Zhodnocení sezóny - Filip Polc

Autor: Keli, vydáno: 7.11.2005

Můžes se krátce představit:

Tak volam sa Filip Polc a som jeden z tych, ktori okrem bajkovania toho moc nenarobia.

A jdeme na otázky.

1. Jako se ti tento rok jezdilo, jak hodnotíš uplynulou sezónu ?

sezona zacala super, forma gradovala ale zial na svetovom pohari v mont s. anne, v kanade som si roztrhol krizny vaz a musel som mesiac odpocivat s nohou. to znamenalo vypadok z troch svetovych poharov a jasne ze aj ta forma poklesla. ale po navrate na bajk sa to dalo dost rychlo do pohody a podarilo sa mi zajst este niekolko peknych vysledkov.

2. Jaké úspěchy se ti podařilo v této sezóně dosáhnout? Splnilo se ti to co jsi si před sezónou předsevzal ?

Tak stal som sa opat majstrom slovenska aj ked tento rok mi slovensky pohar vyfukol vlastik hyncica. celu sezonu sme sa natahovali jeden pretek on druhy ja ale potom nam do toho zasiahli obom zranenia tak sa to narusilo. Dosiahol som okrem toho 4. miesto vo 4X na svetovom pohari v schladmingu a okrem toho som dosiahol vsetky umiestnenia do 8. miesta a to znamenalo celkove 9. miesto vo 4X rankingu. zial keby som nebol vynechal tie tri svetove pohare tak by to zrejme bolo do 5. miesta a v tedy by som bol plne spokojny. takze to ma trocha stve. v DH je ten vypadok mesacny viacej citit ako vo 4X a tak aj ta forma nevygradovala v tedy kedy mala ale az na uplny zaver sezony. na majstrakoch sveta v livigni som dufal ze to pojde trocha lepsie ale s konkurenciou ktora tam dosla z celeho sveta som to nakoniec vytiahol na 25.miesto.

3. Co zranění, kdy a kde jsi se letos nejvíc rozštípal ?

tak ako som uz pisal bolo to v kanade na svetovom pohari. trening 4X. v prvej zatacke, ktora sa jazdila velkou rychlostou (ktoru sme naberali na rovinke po starte) som chytil do kolesa zle namontovanu tycku so zastavkou (nebola namontovana s velkou tyckou dovnutra a malou von z trate ale naopak a tak som tam nebol jediny kto na to doplatil. potom ju premontovali) a to ma v tej rychlosti tak rozhodilo, ze som letel niekolko metrov cez velky skok a kedze sa mi nepodarilo vypnut spd tak mi bicykel totalne vyklbil to koleno. a uz som sa nepostavil. jasne, ze som bol cely dobity ale to koleno mi branilo v jazdeni.

4. Co tě letos nejvíc zklamalo ?

no jasne, ze to zranenie a moje starty na 4X. ale hlavne to, ze v zjazde este stracam 10–15sekund na prveho a to ma dost sere. ono je to v tom, ake ma kto moznosti jazdit, kolko a kde. u nas to v zime neni mozne a to je prave obdobie kedy ma australia a novy zealand ich domace preteky a neustale jazdia,cely rok. a tak su aj viac vyjazdeny ked pride cas svetoveho poharu.

5. Jako vypadá tvůj trénink, jak často a s kým trénuješ ?

do treningu zahrnam cestu, XC, BMX v raci alebo senkviciach, streetek a podla moznosti zjazd…s tym je to horsie. okrem toho pocas studenych mesiacov chodim do posilky a skusal minulu zimu zaradit aj trocha atletickej pripravy. kazdy den trenujem dvojfazovo, cize rano nejaka ta posilka a poobede bajk. urcite by som chcel do mojho treningu tento rok zaradit viacej startovacej rampy aby sa tie moje reflexy na starte dost vylepsili. ked som na slovensku tak jazdim hlavne s chalosmi z mojho teamu: tomas pagac a rasto pirman ale najviac to je asi sam.

6. Tvoje oblíbené lokality?

DH rad jazdim na martinskych holiach, kde je ten zjazdik paradny. je to tam zial iba na vyvoz autom a nova sedacka je v nedohladne. dalej je to bozak u vas doma a vonku je to asi schladming a pila, kde je pekna a narocna trat.

7. Jak trávíš volný čas, když nejsi na kole.

no tak okrem spania este relaxujem v kupeloch v rajeckych tepliciach a musim sa priznat, ze v posledom obdobi som viac taky domased ako nejaky velky paric. no a samozrejme, ze sa snazim premoct a studovat aj ked to je ta najnarocnejsia cinnost na sklbenie pocas treningoveho obdobia, ktore je vlastne cely rok.

8. A co tahle kultura – jakou poslední knížku jsi přečetl, co to hraje do uší, oblíbený film.

tak jedinu knizku, co som precital celu v ramci zabavy a nie z povinnosti ( to bolo uz davnejsie) a bol to zivot lanca armstronga ale teraz mi priatelka precitala knihu od browna – bod klamu. pocuvam hiphop, d&b a vselico roznorode. rad si vypocujem soundtrack zo samotari ktory ovladam naspamat.

9. Jak strávíš letošní zimu ?

tak na buduci tyzden (tj. předposlední týden v říjnu, pozn. red.) si idem dat spravit v kolene novy krizny vaz…potom bude nasledovat dlha rehabilitacia a fisioterapia pocas ktorej by som sa rad pohol so skolou a mojou anglictinou. no a potom uz zase pride narad priprava na sezonu.

10. Na čem teď jezdíš a kolik bajků teď máš ?

tak jazdil som tuto sezonu na INTENSE Bicycles a mal som styri bajky na sezonu: M3, 5.5, tazer full a tazer pevnak. ako to bude na buducu sezonu este presne neviem.

11. Za koho momentálně jezdíš a co sponzoři ?

jazdil som posledne tri sezony za moj FPRT – Filip Polc Racing Team. situacia na slovensku je ale natolko mizerna, ze ak budem mat dobre ponuky tak jazdit budem za iny team s tym ze FPRT bude fungovat nadalej. sponzori boli intense usa, hayes usa, mavic cz, dainese, vans sk, smith, 5th element, shimano sk, datalan, …no a jazdim ako redbull rider

12. Máš představu na kolik peněz tě vyšla letošní sezóna ?

fuuha! presne to este nemame uzatvorene ale len peniaze na cesty, ubytko atd (bez materialu na bajky) sa pohybuju tento rok okolo 300.000,–skk. a to som sa vracal z kanady bez toho aby som isiel dalej do brazilie a USA. to by bola este ina palka. a jasne ze sme sa snazili setrit a nespavali sme v luxuse s ranajkami do postele.tie mi obcas prichystala manazerka na malom prenosnom varici. haha.

13. Cíl pro následující sezónu ?

tak to by malo byt do 5. vo 4X a do tej dvaciny v DH v celkovom hodnoteni svetoveho pohara. titul majstra sr dh a snad uz aj 4X sa u nas rozbehne. snad v nejakom teame, ktory mi dovoli sustredit sa na bajk a nemusiet sa zatazovat aj ostatnymi strankami sezony.

14. Místo pro libovolný vzkaz ?

jazdite kolko sa len da aby sme im ukazali, ze nas musia brat na vedomie a ze sme schopni jazdit a respektovat zaroven aj lesy okolo nas.

15. Máš nějakou osobní web page, kde se o tobě mohou tvoji potenciální fanoušci dozvědět víc ?

http://www.filippolc.sk

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel jazdec 7.11.2005 v 17:19

    go pipo go!!! drzim palce...a prajem co najmenej urazov !!

  • anonymní uživatel Mako (makobb (a) orangemail.sk) 7.11.2005 v 18:28

    Ked som si to precital len sa mi potvrdilo ze Filip je moj najvacsi vzor!!!!!!! Drz sa!

  • anonymní uživatel Kostěj 7.11.2005 v 19:57

    Moc pekne cteni a obrazky! Naspamat ovlada Filip soundtrack, nebo cele Samotare? =)

  • anonymní uživatel Dumbo 7.11.2005 v 20:00

    ten jeho odkaz je dobry... plne suhlasim... jazdite co najviac ale setrite a ctite lesy... Polc je frajer.... vsetka cest mu !

  • anonymní uživatel Hajes 7.11.2005 v 20:03

    jj Filip je zvire, jen tak dale...

  • anonymní uživatel ueeeeee 13.11.2005 v 19:13

    ten snowscoot je masucker... nemáte nějakej tip na dobrej snowscoot /za dobrej cash?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí