Video: Martin Beťko - Takový bikový advent

Autor: Whyte bikes, kategorie: Video, vydáno: 4.12.2018

Píše se rok 2017 a blíží se vánoce. Je pátek, adventní víkend před náma, volá Martin, že zná dva šikovné chalany, co to umí s kamerou, ale jsou až z Považskej. Rozuměj Povážské Bystrice. Jestli nemám něco v Lku. Rozuměj Whyte. Jasně, máme tady G170, takže dohodnuto, zítra sraz na benzínce v Považskej. Ráno házím Géčko do auta a kvaltuju směr Slovensko. Martin to má dál, jede až z Blavy. Od hranice se střídá déšť se sněžením, na teploměru nula. Setkání na benzince, rychlé seznámení, Matěj a Martin – AND Production se nasoukají do Nivy v kapradinové kamufláži a berou nás na kopec nad město. Je pořádná kosa, Martin to řeší několika termo vrstvami, bere bike a dává si krátkou seznamovačku. OK, ready!

Den je krátký, tma padá brzy, neotálíme, z parkoviště vyrážíme na první trail. My po svých, kluci v lese testují terénní schopnosti ruského Land Roveru. Vybalí video techniku, rychlá domluva na scénáři, lokaci a spotech, Martin si to najíždí. Znovu a znovu, jezdí pořád dokola, dokud není spokojený. Teplota padá pod nulu a mrholení se mění ve sněžení. Je pořádná kosa, no, alespoň to bude mít správnou zimní atmosféru. Zahřívám se lítáním s foťákem po lese, lovím záběry z natáčení, třeba se hodí pro média :-) Nejsme v BC, nemáme natažená lanka na stromech, ani dvoumetrové rameno pro kameru. Improvizujeme. Kolem pumptrackového úseku vyčistíme běžeckou stopu, Matěj s kamerou v ruce předvede sprinterský souboj s bikerem. Záběr ze staré dřevěné lavice vypadá zajímavě, pekelně to klouže, pokud to praskne, Martin je na kaši.

 

Přesun na druhý trail, vybalit drona, doufat, že baterky v té zimě vydrží. Nevydrží. Po chvíli musí dolů a zahřívat v kapsách. Zahřejeme se i my, horký čaj a rum na chvíli funguje. Padá tma, poslední šance na závěrečný manuál, ve speedu po asfaltu do města. Mini Karcher čistí zabahněný bike v záři rudého světla gazíku. Posledním klapka a je tma.

Text & Foto: Whyte bikes
Video: AND Production

Jezdec: Martin Beťko
Lokace: Považská Bystrica

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí