reklama

Qayron - nová česká značka kol, od bikerů pro bikery.

Autor: Qayron, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 29.3.2019

Jestřebí hory ležící východně od Krkonoš nejsou jen magickým místem s nádhernou přírodou, pomalu zakrývající stopy po důlní činnosti, ale také krajem horskému kolu zaslíbeným. Jsou i domovem nové české značky horských kol Qayron. Jejím výrobcem je úpická firma BP Lumen, která stojí mimo jiné také za úspěšnou značkou kol a elektrokol Apache Bicycles.

Značka Qayron není žádným prázdným marketingovým tahem, ale plnokrevným projektem lidí, pro které jsou horská kola nejen náplní profesního života, ale především srdeční záležitostí a vášní. Lidí, kteří díky svým letitým zkušenostem s horskými koly vědí, jak má pořádný bike vypadat.

„V posledních letech jsme naši pozornost zaměřili především na rozvoj značky Apache, která patří mezi lídry českého trhu s elektrokoly. Díky tomu jsme mohli rozjet vlastní výrobu kol, získali jsme cenné zkušenosti a kontakty na dodavatele. Srdcem i duší jsme ale bikeři a okolo sebe máme spoustu kamarádů, kteří žijí koly. Proto jsme postupnými kroky dospěli až k založení nové značky Qayron. Tou chceme dělat radost sobě a především dalším bikerům, kteří se budou chtít přidat do naší Qayroní rodiny,“ říká Lukáš Bárta, zakladatel a šéf značky.

Qayron staví svou filozofii na tom, že chce zákazníkům nabízet celkově vyvážená kola bez kompromisů, která budou už z výroby plně odpovídat prodejní ceně. Právě to je důvod, proč je mottem značky „Neřeš a jeď.“

„Mnoho výrobců vytváří kola s různými kompromisními řešeními, která zohledňují finální cenu: tu low-end vidlice, tam nedostatečné brzdy. Pokud si člověk koupí kolo, které bude někde ošizené, nebude z něj mít dlouhodobě radost, nebo musí některé díly vyměnit. A to nepovažujeme za šťastné, protože to zvyšuje původně lákavou cenu kola a taky často dochází ke zbytečnému odpadu,“ říká Michal Teichman, další ze zakladatelů a hlavní konstruktér značky Qayron.

Kolekci v rozjezdové sezóně tvoří 22 modelů horských kol a 6 elektrokol. Ta je postavena na široké nabídce celoodpružených kol se zdvihy od 120 do 160 mm, které doplňují pevné biky pro cross country i trail. K dispozici jsou modely na 29" i 27,5" kolech a nechybí jim nic, co má moderní horské kolo mít. Elektrokola s motory Shimano jsou určena primárně pro trailový e-biking a vybírat lze z nabídky třech celoodpružených a třech pevných modelů. „Kola jsou osazena kvalitními komponenty Shimano a vidlicemi Suntour, koly DT Swiss s obutím Schwalbe nebo sedly a gripy Ergon. Všechny modely mají geometrie odpovídající aktuálním trendům, pevné boost osy nebo vnitřní vedení bowdenů a hadiček,“ říká Jindřich Antušek, který také stojí u zrodu nové značky a je jejím produktovým manažerem. „U vybraných modelů jsou navíc hladké vykytované sváry u hlavové a sedlové trubky. Když jsme vybírali barvy rámů, snažili jsme se o pestrou a neotřelou kolekci a vyhýbali jsme se záměrně černé barvě, které je všude dost,“ dodává Teichman.

Qayron je značka, kterou tvoří bajkeři pro bajkery, a proto se pro ni letošní rok ponese v duchu maximálního kontaktu s těmi, koho chce oslovit. „Mobilní test centrum bude k dispozici téměř každý víkend na různých závodech, v trailcentrech a bikeparcích. Z konkrétních akcí můžeme jmenovat Velo Test Festy v Monínci a v Jedovnici, festivaly v Kopřivné a ve slovenské Kálnici nebo všechny závody české Enduro série. Díky tomu budou mít šanci vyzkoušet si naše kola bajkeři ze všech koutů Čech a také na Slovensku, které také vnímáme jako domácí trh,“ říká čtvrtý ze zakladatelů Štěpán Pleskač, marketingový manažer značky.

„Hlavním test centrem bude mezi bikery oblíbený trailový resort Trutnov Trails, který je pro Qayron druhým domovem, a jehož jsme hlavním partnerem a podporovatelem. Na spolupráci jsem se také domluvili s Českou mountainbikovou asociací, která ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj realizuje projekt mtbczech.cz,“ dodává Pleskač.

Značka je také hlavním partnerem české Enduro série a závod na Zadově bude mít Qayron v názvu. Doma i v zahraničí bude značku reprezentovat závodní tým Qayron TopRide, který je postavený okolo jednoho z našich nejlepších enduro jezdců a vítěze středoevropského poháru Přemka Tejchmana. Spolu s ním budou kola s „kvéčkem“ na hlavě sedlat Věra Mikušová a mladý talent Zdeněk Fiedler. Ambasadorem značky je i několikanásobný mistr světa v bike trialu a propagátor e-mountainbikingu Petr Kraus.

Kola Qayron se nebudou nabízet v klasické maloobchodní síti, ale zákazníci si je můžou koupit přímo u zdroje. Primárním prodejním kanálem bude web qayron.com a od června také první značková prodejna TopRide / Qayron Store v Hradci Králové. „Chceme našim zákazníkům nabídnout maximální hodnotu, a proto jsme se rozhodli eliminovat všechny mezičlánky v prodejním řetězci, které by navyšovaly finální cenu kola. Zároveň s nimi chceme být v co nejužším kontaktu a mít jistotu, že od nás dostanou kola v plné kvalitě a připravená k okamžité jízdě za zážitky,“ vysvětluje Lukáš Bárta tuto strategie.

Qayron byl oficiálně představen „světu“ na veletrhu For Bikes, který se konal na konci března v pražských Letňanech. Výroba a prodej kol budou zahájeny v průběhu dubna 2019.

Od 12:01 najdete podrobnosti o značce Qayron na jejich webu https://qayron.com/

Foto: Michal Teichman

Diskuze

  • anonymní uživatel Tom 29.3.2019 v 11:39

    "Kolekci v rozjezdové sezóně tvoří 22 modelů horských kol a 6 elektrokol"

    takze dalsi tuna katalogovejch mrdek...

    fakt chci videt ty testovacky...pokud tam bude kazdy kolo ve trech velikostech, tak to je minimalne na kamion :-D

  • anonymní uživatel Pepa 29.3.2019 v 11:59

    Tome, máš vlastní značku kol? Děláš to líp? A můžu je vidět? :-)

  • anonymní uživatel Tom 29.3.2019 v 12:08

    super argument...taky nejsem politik, takze politiky kritizovat nesmim? taky nejsem RSD, takze nesmim kritizovat vytluky na silnici? atd..apod..

    jak asi kvalitni muze byt kolo, kdyz "nova" znacka v prvni sezone predstavi skoro 30 ruznejch kol? kolik asi lasky a zamysleni slo do kazdyho jednoho z nich? moc to asi nebude...nalistovat katalog, placnout logo a jedem na dalsi..

  • anonymní uživatel Michal 29.3.2019 v 12:17

    Odvážný krok v dnešní době řekl bych. Každopádně ať se daří!

  • anonymní uživatel MP 29.3.2019 v 12:31

    Odvážný krok to asi je, ale odvážnému štěstí přeje. Držím palce ať se daří.

  • anonymní uživatel Jerry 29.3.2019 v 12:37

    "že od nás dostanou kola v plné kvalitě a připravená k okamžité jízdě za zážitky"... To bych chtěl vidět, jak bez pedálů okamžitě pojede za zážitky... ROFL:-DDDD

  • profilová fotka Odrazka 29.3.2019 v 12:37

    Česká značka - Quayron, no to dává smysl... :-D

  • anonymní uživatel bůčis 29.3.2019 v 12:43

    souhlasim s Tomikem ... nahodim první rok tyhle dvě barevný "Q" a uvidim jak se to chytne, že jo :)

  • anonymní uživatel Chwat 29.3.2019 v 14:44

    Jerry,jestli to bude jenom o pedálech,tak to bude hodně dobrý...Vím kolik dá práce dostat z dílny kola mnohem zvučnějších značek s teorií ,,nasadím pedály narovnám rydla a můžem" ....

  • anonymní uživatel Corela91 (vasek.hajdur (a) gmail.com) 29.3.2019 v 15:06

    no koukám že i kdyby tu někdo odprezentoval zlatý prase, tak se bude stále prskat a remcat. Za mě palec hore, vypadá to zajímavě, těšim se na konkrétní bajky a testovačky !

  • anonymní uživatel DVO Factory Rider 29.3.2019 v 18:21

    Miliontá recyklace stejnýho nápadu včetně ukradenýho sloganu asi nebude ta správná cesta... prostě další zbytečný sračky na už tak přecpaným trhu...

  • anonymní uživatel Míla (milajede (a) gmail.com) 29.3.2019 v 18:37

    Qayron, Kodiaq, Karoq...je to cool. Lepčí by bylo třeba "Raketa"

  • anonymní uživatel Jerry 29.3.2019 v 19:18

    Míla, no rozhodně by to odpovídalo stylu: český kola = českej název... a né nějakej kvajron nebo jak se to vůbec má vyslovit...:-DDD

  • anonymní uživatel Bůčis 29.3.2019 v 19:26

    Míla: kdyz uz, tak to melo bejt aspon QOLO ;)

  • anonymní uživatel Sunshine 29 29.3.2019 v 20:09

    Viděno na For Bikes (kde mimo Commencalu na FDF stánku celkem (zase) nuda) a nemůžu se zbavit dojmu (tím neříkám, že to tak je, ani v tom není žádnej hate) přebrandovaných rámů z východního kontinentu. I vzhledem k šíři sortimentu...

  • anonymní uživatel Pepa 29.3.2019 v 21:16

    Tome, to určitě můžeš, to ostatně každej přece ;-). A taky se můžem sebrat a ty politiky jít kritizovat jinam a jinak, než z proleženýho a proprděnýho kanape... Kurnik, chlape, pojď, rozjedem svojí značku, sednem na to, něco vymyslíme, načrtnem, aspoň opráším svoje starý Rotringy a vono to pude :-) ...Nebo né, có?
    Mimochodem, kdybys byl u ŘSD, tak tam budeš kritizovat výtluky na silnici? Já si vůl myslel, že bys je mohl i lepit. Ale co už...

  • anonymní uživatel pps 30.3.2019 v 9:35

    2 Pepa: rozumím tvýmu pohledu na věc, ale na druhou stranu od toho tady ty diskuze jsou, aby se v nich projevil názor a když někdo, zvlášť z česka, přijde s nějakou "převratnou" novinkou, která zase tak moc převratná není a informaci o ní pustí mezi lidi, tak musí čekat že se najdou komentáře jak pozitivní, tak neutrální, tak i negativní, zvláště tady u nás v česku, kde se úspěch zase tak moc nepřeje. Borcům přeju hodně úspěchu, ale pokud to je tak, jak tady někteří píší, že je to jen další katalogovej rám, osazenej standardními komponenty, tak v tom budoucnost taky nevidím. Ono koupit hotovej výrobek, namyslet barvičky a plesknout na to vlastní logo z tebe ještě výrobce nedělá. Nebo se snad u Lumenů nějak zabývali použitým materiálem, navrhovali vlastní geo, nebo systém odpružení? Ale pokud je to tak, jak se píše v článku, že až nyní (z mého pohledu POUZE) zúročili své několikaleté kontakty na dodavatele, tak díky tomu u mě obdiv nemají.

  • anonymní uživatel Sektor B5 30.3.2019 v 9:54

    Název značky je špatně. Mělo se to jmenovat CZanyon. Ale jinak přeji chlapcům vše dobré.
    Pro mne jako zákazníka v cenove kateforii <60k je ve finále nejdůležitější mix kvalita/cena + možnost si biky někde bez velkých obtíží vyzkoušet. Nálepka na rámu nerozhoduje.

  • anonymní uživatel tony 30.3.2019 v 10:17

    jerry---kdyby ses mrknul na jejich stranky tak bys videl ze prodavaj kola vcetne pedalu.-))))

  • anonymní uživatel Elektronik Supersonik 30.3.2019 v 18:02

    Jmenovat se to melo Přemek, zakladni model Podlaha, top model Tejchman

  • profilová fotka CanaLL 30.3.2019 v 18:52

    Elektronik Supersonik: dobře ty! :D ležim pod stolem!

  • anonymní uživatel Ewa Farna (lokajsaje (a) zklady.com) 30.3.2019 v 20:36

    Hotovy kola se 12mm na sedlovce...
    Pro zakaznika dobre, je z ceho vybirat.

  • anonymní uživatel Frank 31.3.2019 v 8:25

    Kdo neni hloupej, pujde si koupit Radon Swoop ;) Tam neni aspon 5 let stara geometrie a nedomysleny komponenty (125mm teleskop, vazne?).

  • anonymní uživatel Koli 31.3.2019 v 11:02

    Geometrie je jedna věc a to s tebou souhlasím.. ale 125mm teleskop? Noa? Na sjezďáku jsem taky nikdy neměl zaraženou sedlovku, že by mi štrejchala zadní kolo a ani na sveťáku to tak nevozí.. Nemyslím si, že by tu lidi jezdili takový pekla aby jim to nestačilo, spíš dohání chybějící techniku tím, že rvou všechnu váhu za sedlo i když to není třeba. Ale whatever.

  • anonymní uživatel tiborski (tiborski (a) seznam.cz) 31.3.2019 v 12:02

    Já teda neznám žádnou novou značku co by vyvrhla hned 22 modelů. Nedávno tady měl prezentaci bike od riders pro riders od Gee Athertona. Kolik že měl kol ???

  • anonymní uživatel Dejwa (baf (a) gmail.com) 31.3.2019 v 12:39

    Nevidím jedinej důvod proč bych si kdy měl něco takového kupovat.

  • anonymní uživatel Opi 31.3.2019 v 21:02

    problem u techkatalogovejch ramu byva casto v mnoha vecech najednou co je jejich nejvetsi slabina. zastarala geo, nejlevnejsi loziska z domestic-ciny, zle tolerance ktere se projevuji drhtutim pri komrpesi bez tlumice, tim padem je tlak zase na loziska pri jizde. nekdy dokonce slabe provareny svar, skorsi praskani pri lehci unave materialu..

  • anonymní uživatel Opi 31.3.2019 v 21:06

    naprikalad pri konstrukci se zvyslym tlumicem je velmi dulezite spracovani uchyceni hlavnyho cepu na sedlovou trubku. stare ramy z pred 5-10 let mely hlavni cep k sedlove trubce navareny. problem u teto konstukce je ze diky vyrazne vyssim tlakum v porovnani s vodorovne umystenim tlumicem novsich konsturkci (novsi canyony, kellys swag, YT) ten ze casto doje k "strihnuti" cele sedlove trubky. Kdyz tluci umysteni zvysle, tak jedine s cepem ktery je soucasti hydroformovane ST trubky, bez svaru

  • anonymní uživatel Opi 31.3.2019 v 21:07

    proboha, ypsilony.. sry

  • anonymní uživatel Roman 31.3.2019 v 21:21

    Stánek pěkný, ale nekoupil bych si to ani za mák:) Hrozná china a to osazení vs. cena opravdu nevidím důvod to kupovat. Made in czech:)))

  • anonymní uživatel Sunshine 29 31.3.2019 v 21:33

    Roman: já to tady nechtěl psát, abych nebyl hned nařčen z hejtu, nepřejícnosti a následně vyzván k představení vlastní značky (když jsem tak děsně chytrej), ale osazení a ceny mi taky cukaly koutkama. Stánek bez debat super!!

  • anonymní uživatel Cermo (michal.cermak (a) cermo.sk) 1.4.2019 v 10:46

    Super, ze sa niekto snazi rozbehnut novu znacku, ale ked porovnam Carmu 160 Q (cca 2,600 €) oproti YT Capra Base (2,499 €), Radon Swoop 8.0 (2,499 €), Commencal Meta AM 29 Ride (2,499 €) tak mi to pre Carmu nevychadza ani v jednom pripade. specialne ked pisu:
    „Mnoho výrobců vytváří kola s různými kompromisními řešeními, která zohledňují finální cenu: tu low-end vidlice, tam nedostatečné brzdy. Pokud si člověk koupí kolo, které bude někde ošizené, nebude z něj mít dlouhodobě radost, nebo musí některé díly vyměnit. A to nepovažujeme za šťastné, protože to zvyšuje původně lákavou cenu kola a taky často dochází ke zbytečnému odpadu,“

    tak ja neviem ale ak by som akceptoval Suntour ako pruzenie, stale by som musel menit predstavec (moc dlhy), riditka (moc kratke), pohon na 1x12 (Sram NX eagle) aby som to uslapal, sedlovku za minimalne 150mm zdvih (125mm je tragicky malo aj na trail bike)....

  • anonymní uživatel schejta 1.4.2019 v 12:53

    aspon na enduru mohol pristat tlmic TriAir,
    doba sice pokrocila ale to co svojho casu ponukol LeaderFox (DirtParade) s modelom Extaze PRO vzhladom na cena/osadenie/vykon tak toto sa na to zdaleka nechyta, ale drzim prsty a uvidime s cim sa vytasia dalsie roky

  • anonymní uživatel Honza 1.4.2019 v 13:10

    ...hl. na prvni pohled to kolo vubec nezaujme, nezalibi se... napr. do toho 29" Commencalu, co byl na 4Bikes, se clovek zamiluje hned...to Qayrona ne - tj proste komfekce. Cekal jsem, s cim prijdou ale ze to bude jem katalog, to sem necekal...

  • anonymní uživatel masak 1.4.2019 v 20:09

    kellys swag stojí o 20tis mín a nemá tak blbej název....geyron..... to je fakt tragedie :-D

  • anonymní uživatel bok 2.4.2019 v 11:30

    To je keců ohledně obrandovanýho katalogu, srovnávání base modelů konkurence zatimco tady je venku jen top řada... tu low end vidli jezdí k naprostý spokojenosti nejeden velkej nakladač. SR je dnes přeci jen trochu jinde než 5 let nazpět. Že se tomu nemohli dost věnovat když maj xx modelů? Já tam vidim 4 bajky v různym osazení. Osobně se mi to prostě nelíbí, nicméně vysmívat se východnímu katalogu..hele otevřete si stránky Astro a podívejte se, kolik z vašich vysněnejch kol je od nich

  • anonymní uživatel Sunshine 29 2.4.2019 v 13:02

    bok: o ten katalog ani tak nejde, spíš o tu prezentaci....V článku je xx krát zmíněna "vlastní výroba kol". To je asi hlavní důvod proč se to tady tak řeší.

  • profilová fotka Vencik 3.4.2019 v 8:20

    z dílny Astra jsou i tydhle produkty:

    ASTRO OEM suspension MTB carbon frame project - TRANSITION Patrol -2016 Pinkbike Awards Winnder
    Mountain Bike of the Year Winner
    Choosing a winner from one of...

    www.pinkbike.com/...

    ASTRO OEM
    DH suspension alloy frame project - MONDRAKER Summum DH 29er
    Big Wheel Blitzkrieg at Fort Bill – Danny Hart's Mondraker Summum...

    www.pinkbike.com/...

    takže bych pomlčel o katalogu Astra... jezdí na to i Hart :D volové :D

  • anonymní uživatel Ja ich bin 3.4.2019 v 11:35

    to Vencik: to nevadí, stejně to je špatně podporovat Čínu a Zemana. Ty děti co vařej rámy za to dostanou sotva misku rýže na den!! A to není dobré..

  • anonymní uživatel Opi 3.4.2019 v 11:42

    Problem je, ze tyhle ramy jsou uplne jina firma

  • anonymní uživatel Opi 3.4.2019 v 11:43

    Domestic china katalog

  • anonymní uživatel Bobin 3.4.2019 v 12:53

    Kdyz se na tom bude cloveku dobre jezdit, tak proc ne. Osobne bych nemel duveru v ten ram z dlouhosobeho hlediska, kdybych to mel kupovat ted. Radeji priplatit za provereny model jineho vyrobce. Ale treba to bude v pohode.

  • anonymní uživatel pps 3.4.2019 v 13:24

    2 Vencik: Nikdo tady nerozporuje kvalitu rámu ASTRO, ale to kdo je skutečný výrobce těch rámů a kdo se za výrobce pokládá, a to mi je na tom všem né úplně sympatické. Kdyby si navrhli vlastní rám, geo, přepákování a svařili to v ČR tak klobouk dolů, ale chtít vypadat, že jsou to oni, kdo přišel s novými koly, když rám spatřil světlo světa před několika roky.... Nová je v tomto ohledu pouze značka, nikoliv rám...

  • anonymní uživatel krabica 3.4.2019 v 16:04

    Vencik: Úplně mimo, jsou 3 varianty, jak se značka dostane k rámům:
    1. navrhne si vlastní rám a vyrobí ho ve vlastní fabrice, třeba Race Bike, Giant, Merida, různé speciality a garážkovky dělající z oceli/titanu
    2. navrhne si vlastní rám a nechá ho vyrobit třeba u té Meridy, Astra, nebo jiné TW/China fabriky, tohle dělá většina velkých značek včetně Transitionu a Mondrakeru
    3. vybere si rám z katalogu navrhnutý a vyrobený třeba u Astra, nebo jiné TW/China fabriky, tohle dělá CTM, 4Ever, Qayron , Beast a jiné malé značky

    Protože Qayron spadá do 3., tak bych se ho českým neodvážil nazývat...

  • anonymní uživatel Petr Palík (poleno666 (a) seznam.cz) 3.4.2019 v 16:10

    Ano. Trochu mne vždy mrzí používání slov - český výrobek nemá ten správný význam, ale to je i legislativní stránka věci. Ale hlavně už na první pohled a to mne štve, že říkají, že je to aniž by člověk něco měnil, ale ten tlumič bez expanzky u modelu enduro nebo jak tomu říkají je hodně přešlap. Ba naopak v dnešní době jedou pružiny u takových to modelů.

  • anonymní uživatel Balanc 3.4.2019 v 20:42

    Ctrl C -> Ctrl V -> Ctrl P

  • profilová fotka Vencik 3.4.2019 v 21:02

    děkuji za názory..
    a teď ctrl+w

  • anonymní uživatel Opi 3.4.2019 v 21:47

    Problem je ze tohle neni ani Astro

  • anonymní uživatel Asteroid 4.4.2019 v 15:58

    Máte tip, jak se dostat k těmhle čínskejm katalogům? Rád bych si v nich zalistoval. A nebojte, další značku zakládat nebudu.

  • anonymní uživatel Opi 4.4.2019 v 16:08

    Astro, apro najdes googlem. Pak je halda domestic china makeru kteri moc online nejsou. Neco mozne na alibabe

  • profilová fotka Michal 5.4.2019 v 13:03

    @krabica Můžeš nějak podložit tvoje tvrzení že se jedná o katalog? díky

  • anonymní uživatel FáfaMtb (fofiknl (a) seznam.cz) 5.4.2019 v 20:39

    Tak mohl be se na toto téma vyjádřit sám "výrobce". Taky by mě to zajímalo jak to doopravdy je...

  • anonymní uživatel Balanc 7.4.2019 v 10:35

    Alt + F4

  • anonymní uživatel krabica 7.4.2019 v 10:53

    @Michal Můj názor, když se mrkneš na všechny modely, tak minimálně HT a fully navrhoval někdo jiný, HT mají ostrý design, zabroušené sváry, fully zase samá křivka, velké housenky. Kdyby si to navrhovali všechno sami, tak přece udělají jednotný design...

  • profilová fotka Michal 7.4.2019 v 15:21

    @krabica Rozdíl ve svárech je protože se HT a FS svařovali v jiné továrně. To je běžná praxe u hodně značek, které nemají vlastní továrnu. Některé jsou specializované na HT a jiné na FS. FS rámař hladké kitované a vybroušené sváry neumožňoval. Stejně tak je to s trubkama, né všichni rámaři pracují se všemi trubkami (je x výrobců trubek z různých oblastí). Rozdíl v siluetě je proto, že FS rám s rovnou horní trubkou nevypadal dobře (prototyp měl rovnou). Podívej se i na jiné značky. Většinou FS rám nevypadá stejně jako HT - a ani to není cílem. Rám má takový výraz jaký se pro danou kategorii hodil.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí