Firma Squidworx příchází s modulárními platformovými pedály

Autor: Keli, vydáno: 13.2.2020

Squidworx je nově vzniklá společnost sídlící v Mecce bikování, ve Whistleru. Nyní po třech letech vývoje a testování představuje svůj první produkt – Modular flat pedal – modulární platformové pedály.

V čem se tyto pedály liší od klasických je patrné na první pohled. Kombinují totiž plast s kovem.
Středová oblast okolí osy pedálu je velmi podobná klasickým platformovým pedálům, avšak přední a zadní část pedálu se zcela liší od toho, co je na trhu. Tyto části jsou tvořeny plastovými výlisky (nylonový kompozit), které jsou ke středové části přimontovány. Osa sází na ověřené řešení využívající dvě kuličková ložiska a k tomu kluzné pouzdro.

Výhodou řešení modulárního provedení pedálů je možnost snadné výměny jakéhokoliv komponentu a také možnost customizace vzhledu. Aktuálně firma nabízí 12 barev, takže teoreticky lze získat až 1000 různých barevných kombinací a sestavit si zcela unikátní pedály.

A samozřejmě je tu i možnost různých velikostí pedálů. Tyto firma plánuje uvést na trh později, v současné době je k dispozici pouze jeden rozměr 108 × 97 mm s výškou 12mm.

Zajímavé je provedení pinů, ty nejsou do těla pedálu našroubovány, ale jsou umístěny ve vlastních hliníkových pouzdrech. Chytré řešení které eliminuje poškození těla pedálu při kontaktu pinu s překážkou.

Sympatické řešení pedálu trochu kazí cena, pokud by tě Squidworx Modular flat pedal zaujaly, budeš muset z pokladničky vytáhnout 160 kanadských dolarů (cca 2700 Kč).
Další informace najdeš na webu www.squidworx.bike

Diskuze

  • anonymní uživatel hobit 14.2.2020 v 10:03

    teda tohle si mi opravdu moc nelíbí, maximálně tak ty celočerné, ale ten středovej odlitek je opravdu ošklivej. Je tu někdo, komu se líbí?

  • anonymní uživatel Balanc 14.2.2020 v 11:50

    Me se nelibi celkovy koncept, uplna neprakticnost! Jednou s tim poradne trisknes o kamen a ahoj. Nedam dopustit na plastove platformy! Chytnes kamen, plast se trochu poskrabe, ale diky sve prirozene pruznosti se prohne a vrati do puvodniho tvaru! U vytvezene horcikove slitiny je to z dlouhodobeho hlediska mozny problem vzniku trhlin. Navic plastaky me stoji par stovek a za 2sezony jsem strhnul jen jeden kovovy pin, tak ze nesel uz vymenit, nu coz udelal jsem si diru krapet vedle a dal tam novy pin a doslouzily mi do zbytku sezony. Aneb za malo penez hodne muziky

  • anonymní uživatel džey-ar 14.2.2020 v 16:08

    No já si nemyslím, že by se to muselo hned ulomit, ten nylon je bytelný a taky pružný. Ono když pořádně praštíš do šutru jakýmkoli hliníkovým pedálem tak se zlomí. Akorát tady v tomto případě našroubuješ nový kus a jedeš dál :-) Otázka ale kolik bude jeden ten "plátek"stát :)

  • anonymní uživatel Balanc 14.2.2020 v 19:24

    A kdyz trefis jeden z tech pinu, co funguji i jako spojka tech vymennych dilu? Myslis ze to vydrzi? Ja si to nemyslim. V jednoduchosti je sila a ne ve zbytecne komplikovanosti. Jo to urceno zase jen pro ty kteri lpi na designu, nebo se nutne potrebuji odlisit od ostatnich, aby mohli ukazat, ze maji vicebarevne provedeni.
    PS: za cenu tehle pedalu, muzu mit 4x pary plastaku, ktere jsou i lehci
    LIP

  • anonymní uživatel Vojta 14.2.2020 v 21:04

    Plastovej pedál i když vakli tak nechrasti :D a hlavně stojí proste petikilo... tohle se mi líbí ale za pedál bych takový peníze nedal protože nemusím

  • anonymní uživatel Sunshine 29 (panther29 (a) seznam.cz) 15.2.2020 v 0:27

    Za mě super, cena OK. Kvalitní pedály pod 2- 2,5k nejsou, takže nevidím problém. Jsme ale v ČR, takže všechno špatně :)

  • anonymní uživatel Honza 15.2.2020 v 8:09

    Kvalitni pedaly pod 2-2,5k nejsou... jasne :-D

  • anonymní uživatel Balanc 15.2.2020 v 11:16

    Sunshine 29 neopovrhuj Ceskem, kdyz z tama pochazis kamo!!

  • anonymní uživatel Sunshine 29 (panther29 (a) seznam.cz) 15.2.2020 v 17:44

    Balanc: ničím neopovrhuji, myslel jsem tím klasickou domácí vlastnost ihned zkritizovat úplně všechno :)

  • anonymní uživatel Szigi (lukasszigeti2 (a) gmail.com) 16.2.2020 v 7:19

    džey-ar.... Za me hlinik nepraska ale ohyba se pri narazu nebo ho urves ale nevidel jsem ze by praskl a to jezdim sjezdy a ano stane se ze chytis koren a sutr.... Tohle bych si na kolo dal maximalne na nejaky uhlazeny trail nebo cyklostezku s minimálním kontaktem....

  • anonymní uživatel Hanzi 17.2.2020 v 9:56

    Za mě perfektní konstrukce. Ložiska jsou v Al těle, takže se lože průmysláků nevyžvejká tak snadno jako na celoplastových, piny v Al pouzdrech jsou taky super chytré řešení.. co se týče rázů, ohybu apd, tak plast plněnej sklem snese strašnou býdu + se neošoupe barva / elox jako na Al pedálech, hliníkové je tu jen malé tělo kolem osy, které obvykle není dodrbané od šutrů apd.. za mě parádička, cenovka by mohla bejt maličko příznivější ale není to tak strašný. Za mě palec nahoru konstruktérovi, který s tímhle nápadem přišel.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí