Zipp přichází s neobvyklými vypletenými koly 3ZERO MOTO

Autor: Keli, vydáno: 8.4.2019

Značka Zipp je známá především silničním cyklistům, ale nově vstupuje i na pole enduro ježdění. Nová vypletená kola Zipp 3ZERO MOTO jsou velmi odlišná od toho, co nabízejí konkurenční výrobci na trhu. Neotřelý přístup, nové technologie, inspirace motosportem, tak se dají ve zkratce záplety Zipp 3ZERO MOTO.

Sídlo společnosti Zipp najdete v kolébce motoristického sportu v americkém Indianapolis a vliv motosportu jako inspirace pro své produkty Zipp přiznává a netají se jím. Ostatně pro svůj nejnovější počin, karbonová kola s jednostěnnými ráfky, využili tzv. Moto Technology umožňující při průjezdu náročným terénem příčnou flexi ráfků okolo uchycení niplů. Kromě toho jsou bočnici ráfku vyrobeny tak, aby dodávaly pocit zdvihu navíc – díky tomu se minimalizuje možnost defektu a poškození ráfku, lepší trakce v zatáčkách i ostrém terénu a také možnost využití nižších tlaků v pláštích. Zatímco ostatní výrobci na trhu sází na tradiční provedení ráfků, tzv. box-section – ráfek je více komorový, tak Zipp si vzal inspiraci v motorismu a od úplného základu vytvořil nový jednostěnný ráfek, který je dle Zippu ideální pro enduro a trailové ježdění.

Klíčové vlastnosti Zipp 3ZERO MOTO

Boční tuhost, díky třikrát kříženým 32 drátům a vysokým přírubám zůstává ráfek i při průjezdu ostrých zatáček tuhý v bočním směru, stejné vlastnosti mají také vliv i na přenos síly. Radiální zatížení – při nárazu kola na překážku ráfek funguje jako tlumič, MOTO Technology umožní ráfku „ohnutí“, čím se síla rozloží a lokální zatížení ráfku je tak výrazně menší než u klasického ráfku. Nejzajímavější vlastností je bezpochybu možnost ohybu ráfku okolo uchycení niplu, díky této torzi zůstává ráfek v kolmém směru na podklad a díky tomu se zvýší styčná plocha s povrchem. Funkce obdobná jako u kotníku lidské nohy.

Quarq TyreWiz ke každému setu

Pro správnou funkci kol je nezbytné mít pláště nahustěny na správnou hodnotu? Rozdíl 2 nebo 4 psi dokáže divy. A právě proto ke každému setu vypletených kol 3ZERO MOTO přidává Zipp bezdrátové měření tlaku vzduchu v pneumatikách Quarq TyreWiz. Pro optimální nastavení pro každý typ trailu je toto nedocenitelný prostředek, systím během jízdy sbírá data a ty pak následně pomocí ANT+ nebo Bluetooth přenáší do chytrého telefonu či tachometru a následně umožňuje jejich vyhodnocení.

Set nebo samostatný ráfek

Zipp 3ZERO MOTO budou k dispozici jako pár vypletených kol a nebo také jako samostatné ráfky. První varianta bude k dispozici s osmi barevnými polepy, v balení bude TyreWiz, ráfky budou osazeny přímo z továrny bezdušovými ventilky a páskami, náboje ZM1, přední náboj Boost 15×110mm (k dispozici budou i Torque Caps pro vidlice RockShox), zadní záboj Boost 12×148mm s ořechem xD driver a 52 body záběru.

Cenovka… sedíš? Tak si sedni. Vypletená kola 54.574 Kč, 19.500 Kč stojí samostatný ráfek a 6.734 Kč za samostatný TireWiz k ráfku (není součástí samostatného ráfku, součástí je pouze u celých setů). Zajímavá je záruka, ta je doživotní a to včetně poškození při ježdění, nikoliv jen na výrobní vady!

Diskuze

  • anonymní uživatel ZM (mitura.zdenek (a) email.cz) 8.4.2019 v 21:00

    "Nejzajímavější vlastností je bezpochybu možnost ohybu ráfku okolo uchycení niplu, díky této torzi zůstává ráfek v kolmém směru na podklad a díky tomu se zvýší styčná plocha s povrchem. Funkce obdobná jako u kotníku lidské nohy."
    Obrázek k tomu mají hezký a člověk by tomu skoro i uvěřil, ale vážně o takové funkci ráfku pochybuji, ledaže by byl gumový :D

  • anonymní uživatel Šafi 8.4.2019 v 23:02

    www.youtube.com/...

  • profilová fotka Zdeno 9.4.2019 v 9:02

    No dyť to je vidět na tom nárazovém testu. "Kladivo" dosedne na hranu ráfku a pak logicky dojde k pružné deformaci, ale není to tak, že by se ráfek ohnul pod vzduchovým polštářem. Možná, že ten kontak guma-ráfek není pod tak velkým tlakem jako v případě běžných ráfků a proto nedojde k průrazu, ale rozhodně je realita jiná než jak ilustruje reklama.

  • profilová fotka Petr 9.4.2019 v 11:48

    No myslim že véplete za skoro 60K só trocho mimo. Za to kópim celé kolo i nové... to bode asi enem pro nejaké fest rajdry co tomo nakládajó nejen v Jedovnicájch. :D Uvidime co ukáže čas a třeba jednó to bude za 6K pro masy...

  • anonymní uživatel Rape 9.4.2019 v 12:28

    kupuj věci, jsou dobré..

  • anonymní uživatel bok 9.4.2019 v 16:12

    hmm tak to cena proti US narostla o dalších 10k

  • anonymní uživatel arnoštek (k) 9.4.2019 v 17:10

    cena o proti silnicnim zipum ještě ok....enwe vychazi ještě vic..tak zas tak mimo to není..a ten krut na foto je nadsazený aby to pochopila i lama..v realu to bude nekde jinde...a ano..pro hobíka je to randál.

  • anonymní uživatel Radovan (radim.kocik (a) gmail.com) 9.4.2019 v 19:30

    ocelovej ráfek na mojí ukrajině funguje úplně stejně, tak jestli to nekokoukal amík od dědy ve stodole když nás osvobozoval

  • anonymní uživatel Koli 10.4.2019 v 8:15

    Zajímavý! A pokud to funguje v mx tak proč ne na kole. A cena? Asi jsem už zvyklej ze silničních komponentů, přijde mi to za top výplety ok.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí