reklama

Nepromokovavé ponožky. Způsob, jak mít nohy v teple, když počasí nepřeje

Autor: TravelLight, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 28.11.2019

Pokud patříš mezi ty, co neřeší sezónu a vyrážíš kdykoliv je čas, tak víš, že občas to prostě není posvícení. Mokro v lese, bahno a studený vítr není na podzim a v zimě nic neobvyklého. I přesto je ale fajn nevyměknout a vyjet, ve většině případů to stojí za to.

Udržení končetin v teple je ve zhoršených podmínkách a počasí zásadní. Kombinace promočených bot a mrazivého větru to umí slušně znepříjemnit. I tohle se dá ale vyřešit malou vychytávkou – nepromokavými ponožkami.

A jak to funguje? Nepromokavé ponožky jsou složené ze tří vrstev. Mezi vnější a vnitřní vrstvu je vložena značková hydrofilní membrána Porelle?, která kromě vysoké nepromokavosti vyniká také dobrou prodyšností. Při fyzické aktivitě prvně pot absorbuje materiál vnitřní vrstvy, který pak odchází přes membránu pryč.

Uvnitř ponožky je mikroklima, které udržuje tvoje nohy v teple a suchu, i když třeba opláchneš nohu přejetím kaluže. Díky patentované technologii laminování vrstev mají ponožky dobrou pružnost a schopnost pracovat spolu s chodidlem při zátěži. Ponožky jsou hrubší a trochu tužší než klasické ponožky a na to je dobré myslet při výběru velikosti. Pokud jsi na hraně, je lepší zvolit větší velikost.

DexShell je značka, která se už od doby jejího vzniku specializuje na nepromokavé ponožky. Dělá to už přes 15 let, což je slušná doba na vyladění produktů po technické stránce. Aktuálně nabízí okolo dvaceti druhů ponožek. Ty se liší především v délce a materiálech vnitřní vrstvy. Ponožky se dělají s délkou nad kotník, crew (těsně pod lýtko), do půli lýtek a pod kolena. Tam kde chceme, aby ponožka primárně hřála, je lepší zvolit jako materiál vnitřní vrstvy merino vlnu, tam, kde očekáváme zvýšenou fyzickou aktivitu a tudíž vyšší pocení nohy, je zase lepší materiál Coolmax® Fx nebo drirealease®.

Produkt se svou konstrukcí více podobá nepromokavé bundě než klasickým ponožkám a podle toho se odvíjí cena, která se podle typu pohybuje mezi 670–1250 Kč za pár.

Jeden či dva páry nepromokavých ponožek doma, když venku zrovna nepřeje a přesto chceš vyrazit na trail, to se hodí. Využití ponožek se ale nevztahuje pouze na bike a cyklistiku, přijdou vhod i na turistiku, práci a řadu dalších aktivit a období, když je mokro, chlad, no prostě počasí pod psa.

S kódem dolekop15 je teď navíc pořídíte 15 % levněji na webu www.dexshell-trade.cz
(Od teď do 15.12.)



/* Obchodní sdělení */

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel whatever 28.11.2019 v 9:34

    Mám a sou fakt super! Na rychlebkach sem musel do toho potoka, aby kamici uvěřili.

  • anonymní uživatel kopik 28.11.2019 v 11:45

    stačí dva igeliťáky

  • anonymní uživatel hh 28.11.2019 v 12:14

    Takze koupis ponozky za litr a jediny co budes cely dne delat je stat na rychlbkach v potoce

  • profilová fotka Keli 28.11.2019 v 15:54

    Kopik, igelitové pytlíky mi nikdy nefungovaly, jasný, vodu nepropustí, ale když jsem je měl na ponožce, tak mi hrozně hýbala bota na noze a pokud přímo na pokožce, tak se mi nehorázně zapařovaly nohy...

  • anonymní uživatel Tiborski (tiborski (a) seznam.cz) 28.11.2019 v 16:18

    To asi ano Keli, ale zase jsi nic neutratil :)

  • anonymní uživatel anonym 28.11.2019 v 17:30

    no a když si koupíš koupíš koloběžku tak ušetříš i za kolo :)

  • anonymní uživatel Ádoš 28.11.2019 v 18:34

    no a když si koupíš koupíš fingerbike tak ušetříš i za koloběžku :-)

  • profilová fotka maximus 29.11.2019 v 7:31

    nepromokavy ponozky....jak je kur*a peres?

  • anonymní uživatel whatever 29.11.2019 v 8:21

    @maximus: úplně stejně jako gore-texovou bundu, v pračce na 30°C.

  • anonymní uživatel David H. (david.hotar (a) gmail.com) 29.11.2019 v 10:40

    Mám už dva roky a je to totální výhra. Doporučil bych Dexshell, oproti ostatním značkám mají jediní značkovou membránu, všechno ostatní je no-name (sealskinz etc.). Navíc co jsem koukal tak v testech vychází nejlépe taky. Na kolo i na hory pecka :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí