Test: kraťasy Fox Defend a tričko Flexair

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 25.7.2019

Fox netřeba představovat. Kultovní americká MX značka už poměrně dlouho obléká i špičku sjezdové a enduro scény. Pro letošní sezónu se navíc rozhodli udělat pořádek v řadách oblečení na kolo.

FlexAir je nejvyšší a nejvzdušnější závodní série. Ranger je nejuniverzálnější řada oblečení od trailu až po sjezd. Nejodolnější je pak oblečení Defend, s kevlarovými panely a tužším úpletem pro co největší odolnost i v případě pádů.

A my vyzkoušeli kraťáky Defend Kevlar spolu s krátkým dresem FlexAir.

Kraťasy Defend Kevlar, jak už jeho název napovídá jsou vylepšené o panely s kevlarovým vláknem pro co největší odolnost proti prodření. Tři kapsy, všechny na zip, zapínání na přezku v pase a mimo panelů s kevlarem jsou jinak z TruMotion strečového materiálu.

Dres FlexAir Moth je to nejvzdušnější co Fox dělá, odvětraný dres lehoučkého materiálu TruDri. Ten má za úkol hlavně větrat a odvádět pot od těla.

Jak vždycky říkám, nejhůř se testují dobré produkty. Protože pokud je něco opravdu funkční, většinou na to okamžitě zapomenete a můžete se soustředit na jízdu. A přesně tohle platí o oblečení od Foxu. Letní dres je letní dres. Nasadíte, jezdíte, nevíte o něm. Větrá, je pružný, nezavazí. Samozřejmě je to letní dres, nejvíc mu sedí teploty od těch 15 stupňů nahoru. Ale pokud je nad dvacet stupňů, je to paráda. Dres prostě dobře větrá a nemáte pocit, že se pečete. Velmi rozumným detailem je zpevněný materiál na ramenní části rukávu. Přesně tam jsem totiž svůj loňský dres FlexAir naškubl při průjezdu křovím. Teď už nenaškubnu!

Jak se jezdí v kraťácích? Stejně jako všechny kraťasy od Foxu co jsem zatím zkoušel, mají super střih a materiál. Odolné panely vepředu jsou sice tužší, ale pohybu nebrání. Kapes je habakuk a vejde se toho do nich dost. Poměrně neobvyklé je řešení předního zapínaní – žádný zip, jenom přezka. Vlastně proč ne, v pase kalhoty stáhnete i tak dobře. Laserem řezané větrací otvory asi fungují, ani v teplých dnech v nich vedro není. Nohavice jsou tak akorát dlouhé a tak akorát široké na většinu chráničů, dokonce i velké sjezdové Foxy s plastovou vložkou se mi za ně nechytaly a bez problémů fungovaly třeba celý závod v Koutech.

Kraťáky jsou navíc ošetřeny voděodolným zátěrem který mi zatím vydržel už asi tři vyprání. Při jízdě je to fajn třeba při průjezdu potoka nebo tak. Voda vás ocákne ale látka ji velmi dlouho nenasaje. Zásadní déšť to samozřejmě neudrží, ale nemít mokrý zadek po každé kaluži na trailu je fajn.

Jediná nevýhoda je asi barva, pokud jste trochu čunče jako já a necháte kraťasy od bahna ležet dva dny v batohu, světlá barva pak potřebuje dost péčem, mýdla a kartáče, aby tohle bláto pustila.

Fox oblečení je opět tradičně výborně funkční a s výborným střihem. Pokud chcete kraťasy co by měly vydržet i nějaký ten pád (u mě zatím bez problémů přečkaly dva poměrně tvrdé v Koutech) jsou Defend Kevlar dobře padnoucí volba. A pokud je vám v létě v tradičním dresu vedro, krátký dres FlexAir Moth vás udrží v suchu a neupečeného i ve velkých vedrech. Jako bonus, který mě na Foxu obzvlášť baví, je fotogeničnost tohohle oblečení. Nevím jestli je to barvama nebo střihem, ale věci od Foxu prostě na fotkách vypadají dobře a vy tak nějak rychleji. Podprahová reklama asi funguje.

Pokud chceš bejt taky stylově oblečen hledej svého nejbližšího prodejce zde: foxhead.cz.

Diskuze

  • anonymní uživatel Jan 25.7.2019 v 21:16

    A já furt říkám starý at nosí podprsenku a tohle...:)

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 26.7.2019 v 8:30

    Ten Orinž je luxusní...

  • anonymní uživatel mates2502 (mates2502 (a) gmail.com) 26.7.2019 v 8:39

    Pedro: Taky mně zaujal více než ty hadry

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí