VSTÁVAJ, MIŠO! - pomozte bikerovi na cestě k uzdravení

Autor: Keli, vydáno: 5.10.2019

Všetci to dobre poznáte – celý týždeň v práci rozmýšľate nad víkendom a tešíte sa ako konečne vypnete a vypadnete niekam vonku. A ešte o to viac sa tešíte, keď máte v pláne niečo mimoriadne. Presne tak sa tešil aj Mišo, keď pracoval v Nemecku, iba 50 km od vychýreného rakúskeho strediska Saalbach-Hinterglemm, ktoré je pre celú bikerskú komunitu dobre známym pojmom.

Víkend je konečne tu! No Mišo si nestihol tieto prvotriedne traily užiť dlho. Počas druhej jazdy prichádza nešťastný pád, pri ktorom utrpel silný náraz do hlavy, zlomil si dve rebrá a ostal ležať v bezvedomí. No čo je najhoršie, zlomil si aj hrudný stavec. Okamžite k nemu bežia okolostojaci bikeri, ktorí to celé videli. Keď Mišo nechodí, vracajú sa späť po traili aj kamoši. Po chvíli sa Mišo preberá, no nehýbe. Netrvá to dlho a už ho lanom vyťahujú do vrtuľníka a odvážajú do nemocnice v Salzburgu. Stačí pár vyšetrení a Mišo hneď mieri na operačnú sálu. Medzitým nám ešte stihne napísať, že spadol, ale všetko bude OK.

No nie je. Po prebudení z narkózy prichádza šok – necíti si nohy! Dúfa, že je to len pozostatok narkózy a ráno bude všetko v pohode. Ani ráno však neprinieslo nič pozitívne. Od lekárov sa dozvedá, že ten zlomený hrudný stavec poškodil miechu a spôsobil (dúfame, že len dočasné) ochrnutie od pŕs dole. Mišo je pripútaný na lôžko. Nikto si netrúfa vysloviť akúkoľvek prognózu. Ale aspoň v nemocnici nezaháľajú a o dva dni už s ním cvičí fyzioterapeut. O ďalšie dva mu donesú invalidný vozík, na ktorom sa najprv pohybuje len po chodbách oddelenia, neskôr aj von, po areáli. Rakúska starostlivosť však nemôže trvať večne, vybavuje sa prevoz na Slovensko.

Mišo ešte ani nie je na rodnej hrude a už mu domov začínajú chodiť faktúry – bike patrol, ktorý bol pri jeho úraze v Saalbachu, transport vrtuľníkom, doplatok za hospitalizáciu – pekne sa to kopí.

Po dvoch týždňoch Miša prevážajú do nemenovanej nemocnice na Slovensku. A tu prichádza ďalší šok. A keby len jeden. Fyzioterapeut s ním cvičí len 10 minút denne, lebo má na starosti ďalších 50 pacientov, vozík preňho nemajú a začínajú sa objavovať aj prvé preležaniny. Navyše, lekári nevedia čo s ním ďalej, tak ho chcú čoskoro prepustiť domov, kde má čakať na nástup na rehabilitácie. Tu opäť prichádza na rad nefunkčnosť nášho zdravotníctva a byrokracia. Kým lekári vypíšu všetky potrebné papiere, kým ich poisťovňa schváli, a kým príde na rad v poradovníku do Kováčovej, môže to trvať celé mesiace. A práve čas tu hrá najdôležitejšiu úlohu. Mišo potrebuje nohy čo najskôr rozhýbať, potrebuje fyzioterapeuta, ktorý by s ním každodenne cvičil, zdravotnú starostlivosť, invalidný vozík aj polohovateľnú posteľ. No toto všetko si musí zaplatiť sám (s pomocou rodiny), lebo „recept“ na vozík a posteľ mu môžu vypísať až na Kováčovej a momentálne nemá nárok na nič.

Keďže jeho liečba bude dlhá a finančne náročná, prosím vás o pomoc, aby sa Mišo mohol čím skôr znovu postaviť na nohy a venovať sa tomu, čo ho napĺňalo šťastím. Tak si nabudúce dajte o jednu kávu alebo pivo menej a pošlite tých pár eur radšej Mišovi. Vopred vám zo srdca ďakujem! Finančný príspevok môžete posielať na č. ú.: SK53 1100 000­0 0026 1315 2­196. Príjemca je jeho mama, Ľubica Pecková.

Sledujte Mišovu cestu k uzdravení na sociálních sítích:
https://www.facebook.com/michal.pecko.37
https://www.instagram.com/michal.pecko.37

Diskuze

  • profilová fotka Pavel 5.10.2019 v 19:27

    Přeji Michalovi samozřejmě, ať se úplně a co nejdřív uzdraví, ale i když to možná není na místě, pořád se mi dere do hlavy otázka - to jako jedu do Alp dělat tento bez (řádného) pojištění?

  • profilová fotka Pavel 5.10.2019 v 19:29

    *tento sport...

  • anonymní uživatel cer.t 5.10.2019 v 20:52

    mezinárodní tvar účtu? IBAN? Jinak pojištění je základ... ale to už je teď pozdě řešit....

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 5.10.2019 v 21:31

    Nevím jak to je přesně, ale co jsem slyšel tak pojišťovny neplní vždy hned a někdy vyčkávají jak to dopadne... Přeji Michalovi ať to dopadne dobře a vrátí se do života jaký měl před úrazem.

  • anonymní uživatel Salavic 5.10.2019 v 22:39

    Já každopádně přeju brzké uzdravení
    Pedro: mě osobně po úrazu ruky. 7,5 měsíce doma, vyplatily až po ukončení neschopenky. Pěkně na prd, kdo se živí sám.

  • profilová fotka David 5.10.2019 v 23:23

    no take je skoda ze nemel zadne poradne ochrany vsak na fotkach jen malej batuzek a rozepla helma :-) je at kouka brzo znova jezdit a hlavne oslov slovacko vsak spousta janosiku tam je, dam o dve koly min a snad poslem ac mam mizernej zold :-)

  • anonymní uživatel Fish (josef.fischer.ml (a) gmail.com) 5.10.2019 v 23:38

    Mišo, bojuj, stojí to za to. Já před dvěma lety taky spadl na hlavu po střetu s autem, měsíc koma a probuzení do šoku, že jsem ochrnul na levou polovinu těla. Pravda, péče se mi dostalo perfektní jak v nemocnici v Brně u sv. Anny, tak v Kladrubech na rehabilitaci. Tam mě naučili chodit a hned jak jsem dojel domů, začal jsem se zase učit na biku. Sice to pořád není jako před tím, ale už se za sebe nestydím. A fakt to stojí za to bojovat s takovou nepřízní osudu. Každej pokrok dělá strašnou radost! To přeju i tobě, ať si najdeš cíl a jdeš si za ním ;-)

  • anonymní uživatel Petr 6.10.2019 v 9:48

    Rozhodně ať se co nejrychleji uzdraví a je brzo zase v sedle. Ale myslím, že celý článek je naprosto k ničemu. Jen popisuje nešťastnou událost, v kombinaci s nezodpovedností. Pojištění je základ a situace mohla být jinde! A stěžovat si na lékařskou péči ve své zemi? Jasn, je to shit, hold žije kde žije, tak to tak prostě je.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 6.10.2019 v 12:32

    Michalovi přeju, ať se dá brzo dokupy :-) ale nezlobte se na mě, jezdit trailovat do zahraničního bikeparku bez pojistky je
    hazard nejhrubšího zrna.....no, ale... chybovat je lidské, good luck chlape a hodně štěstí!

    Sám jsem zažil v Leoši to samý, 3 dny do kámoše hučíme "máš pojistku?, hlavně zaškrtni extrémní sporty!" chi chi chi, cha cha cha,
    brčko v hubě mám v pi*i na lehátku....zaškrtl si místo extrémních sportů jen rizikové, druhej den se vysypal na DH lajně a byl
    "kaput"......vrtulník, pobyt v nemocnici atd. ho vyšlo na víc jak 200 000kč, nikdo se s ním o ničem nebavil - neměl pojistku na
    extrémní sporty. Rozdíl mezi extrémními a rizikovými dělal asi 30kč na 1 den. Pokud se Vám to stane, zkuste toho dotyčného
    napřed alespoň snést někam na "polňačku" (pokud je při vědomí a nestěžuje si na páteř), kam dojede džíp nebo čtyřkolka.
    Zaprve to můžete uhrát na to, že se to stalo mimo profilajnu, zadruhé nebudete platit mixér ale jen auto.

  • profilová fotka modryorangutan 6.10.2019 v 16:34

    Jak už bylo psáno, pojišťovna nemusí vyplácet hned a v textu se nepíše, zdali je či není pojištěn, píše se tam, že prachy jsou třeba rychle, protože až toho fyzioterapeuta pojišťovna za pul roku začne platit, tak bude už pozdě. Spíš je tam napsáno, že tou dobou pracoval v Německu, tak jestli si tam platil pojištění, nebo mu ho platil zaměstnavatel, tak nechápu deportaci na Slovensko (leda že tam pracoval načerno) . Každopádně pro kohokoliv kdo ho ještě nemá, tak si zařiďte členství v Alpenvereinu. Na to že je to rakouská služba, tak bych řekl za polský peníze (rozuměj málo) dostáváte asi nej pojištění co je + spoustu slev a výhod v Alpách. Jo a taky bych doporučil dát si to pivečko až večer dole pod kopcem, pokud se vysekáte i s 0.01 promile tak si to platíte sami, tenhle nešvar se děje spis u zimních sportů a docela dost v XC, ale už jsem viděl borce (čti: blbce) co si nahoře dali pivko a hurá dolu ...

  • profilová fotka modryorangutan 6.10.2019 v 16:43

    Jinak jsem se mrknul na ten facebook ucet a docela cumim, borec nenosí (nenosil) helmu na lyžování a na par fotkach je bez helmy i na kole!!!! (na zbytku fotek ji ma rozeplou, kdovi jestli si ji rozepinal na foceni, nebo ji tak mel furt) , par vrcholovejch fotek s pivem tam taky je. Docela bych rád viděl lékařskou zprávu, než bych poslal prachy, jestli jí v době pádu vůbec měl na hlavě, pokud ne, tak to krásně vysvětluje, proč mu pojišťovna nedá ani groš.

  • anonymní uživatel Msh 6.10.2019 v 19:39

    Půjčte si od někoho český účet a dejte ho tu. Takhle většinu darů spolknout poplatky za mezinárodní platby.

  • profilová fotka David 6.10.2019 v 22:57

    Asi treba takove sluzby jako tu dolekop.com/... hezky popsane Helma a chrániče představují neoddělitelnou součást výbavy každého jezdce v tomto případě je to právě kvalitní úrazové pojištění

  • anonymní uživatel Prudič 7.10.2019 v 8:56

    Jo tohle se ti stane když jsi nezodpovědný kkt a když všechno co vyděláš promrd@š. zvlastní blbosti se dostaneš do sr@ček, zůstaneš bez prostředků a nezbude ti než somrovat... Sorry jako... Je to prostě základ z každé výplaty 10 - 20% úštřit!

  • anonymní uživatel Duris (muj (a) mejl.cz) 7.10.2019 v 9:11

    Chlapi proberte se, kluk potřebuje pomoc a ne hejt! To že to posral už asi ví i bez vašich kokotskejch komentářů! Navíc nikdo z vás neví, jak to bylo doopravdy.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 7.10.2019 v 10:09

    2 Duris

    jedinej kdo tu prudí je prudič. Základ rozhodně není ušetřit 10-20% z výplaty, záleží na momentálních i dlouhodobých okolnostech.
    Rozhodně je ale základ zahraniční zdravotní pojištění - na to má i student, popřípadě, tohle zaplatí každej rozumnej rodič/prarodič.

    Já jen znovu zopakuji, pokud to někdo v mém textu přehlédl - v zahraničních bikeparkách vždycky zaškrtávejte nejvyšší stupeň
    pojistky "extrémní" - downhill, freeride, slopestyle. Rizikové jsou jen "enduro, allmountain, 4x, bikross" a to Vám neuznají
    ani na sranda trailech typu Hangman I, Flying Gangsta atd. - pojišťovny to prostě berou jako profi lajny a těch 30 kč rozdíl denně
    vás pak může stát stovky tisíc. Dávejte si na to velkýho majzla. A pokud už někde zkapete a jste blbci bez pojistky, tak se odplazte
    z trailu na cestu, nebo se nedoplatíte.

  • anonymní uživatel Lukáš (zeber (a) centrum.cz) 7.10.2019 v 11:23

    Jen k tomu pojištění : My se pojišťujeme, i když jedeme na ,,blbé,, Slovensko - bo Kálnica široko-daleko nejbližší top park ;) Vždycky jsme měli pojistku přes Axu,ale oni na jaře ,,vyndali,, z kategorie extrémních sportů downhill a snad maximálně 1-2 pojišťovny uznávají,takže bacha na to,jakou ,,extrémní pojistku,, máte - taky Vás může pojišťovna poslat do háje ;) Nechci dělat reklamu,ale my dáváme vždy Ergo pojištovnu,nebo jak se to jmenuje.
    Jinak k Mišovi : Drž se chlape a snad bude brzo vše v cajku :)

  • anonymní uživatel Honza (dj-speedy (a) post.cz) 7.10.2019 v 11:35

    Lukáš - A jaké s nima máš zkušenosti (pokud nějaké)? Nemyslím to špatně, jen se ptám, jak fungují...

  • anonymní uživatel krabica 7.10.2019 v 11:43

    On je problém, že často musíš zaplatit hotově a pojišťovna ti to vyplatí po dodání dokladů. Při zlomení ruky jsem platil cca 50k Kč, Axa mi to pak proplatila asi do týdne od dodání všech dokumentů.

  • anonymní uživatel tcq 7.10.2019 v 12:08

    Lukas: kde si prisel na to, ze AXA to vyndala? Nebo to na epojisteni maji blbe? Je tam jizda na kole v bike parku.
    www.epojisteni.cz/...

  • anonymní uživatel Fanny 7.10.2019 v 12:54

    Mišovi brzké uzdravení. Je to prostě průser, o tom žádná. Snad všechno brzo bude jako dříve. Je dobře že se o tom mluví. Má někdo ještě zkušenosti s konkrétní pojistkou? Na jaře chceme jet do Leogangu, co jste tam volili za pojistku?

  • anonymní uživatel Strabo (strabo (a) tiscali.cz) 7.10.2019 v 13:23

    2 tcq

    to co jsi postnul jsou staré podmíny rizikových sportů....tady máš nové a downhill už mají v nepojistitelných viz.:
    www.axa.cz/...

  • anonymní uživatel Nasty 7.10.2019 v 13:47

    AXA, dobrý vědět, díky za info. Kupoval jsem je poslední tři roky už se setrvačnosti, protože tam měli onu jízdu na kole v bikeparku. Tak příště jinde.

  • anonymní uživatel tcq 7.10.2019 v 14:03

    Dik, za tu AXU, sem na tom podobne jak nasty, navíc na epojisteni to nemaji aktualizovane, taky dobre. S tim Ergem ma nekdo zkusenosti, na první pohled to vypada, ze vi co pojistuji …

  • profilová fotka Lukáš 7.10.2019 v 14:49

    Tcq: mě na to právě upozornil kolega,bo taky jsem jel Axu ze setrvačnosti ;)
    Jinak zkušenosti díkybohu zatím nemám a ani doufám,že je nikdy nebudu potřebovat :)

  • profilová fotka Lukáš 7.10.2019 v 14:54

    Honza: Omylem jsem ti odpověděl k tcq, snad si to pochopil :)

  • anonymní uživatel PTBack 7.10.2019 v 15:24

    Už to tady padlo ale možná zapadlo tak ještě jednou: Alpenverein. V podstatě v základu za cca 1500 kč/1rok pojištění na vyproštění odkudkoliv. Takže, vrtulník, horolezci ze stěny, apod. Když něco děláš i v zimě, v podstatě bez tohodle nevylezeš. Plus slevy na rakouskejch, italaskejch a dalších horskejch chatách a další výhody. Jako třeba přednostní nocleh v útulnách. V nějaký premimum verzi je i asi úrazový pojištění ale to jsem pořádně nikdy nestudoval.

  • anonymní uživatel Marty ( (a) ) 7.10.2019 v 15:37

    nemá někdo zkušenost u AXA, že když zvolíš dražší pojistku nebude jiný seznam pojistitelných/nepojistitelných sportů.

  • anonymní uživatel Honza (dj-speedy (a) post.cz) 7.10.2019 v 15:52

    Lukáš: Jj, i při pondělku jsem pochopil... :-) I tak díky a ať ti vydží!

  • anonymní uživatel Miki (michalrezac (a) email.cz) 7.10.2019 v 16:05

    Bylo by to zajímavé téma pro článek.Když se bude Keli přes zimu nudit tak může oslovit pojišťovny a zjistit jak to mají s dh,bikeparky atd.Celý léta si dělám jednorázové pojištění u České spořitelny(Kooperativa).Nejezdim ven často,třeba na den do Gaissu a vždycky na přepážce upozorňuji na to,že jedu bikepark a extrémní sporty apod.A vždy mě ujišťují,že je vše ok.A teď po přečtení článku a komentářů jsem přelouskal 70ti stránkovej dokument podmínek a sjezd na horském kole je mimo.Takže teď teda nevim.Zaměstnanec pojišťovny ti tvrdí že je vše ok,ale pak se ti může stát,že tě pošlou do řiti.

  • profilová fotka Lukáš 7.10.2019 v 16:55

    Honza: Super! Díky,ať se taky daří :)

  • anonymní uživatel Sylvie (sylvie.rejfirova (a) gmail.com) 7.10.2019 v 22:32

    My se při našich výjezdech do zahraničních bikeparků pravidelně pojišťujeme u Allianz, kde mají v rámci připojistitelných rizikových sportů i “sjezd na horských kolech”, kam snad všechno tohle bikeparkové (ale nezávodní!) ježdění spadá. Naštěstí jsme netestovali v praxi pojistné plnění při rozstřelu na některé z tratí, ale věřím, že by to s ohledem na název sportu v tabulce mělo být OK (sjezdová trať bývá v bikeparku ta nejtěžší...). I když pro příště si to možná raději prověřím, pokud to teda za mě přes zimu neudělá dolekop.com... ;).

    Jinak při letošním úrazu z lyží, který vyžadoval okamžitou operaci v Itálii, plnila Allianz pojišťovna napřímo, a to hodně drahé soukromé klinice (operace ramene stála se všim všudy cca 460 000 Kč při jednodenní hospitalizaci...), a na místě a ani po návratu domů jsem nemusela platit vůbec nic. Jen jsem cca dvě hodiny čekala na předchozí “třídící” klinice v Canazei, jestli mi pojišťovna operaci v této soukromé schválí. Kdyby ne, operovali by mě v nějaké státní nemocnici. Tohle se ale týká pojištění léčebných výloh (kam spadá i transport do nemocnice, a to i vrtulníkem) a už ne následné péče doma, případně úrazového a dalších pojištění, která muže člověk mít pro případ takovéhle nouze taky sjednané.

    My ta další pojištění už nemáme, ale to základní - cestovní s neomezeným limitem na léčebné výlohy a pripojištěním konkrétně pojmenovaného rizikového sportu sjednáváme vždy už od našeho druhého výjezdu do Geisu před asi čtrnácti lety, kdy jsme poprvé neměli nic a vrtulník tam ten den přistál třikrát... Kromě toho jsme v dnešní době asi těžký oldschoolaři a vozíme při jakemkoliv bikeparkovém ježdění komplet chrániče (integrála, mx krunýř, ...), a to i po těch letech jezdeni... neni to samozřejmě tak pohodlné, jako jezdit na volno, a pro mě - holku, která je jinak zvyklá ladit svůj outfit, je to možná ještě těžší, když vypadám jako nařachnutý kulturista, ale ono to funguje!!! Člověk to sice vyzkouší jednou za uherský rok, ale pak je rád, že ty chrániče měl a díky jim se z toho rozstřelu muže oklepat a jezdit (a žít) dál. A když se teď rozhlídnu kolem sebe (speciálně právě v Saalbach-Hinterglammu, kde jsme letos po dvouleté mateřské pauze opět strávili naši tradiční rodinou letní dovolenou a na dříve oblíbené X-Line jezdili skoro sami...), mám pocit, že vozit chrániče už se fakt hodně nenosí. Všude kolem masa vystajlovanych “freerideru” a všichni takový “profíci”, že jezděj na lehko. A tohle je nejspíš - nevím, co a jak se přesně stalo - důsledek. Takže za mě hlavně (kromě pojištění), lidi, VOZTE CHRÁNIČE!!!!

    Sama moc dobře vím, ze nevykrejou všechny pády a zranění (taky už jsem měla pár zlomenin, které korunovala kompresivní tříštivá zlomeniny křížové kosti a dva měsíce pobytu v nemocnici), ale i tak si za používáním chráničů stojim. Tenhle sport má být hlavně zábava a pokud je člověk hobik, což je většina z nás, jsou pořádný funkční chrániče základ, jak ho v tomhle funn levelu dělat.

    Mišovi přeju hlavně hodně síly a štěstí při jeho návratu do normálního života.

  • anonymní uživatel Barbara - autor článku 7.10.2019 v 22:34

    Niektoré veci by bolo fajn uviesť na pravú mieru, takže:

    1. Áno, Mišo na poistku zabudol, čím spravil riadnu blbosť a je si toho plne vedomý, ale už na tom nič nezmení.
    2. Prilbu na hlave mal a mal ju zapnutú. Pri páde na niekoľkých miestach praskla.
    3. Chrbtica sa zlomila v dôsledku silného nárazu do hlavy, takže aj keby mal ďalšie chrániče, nepomohli by mu.
    4. Keďže mal zlomenú chrbticu, nebolo možné s ním hýbať a nemohol sa ani „odplaziť“ na nejaké iné miesto.
    5. Nikde nie je napísané, že od poisťovne nedostane ani groš. No liečba takýchto ťažkých zranení je dlhá a poisťovňa neplatí všetko.
    6. Nepil.
    7. Nepracoval v Nemecku na čierno, ale keď sa vám stane úraz v zahraničí, nechajú si vás u seba v nemocnici iba dovtedy, kým váš stav stabilizujú. Hneď, ako je to možné, prevezú vás do vašej krajiny.
    8. Žiadna z fotiek zverejnených v článku, ani na jeho FB či IG profile nie je z onoho osudného dňa.

    Vďaka všetkým, ktorí Mišovi vyjadrili podporu a prajú mu skoré uzdravenie.

  • anonymní uživatel Barbara - autor článku 7.10.2019 v 22:35

    A hejterom želám, aby sa im nič podobné nikdy nestalo a nepotrebovali pomoc.

  • anonymní uživatel Koli 9.10.2019 v 7:03

    Sylvie: dneska jsou chrániče zase trochu jinde a nemusí to být monstrózní plastovej krunýř, ale třeba jen vesta z chytrý pěny co skoro není vidět. Ale souhlasím, že na to lidi ser*u a hlavně ti, co pořádně jezdit neumí. Jsou experti, co si neberou ani helmu, spousta lidí řekne, že to je jejich věc, ale když pak sbíráš někoho s rozpůlenou lebkou tak to fakt není příjemný..., a takových případů bylo, když jsem ještě při škole dělal shapera v bikeparku.. :)

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 9.10.2019 v 11:28

    Koli: chytrá pěna ti je v rychlosti na velkým ostrým šutru na prd. A když trefíš strom tělem, taky.

  • profilová fotka David 9.10.2019 v 12:52

    No jsem určitě proto aby se udělal článek o jaké pojištění na kolo a co plní. Osobně to řeším a jediné co mi pojišťovák dokázal sehnat a několikrát to ověřoval je Pojišťovna Kooperativa , až dostanu podmínky do ruky pošlu foto.

  • anonymní uživatel Koli 9.10.2019 v 13:56

    Padro Sanchez: Ale blbost, lehl jsem si jednou dost nehezky do šutrů na Monínci při DH a vesta z pěny mě podržela, možná bych ani nechodil. A strom? Víš jak ta pěna vůbec funguje? Rozloží sílu do plochy chrániče úplně stejně jak plasťák. Jasně, není to motokrosovej plasťák, ve kterým můžeš skákat z paneláku, ale úplně ty funkce nepodceňuj (musíš mít vestu z pěny, co funguje při nárazu). A pokud trefíš ve velký rychlosti strom v čemkoliv, tak si spíš vlivem přetížení utrhneš třeba slezinu.., nebo hneš s krční páteři, pokud nemáš neck brace.. fyziku neobchč*ješ.

  • anonymní uživatel Miki (michalrezac (a) email.cz) 9.10.2019 v 14:30

    David:Kooperativa má v podmínkách (článek 23-výluka z pojištění) sjezd na horských kolech.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 9.10.2019 v 14:53

    2 Koli

    omlouvám se za OT, ale Pedro má pravdu. Možná nevíš ty, jak D3O funguje.
    D3O je vhodný na absorbování plošného nárazu - nikoli bodového! Proti ostrym kamenům je účinnost D3O pěny razantně snížena.

    Pamatuji si, když to tehdy před nějakejma 10 lety propagovali na 4Bikes a lidem dávali do ruky kalíšky s D3O, ať si do toho bouchnou
    tlustym centropenem. Všichni v němém úžasu tleskali a pak to z nevědomosti a neprozřetelnosti dali do ruky mě. Když už tak už,
    vší silou jsem to prorazil skrz na skrz, až jsem udělal důlek do stolu. Něco jiného je, když to daji do ruky 50 kilový holce a něco jiného, když
    to daji do ruky 2m chlapovi, co si dal za cíl to zmasakrovat.

    D3O je perfektní na celodenní ježdění, ale u obtížných trailů "dolekopcom" bych raději zůstal u tradičních chráničů.
    Proraženou čéšku už ti nikdo nespraví - spocenou hubu vždycky nějak votřeš.

  • anonymní uživatel Tom (tomas (a) nadr.cz) 9.10.2019 v 15:40

    Dřžím palce Mišovi!

    Tohle se bohužel stává a dělat teď chytráky o tom co by kdyby je dost přízemní.

    A k tomu pojištění pro všechny spekulanty. Ozkoušená (bohužel už jsem se proletěl i poležel) a funkční kombinace je:
    - Alpenverein - www.oeav.cz/... - kryje záchranné práce, transport, ošetření, částečně hospitalizaci a repatriaci, platí všude po světě, na rok stojí cca. 1500 Kč. Nikdo se vás nebude ptát, jestli jste byli na sjezdovce, nebo ne. Komunikace naprosto špičková a rychlá. Neplatí pouze pro letecké sporty (musí být speciální pojištění a při pobytu více než 24h nad 6000mnm, což se na kole nestává),
    - cestovní připojištění od běžné komerční pojšťovny pro pokrytí nákladů hospitalizace nad limity Alpenvereinu,
    - v rámci států EU kryje značnou část nákladů na ošetření a hospitalizaci naše běžné zdravotní pojištění.

  • anonymní uživatel Koli 14.10.2019 v 12:05

    Ádoš: spíš jsem to blbě podal, nerozporuju, že pěna je na plošný absorbování nárazu a se špičatým šutrem je to na prd, s tím plně souhlasím. To se tu taky pak ale můžeme bavit, jaký chrániče vozíš a jak dobře to chrání onu a jinou část těla. Ale pokud trefíš strom, tak plasťák bude nejspíš taky o něco lepší, ale už ten rozdíl nebude takovej, kor jestli ho trefíš v 60km/h... Co se týče chráničů na kolena tak do parku si vždy beru velký a na trail ježdění vozím lehký. Spíš mi šlo o to, neodsuzovat vesty z pěny, za mě je to fajn a necítím se v tom tak vytuhle jak v plasťáku. Nebaví mě ten pocit, že jedu na kolej v hokejový výstroji.

  • profilová fotka David 15.10.2019 v 8:16

    Miki/Tak cituji pojišťovnu jde o pojištění od Kooperativa produkt perspektiva,a dokonce jsem procházel všechny ty dlouhé stránky a nikde žádná výluka není. Kooperativa nemá ve výlukách žádný sport.
    Pokud se neúčastní nejvyšší soutěže v rámci ČR nebo závodů v zahraničí, tak výkon tohoto sportu nemá vliv na výši pojistného.

  • anonymní uživatel Miki (michalrezac (a) email.cz) 15.10.2019 v 10:44

    David:Perspektiva je životní pojištění.Já jsem řešil jednorázové cestovní pojištění Kolumbus.Tak asi proto ta nesrovnalost.Jestli se životní pojištění vztahuje i na cesty a sport v zahraničí tak je to asi ok.

  • anonymní uživatel beer n ride (ach (a) jo.co) 23.10.2019 v 23:15

    u axy jsem v lete postrehl nekryti na dh, skutil to pres nekoho jineho ... ale to byl jen sprostredkovatel takze to nakonec stejne zajistovala axa ale s krytim dh....
    po 3 dnech jezdeni jsme v leosi 2 jizdy pred kamosovym padem zridili toto pojisteni...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí