Video: Identity - stopa jezdce Jakuba Vencla na Novém Zélandě

Autor: Divergent Films, kategorie: Video, vydáno: 4.11.2019

Když chceš brát kolo vážně a když chceš, aby i ono bralo vážně tebe, musíš tomu dát všechno. A občas ještě trochu víc. Nestřídat sedlo s barovou židlí, z párty odejít v nejlepším a žít v neustálém tréninkovém módu. Najít rovnováhu mezi životem na kole a mimo něj může po čase vyústit v uvědomění, že vlastně žiješ dva životy. Jeden na dráze, druhý mimo ní.

Takhle žije i profesionální jezdec Jakub Vencl – na jedné straně MTB na světové úrovni, na straně druhé život a spolu s ním i záliba v dobré hudbě, cestování nebo skejtování. Kluci z Divergent Films nám už před nedávnem ukázali trik, který ještě nikdo předtím nedal, teď přináší z Nového Zélandu krátký film Identity.

 

Jakub ve videu zažívá chvíle absolutního blaha, ale i krizovky včetně pádu na legendárním závodě ze série Crankworx na dráze Rotorua a chuť pokračovat dál, dokud to šlape. Občas jsou dvě identity v harmonii, občas je potřeba jednu upřednostnit – v případě Jakuba je kolo vždycky na prvním místě. Pro unikátní projížďku nemusí na Novém Zélandě chodit daleko – v zemi hobitů se kromě travnatých vršků tyčí i nádherné hory a na nich nespočet svahů, cest a možností k jízdě v dech beroucí krajině.

Natáčení propracovaného příběhového editu probíhalo na hlíně Nového Zélandu, a to na závodech Crankworx Rotorua na severním ostrově, na jižním pak v Queenstownu, na posvátném místě celé MTB komunity. Další záběry vznikly u jezera Taupo, Milford Sound a u pobřeží hlavního města Wellingtonu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ondrejst 4.11.2019 v 18:35

    Výborné

  • anonymní uživatel CanaLL 4.11.2019 v 19:27

    nemá chybu! RESPEKT!

  • anonymní uživatel cubephotography (cube (a) cubephotography.cz) 5.11.2019 v 7:18

    boží!

  • anonymní uživatel Marcel (Marcellius(zavináč)seznam.cz) 6.11.2019 v 6:56

    Moc pěkný, jen tak dál.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí