Gaspi: S medvědem jako v kanadském freeride filmu

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 26.3.2019

Rakousko, Francie, Itálie, ale i méně probádané destinace jako Kosovo, Albánie, Černá Hora nebo Bosna a Hercegovina – tam všude poznával místní prostředí český biker Richard Gasperotti se svou partou ,ZAM, která prostřednictvím svých kol navazuje přátelství s lokálními MTB komunitami.

Jenže brázdit balkánské lesy je jedna věc, dostat se ve velké skupině se vším vybavením na místo je věc druhá. „Pro svý aktivity potřebuju spoustu krámů. Tři kola, rezervní díly, nářadí, helmy nebo mobilní odrazy a lávky a spoustu dalších věcí. Pak je jasný, že nacpat se do obyčejnýho osobáku nepřipadá v úvahu,“ říká Gaspi.

Na svých cestách tak dlouhodobě spolupracuje s českým zastoupením divize Vans automobilky Mercedes-Benz a cestování se pro něj stává mnohem pohodlnějším – ať už s pickupem Třídy X, nebo dodávkou Vito. Rozdílná auta, každé s jinými výhodami. Přesně to, co je pro Gaspiho životní styl třeba.

„S Xkem máš pocit jako v kanadskejch freeride filmech“

Třída X je terénní pick-up s pěti místy k sezení v kabině a prostornou korbou v zadní části, která auto přetváří v plnohodnotný pracovní nástroj. S mocným šestiválcovým motorem si navíc Třída X nezadá v náročném terénu, ani na silnici.

„Myslím že Xko je sen každýho bikera. Obtížnej terén zvládá fakt dobře a hodně jsem ho používal při ježdění v českých lesích. Navíc jsem ho měl v zelený barvě, takže mě zdravili i myslivci, a já se tak dostal i do míst, kam to bez povolení nejde. A fakt není nic lepšího, než se se čtyřkolkou prohánět přírodou, to pak máš pocit jako v kanadskejch freeride filmech,“ směje se Gaspi.

Pracovní ráz pickupu je pro cestování s kolem ideální, právě díky prostorné korbě, která skvěle poslouží pro transport vybavení – ale i kol samotných.
"Skvělá vychytávka je PickUp pad, což je speciální přehoz na zadní víko korby, na který se následně dá upevnit až pět kol. Třeba na Adventure campu jsme ho používali denně, říká Gaspi.

„Ve stanu na střeše Vita se vyspí i medvěd“

Mercedes-Benz Vito, dodávka, kterou Gaspi aktuálně prohání po silnicích, nejde přehlédnout. Z Vita si totiž Gaspi udělal doslova ultimátní stroj pro své cesty. Zvolil variantu Tourer, tedy verzi pro cestující, řadou vylepšení ho ale posunul na nevídanou úroveň.

„Tak třeba střešní zahrádka není úplně standardní, je totiž navržená tak, aby se na ní dalo chodit. V pohodě na ní naložím osm kol a navíc jde v její zadní části rozložit offroad stan, který je hotový za tři minuty a vyspí se v něm dva dospělí s dítětem, nebo jeden medvěd,“ popisuje Gaspi.

Jeho Vito navíc cestuje po all terrain pneumatikách a na vizáži mu přidává výrazný polep s logem ,ZAM, který upoutává pozornost okolí, ale také zabraňuje poškrábání od větví a stromů. Nezávislé topení nebo variabilní vnitřní box pro vybavení na kolo jsou v interiéru samozřejmostí, stejně jako pohon všech kol.

„Obecně se mimo asfaltové cesty pohybuju dost, takže potřebuju, aby mě auto nenechalo viset někde, kde budu muset o pomoc prosit traktoristu odněkud ze statku. Tahle čtyřkolka je prostě hraboš, vyškrábe se skoro všude,“ říká Gaspi.
Jako dodávka pro cestující navíc Vito obstojí i v případě, že Gaspi vymění roli bikera za roli otce. „Nevěřil bych, kolik věcí taháme s dítětem. Dcerka si navíc Vito zamilovala díky skvělému výhledu z okna, takže mi může neustále kecat do řízení. Naštěstí máme polohovatelnou zadní lavici, takže rychle usne a je klid,“ směje se český biker.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Spekulant (Spekulant (a) seznam.cz) 27.3.2019 v 0:35

    Cenim Gaspiho schopnost ukecat jakoukoliv firmu a jakéhokoliv markeťáka, ale to jeho ježdění je naprostá ZNOUZECTNOST !

  • anonymní uživatel pps 27.3.2019 v 9:39

    2 spekulant: S tim nesouhlasim, na Gaspim jde videt, ze s jezdenim uz ma hodne zkusenosti, vzdyt jezdil skoro vsude po svete, i ten jeho jizdni styl se mi libi a je videt ze si to uziva... No aby taky ne, jizda v medourech je obecne parada. Kdo ho jednou ridil, ten vi. Jinak souhlas, bikovani stoji za prd.

  • anonymní uživatel Michal Kosík (wozikmajkl (a) gmail.com) 5.4.2019 v 17:25

    spekulant je asi mistr světa v all bikingu ..

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí