War Horse Urban DH - Tomáš Slavík vítězí v Číně!

Autor: Tomáš Slavík, kategorie: Report, vydáno: 27.11.2018

Tomáš Slavík se zúčastnil historicky prvního mezinárodního Urban DH závodu v Číně, který nesl název War Horse Urban DH. Obchodní centrum 9 Squares a jeho okolí v Shenzhenu skrývalo parádně nachystanou trať plnou zajímavých překážek a krom tratě i skvělý přímý přenos do celého světa – Čína se předvedla v super světle. V tréninkách se Slavík cítil skvěle, ale v první měřené jízdě měl tvrdý pád, kdy si zranil levé lýtko a vůbec nebylo jisté jestli se postaví na startovní rampu. Nakonec se rozhodl, že to zkusí a po bezchybné jízdě z toho bylo první místo!

„Úplně jsem si nebyl jistej co v Číně očekávat. Neměli jsme mo informací o eventu, o trati a byla to taková jedna velká neznámá. Těsně před závodem jsem se spojil s klukama z Francie, co designovali trať a rozhodl jsem se pro nízký zdvihy, takže beru GHOST RIOT, který používám především na 4X a Dual Slalom. Byl to trochu risk, ale kolo fungovalo parádně a bylo to přesně to pravý na tuto trať.“

„V tréninkách jsem si najel rychlý stopy a těšil se na závod, ale to jsem ještě nevěděl, co mě čeká. V první meřené jízdě jsem na startu roztrhl řetěz a šel nepříjemně k zemi a přistál levou holení/lýtkem přímo na zábradlí. V první chvíli jsem myslel, že je konec, ale nakonec jsme nohu rozhýbali. Přinesli jsme hromadu ledu a bylo na čase to trochu zmáčknout. Chvílema to bylo sice už trochu přes hranu bolestivosti, ale povedla se mi fakt hezká jízda bez zásadních chyb a když jsem projel cílem, tak z toho bylo první místo!“

„Radost byla veliká z tohoto "speciálního“ vítězství, kdy jsem myslel, že se zvládnu tak maximálně odpajdat zpět do letadla domů a ne, že budu stát na nejvyšším stupni! Fakt z toho mám radost a ještě větší radost mám z kamarádů a ostatních závodníků, kteří mi pomohli se postavit zpět na nohy a opravit moje kolo. Tohle jsou přesně chvíle, kdy si člověk uvědomí jak skvělá je naše MTB komunita, kde jsme všichni kamarádi a stojíme pevně za sebou! Díky kluci! Velké díky jdou také organizátorům, kteří dokázali uspořádat skvělej event a způsob jakým se o nás všechny starali byl taky na jedničku – díky moc a těším se na další závody!"

Vítězná jízda výše, záznam přímého přenosu finálové jízdy a kompletní záznam War Horse Urban DH.

Slavík se měl tento týden účastnit dalšího závodu v Kolumbii, ale kvůli zranění nohy vynechává a jeho dalším závodem bude Down Taxco v Mexiku, kde se předvede už v plné síle.



Pro více informací, fotek a videií Tomáš Slavíka sledujte jeho sociální sítě
www.tomasslavik.com
www.facebook.com/tomslavik63
www.instagram.com/tomasslavik63



Photo credit: War Horse Urban DH

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ewa Farna 27.11.2018 v 19:33

    "Čína se předvedla v super světle." Tak je ta cina spatna nebo ne? Je ten Milos spatnej ze rad jezdi do cajny nebo ne? A nerikejte my neco ve smyslu, ze tady jde o sport a ne politiku. .

  • anonymní uživatel Jebo 27.11.2018 v 21:05

    Ewa: Politiku jsi uz tady uspesne zatahl ty sam, blbecku.

  • anonymní uživatel Palo 28.11.2018 v 21:54

    Já bych tady zatáhl spíš gramatiku, EwYčko.

  • anonymní uživatel Ewa Farna 29.11.2018 v 11:38

    Jako sem jo?

  • anonymní uživatel Michal (panmrkev (a) email.cz) 30.11.2018 v 11:03

    Kdy se to jede v tom MEXIKU????

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí