Czech Downtown Series zná své termíny

Autor: Vítězslav Stránský, vydáno: 3.12.2019

Popularita městských sjezdů ani po letech neopadá, spíše naopak. Těšit se v nadcházející sezoně proto můžeme jak na tradiční lokality, tak i na jednoho nováčka. Až na jednu výjimku se termíny downtownů zatím nekryjí s nejvýznamnějšími českými závody. Organizátoři si tak opět slibují účast pravidelně překračující stovku závodníků.

Příbram

Celý kolotoč roztočí 13.června netradičně Svatohorský downtown v Příbrami. Čtvrtý ročník ukáže každoroční progres a stane se součástí evropské scény. Česká zastávka nového projektu s názvem European Downtown Cup si odbude svou českou zastávku právě zde.
„I přes termínovou kolizi se závodem Enduroserie na Klínovci pevně doufáme, že někteří další rideři napodobí loňský model Kuby Říhy, který v sobotu startoval u nás a v neděli na Zadově. Oba podniky dokázal dokonce vyhrát.“ nabízí závodní „dvoják“ hlavní organizátor Vlasta Ševr.

Ústí nad Labem

Hned dva týdny poté se přesuneme do Ústí nad Labem na jubilejní desátý ročník UL-LETu 2020. Ten se 27.června stane dějištěm třetího Mistrovství České republiky.
„Již několik měsíců probíhá intenzivní příprava závodu. Chceme navázat na to dobré a zároveň posunout akci na vyšší úroveň. Novinek je spousta, ale budeme je zveřejňovat postupně. Jisté je, že desátý ročník opět odpálí páteční noční dual slalom v rámci hudebního festivalu. Sobota bude opět patřit downtownu,“ představuje skladbu víkendu Vítězslav „Stráňa“ Stránský.

Rakovník

Červenec patří tradičně Rakovníku. Místní downtown se bude opět konat v rámci Rakovnického cyklování, tentokrát 25.července. Dvanáctý ročník, to už je na české poměry opravdu úctyhodný počin. Organizační otěže předal letos Štěpán „Čerw“ Červený mladým puškám a hned z toho byla velmi příjemná změna v prostřední části trati. Jsme zvědaví, co kluci vymyslí napřesrok. I tahle akce přímo vybízí k celovíkendovým radovánkám.

Horní Planá

Za posledním závodem Série se pojede opět do Jižních Čech, tentokrát však do revíru Františka „Fanyho“ Valeše. Velmi oblíbené Dačice, kde se však Saša Sidor kreativně zcela vyčerpal, vystřídá malebný městys Horní Planá, který založili mniši z kláštera Zlatá koruna.  V průběhu husitských válek se pak stala součástí českokrumlovského panství. Významný vliv na rozvoj města měla na počátku dobrá poloha při obchodní stezce z Čech do Rakouska. V současnosti je Horní Planá rychle se rozvíjejícím turistickým střediskem. Lipenská nádrž nabízí výborné podmínky pro vodní sporty, pěší turistiku i cykloturistiku. Potud dobová literatura. A teď vážně. Mají tam kašnu. Saša rád kašny. Saša spojí síly s Frantou. Bude závod. Léto, Lipno, bikiny, kemp, kámoši a zpěv. Jo a Špičák nedaleko. Piš do kalendáře 8.srpna.

Pro více informací a aktuální dění sleduj:
www.czechdt.cz
https://www.facebook.com/…ntownseries/

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí