Druhý ročník PRULETu se odkládá

Autor: Keli, vydáno: 20.6.2019

Po loňské premiéře akce PRULET – DOWNTOWN PRAHA, která navrátila městský sjezd po letech do matičky stověžaté, přichází oficiální informace o zrušení plánovaného druhého ročníku.

„Na základě jednání ze dne 10. 4. 2019 Vám sděluji, že po pečlivé úvaze a posouzení celé akce nesouhlasíme s přejezdem přes ulici Italská a ukončením v ul. Španělská z důvodu četných stavebních prací, které se v této lokalitě a nejbližším okolí provádějí a jako příslušný silniční správní úřad musíme také dbát na veřejný zájem, jestli by taková akce byla ještě pro místní obyvatele únosná. Doporučujeme, aby se vaše akce konala v rozsahu roku 2018 tj. pouze na ploše Riegrových sadů po dohodě s Odborem životního prostředí ÚMČ Praha 2,“ takto zní doslovné vyjádření z příslušného odboru dopravy.

„Konzultoval jsem poslední 2 měsíce s mnoha lidmi, zda akci zase udělat pouze v parku Riegrovy sady. Bez možnosti vyjet do ulic, či změny tratě. Uvažovalo se i o změně konceptu na dual slalom nebo jen freestyle contest. Po zvážení všech pro a proti jsem se nakonec rozhodl, že druhý ročník bude končit na dohled Muzea. Pokud to nebude letos, tak v roce 2020 či později. Trať byla již podruhé schválena, podpořena záštitou starostky, vždy ale do toho vstoupila dopravní omezení. Jakmile bude jasná garance toho, že dopravní omezení nestojí v cestě, oznámíme nový termín. Jasněji by mělo být letos na podzim. Omlouváme se všem, kterým se zrušením závodu v termínu 24.8. 2019 vznikly komplikace,“ vysvětluje a děkuje za pochopení pořadatel akce Vítězslav Stráňa Stránský.

Letos bude mít Czech Downtown Series ještě další dvě zastávky. Po MČR v Příbrami se pozornost pomalu upíná na 11. ročník. Downtownu Rakovník, který se koná 20. července. Velkolepé zakončení downtown sezony pak čekej v Dačicích 14.září. Veškeré dění sleduj na FB stránce a webu www.czechdt.cz

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí