan, lak, karbon i různé gumy a plasty. Zrátka, Bike Cleaner není v žádném ohledu agresivní a netřeba se obávat takových nepříjemností, jakými jsou vyžírání laku, křehnutí plastů a podobně.

Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1?

Právě díky ne-agresivitě použitých složek je možné jej používat k mytí celého brzdového systému, teleskopických sedlovek i odpružení.

Přitom stačí nastříkat „růžovku“ na celé kolo, nechat 3 – 5 minut působit a důkladně opláchnout vodou. Toť vše.

Bio Chain Cleaner

Ačkoli růžovka umyje vše, je škoda ji používat na extrémně špinavé a mastné části kola, jako je řetěz nebo pohon. Speciálně vyvinutá formule pro účely rychlého odstranění hrubé špíny, tuků a olejů nejenom z řetězu jízdních kol a motocyklů, ale zkrátka odkudkoli, kde se hrubé nečistoty a mastnota vyskytují. Unikátní vylepšené složení čističe obsahuje nejmodernější rozpouštědla, která si bez problémů poradí s opravdu velkými nánosy nečistot, maziva a jejich směsmi. A přitom je stále biologicky odbouratelný. Stejně jako Nano Cleaner není agresivní, je vodou ředitelný a je možné jej bezpečně použít i na karbon.

Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1?

Krok 2 – Ochrana

Pokud máte kolo umyté, práce ještě nekončí. MucOff vyvinul dva produkty, sloužící k ochraně kola či motorky K tomu slouží dva produkty, Silicon Shine a BikeProtect a Matt Finish Detailer. Cíl těchto produktů je vytvořit ochrannou vrstvu, která bude vaše kolo chránit před vodou, UV zářením a všude přítomnými nečistotami a ještě jim (v případě Silicon Shinu) dodá potřebný lesk. Sekundárně tedy aplikace těchto produktů přispívá k následné rychlejší a levnější údržbě.

Bike Protect

Muc-Off Bike Protect je sprej obsahující vysoké množství olejové báze a jeho cílem je ochránit kolo před korozí po kompletním mytí. Jelikož zabezpečuje ochranu proti korozi po kompletním mytí. Vytěsňuje vodu a vlhkost ze špatně dostupných míst a po vyprchání olejové báze zanechává blyštivou, nelepivou ochrannou teflonovou vrstvu.
Právě proto, že vytěsňuje vodu je možné, či dokonce vhodné jej používat na ještě mokré kolo. Zkrátka dostane ven všechnu vodu z míst, kde by neměla být.
Právě z důvodu teflonové vrstvy, která potřebuje nějakou dobu(až několik hodin) na „vytvrdnutí“ je Bike Protect vhodný hlavně na jakékoliv kovové povrchy. Pokud necháme vytvrdnout, je vhodný i pro použití na kluzné části odpružení. Samozřejmě je odbouratelný a šetrný ke všem gumovým i plastovým částem.

Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1?

Silicon Shine

Funguje podobně jako Bike Protect, má za úkol vytvoření ochranné vrstvy zamezující ulpívání nečistot přímo do povrchu materiálu, předcházení povrchové korozi a a zrychluje a usnadňuje každé následné mytí. Rozdíl je ale tentokrát v základu, který u Silicon Shinu tvoří anorganicko-organický polymer (silikon), jehož významnými vlastnostmi jsou odolnost vůči UV záření, vodo odpudivost, paropropustnost a odolnost vůči všem náročným povětrnostním podmínkám. Zatím co Bike Protect funguje na principu vytvoření suché teflonové vrstvy a je tedy potřebné počítat s několika hodinami k jejímu vytvoření, jinak při jízdě nachytáte na ošetřené části vše, co se okolo vás jen mihne, po aplikaci Silikon Shinu můžete vyrazit okamžitě. Teda téměř okamžitě. Stačí ho nechat 30 sekund působit a potom hlavně rozleštit. Jinak bude lepit a samozřejmě nachytáte vše, jako u „neztvrdlého“ Bike Protectu.

Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1? Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1?

Jelikož má ale silikon horší teplotní odolnost (to se týká hlavně motorek, protože na kole málo kdy dosáhnete teploty 180°C), je celkově doporučován spíše na plastové a gumové části kola. Obzvlášť dobrých výsledků lze dosáhnout při aplikaci na kluzáky odpružení. Pozor, je potřeba rozleštit.

Matt Finish Detailer

Jak název prozrazuje, tenhle prostředek doplňuje celou sérii ochranných prostředků na kola, pro stále populárnější matné rámy. Bezpečný při použití na všechny matné povrchy a karbon, zanechává povrch bez šmouh a vytváří tvrdý a odolný ochranný povlak. Díky suchému a nelepivému složení samozřejmě omezuje ulpívání nečistot.

Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1?

Krok 3 – Mazání

Po tom, co máte umyto a ošetřeno, je čas ještě na mazání pohonu. Mazání pohonu by v případě MucOff vystačilo na zvláštní seriál, protože Angláni mají mazání prostě na všechno.

Nejdříve rozdělí maziva na standardní maziva a speciální keramická maziva s označením C3. Ty byly vyvíjeny pouze s ohledem na co nejvyšší výkon a jejich cena je samozřejmě vyšší.

Podle počasí se pak ještě dělí na kategorie DRY a WET (do sucha nebo do mokra) a mokrá sekce má ještě svoje „topmodely“, v podobě Hydrodynamic Chain Lube a vosku Hydrodynamic Harsh Conditions Lube.

C3 Lube

C3 Lube je unikátní díky patentovanému složení založenému na sloučenině nitridu boru, fluoropolymerech a nano keramických aditivech zajišťujících velmi nízké tření. Sloučenina nitridu boritého má totiž strukturu grafitu a společně s diamantem patří v současné době k nejtvrdším známým látkám. Díky tomu vytváří extrémně pevný a kluzný film po celém povrchu řetězu a mezi všemi styčnými plochami. A zkrátka vám ušetří energii. Zajímavostí je i jedinečné integrované UV fluoreskující barvivo pro skutečně dokonalou kontrolu aplikace maziva (v sade je dodávána i malá UV svítilna pro kontrolu správného namazání)

Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1? Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1?

Hydrodynamic

Extrémní vychytávkou je pak sada Hydrodynamic. Ručně míchané mazivo vzniklo ve spolupráci s Team Sky a jeho účelem je snížení tření a zlepšení přenosu síly i v těch nejhorších podmínkách. Hydrodynamic Lube má o 15,5% vyšší účinnost při srovnání s Muc-Off C3 Wet Lube a o 27% vyšší účinnost než přední konkurenční maziva do mokrých podmínek. Zkrátka budete rychlejší. A Hydrodynamic Harsh Conditions je v podstatě olej s vyšší viskozitou, který se nanáší štětečkem na první vrstvu maziva. A díky tomu odolnější vůči nejhoršímu počasí a vydrží výrazně déle.

Pro proměnlivé podmínky nabízí Muc Off i tzv. „all weather mazivo“ Hydrodynamic Chain Lube, mazání namíchané tak, aby poskytovalo maximální výkon za deště i sucha a současně za všech podmínek nabídlo maximální jízdní komfort.

Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1? Představení: MucOff - čím se myjí Formule 1?


Více detailů o celkové péči o kolo od MucOffu můžete najít na webu distributora Halbich MotorSport.

A my vám už brzo přineseme test vybraných produktů.



Obchodní sdělení.

Diskuze

  • anonymní uživatel Lestic (Lestic (a) seznam.cz) 18.10.2018 v 15:08

    A pak už zbývá jen přeleštit si bambus a jseš nejspokojenější člověk na světě ... Máte tam ještě nějakou pohádku??

  • anonymní uživatel Honza 18.10.2018 v 15:36

    Za mě docela dobrý obchodní sdělení. Aspoň jsem si u kafe mohl v klidu sesumírovat, co vůbec MucOff má aktuálně v nabídce a nemusím proklikávat eshopy a jednotlivé produkty.

  • anonymní uživatel karel (yx) 24.10.2018 v 13:12

    silicon shine ...o bože...voní tak že máte tendenci to fakt ochutnat...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí