reklama

Tomáš Slavík vítězí na nejdelší městském sjezdě na světě!

Autor: Tomáš Slavík, kategorie: Report, vydáno: 25.2.2020

Vítězné ražení Tomáše Slavíka nezná konce! Uplynulý víkend byl korunován králem závodu Red Bull Monserrate Cerro Abajo v Bogotě! Tento legendární závod v Kolumbii je považován za nejdelší a fyzický nejnáročnější závod, který má díky tomu i zápis v Guinessově knize rekordů!

Tomáš Slavík se v kvalifikaci šetřil a ve finále vylepšil svůj čas natolik, že jej už nikdo nedokázal překonat. Později narůstající déšť ostatní závodníky navíc ještě vzdaloval od času českého jezdce.

Závodu se zúčastnilo 40 pozvaných závodníků z 11 různých zemí a měřili svoje síly s tratí, která nemá obdoby: délka 2 400 m, 1605 schodů, start ve 3200 m.n.m a vertikální drop přes 500m!

Slavík svým vítězstvím tvořil v Kolumbii historii, jelikož se jako první závodník stal vítězem obou Red Bull Cerro Abajo závodů a to Red Bull Valparaiso Cerro Abajo a Red Bull Monserrate Cerro Abajo!

Slavík po finálové jízdě komentoval: „Trochu jsem bojoval s faktem, že jsem si před hlavním závodem sjel trať pouze dvakrát a to doopravdy nestačí. Loni jsem tady nezávodil a musel tak řešit nastavení kola, hlavy a celkovýho stylu jízdy až v těchto jízdách. Všichni rideři, kteří to v těchto podmínkách dokázali sjet až do cíle jsou ti skuteční hrdinové a šampióni. Sice jsme soupeři, ale ve finále náš hlavní soupeř je čas! Jsme kamarádi, pomáháme si, fandíme si a bylo pro mě doopravdy těžký sledovat kluky jak se v dešti perou s tratí, padaj a bojujou po cestě dolů do finiše. Samozřejmě mám radost ze svýho vítězství, ale ještě větší radost mám z toho, že jsou všichni v pořádku dole v cíli. Za těchto podmínek na takové trati končí veškerá legrace, to už je doopravdy tenkej led… Díky všem za krásný zprávy a za to, že fandili i takto na dálku! Díky moc všem!“

Tomáš se již dva dny po dojetí toho nejdelšího městského sjezdu v Bogotě nachází na Novém Zélandu, kde příští týden odstartuje zahajovací závod série Crankworx, kde se Tomáš zúčastní dohromady 3 závodů: Dual Slalom, Air DH a Pumptrack!



Pro více informací, fotek a videií Tomáš Slavíka sledujte jeho sociální sítě
www.tomasslavik.com
www.facebook.com/tomslavik63
www.instagram.com/tomasslavik63



Photo credit: Jan Kasl, Kevin Molano

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Martin (Martin.Svestka5 (a) seznam.cz) 25.2.2020 v 12:09

    půjčím si od vás pár fotografií abych přes svůj projekt mohl tuto skvělou zprávu šířit dál..ahoj

  • anonymní uživatel Doktor Green Thumb (Green (a) thumb.ch) 25.2.2020 v 13:23

    Hlavně si Martine nezapomeň vzít prášeček!!

  • anonymní uživatel Radek 27.2.2020 v 9:17

    Ten sjezd vypadá extrémně nezábavně, dost divnej závod. Ale jinak obrovská gratulace samozřejmě!

  • anonymní uživatel modryorangutan 27.2.2020 v 11:37

    Já si teda myslim, že vlhký kluzký kamenný schody jsou docela zábava, přičemž jakkákoliv chyba se rovná okamžité návštěvě dentisty. To je něco jako říkat: ten Novej Zéland..všude jen samá tráva a zeleno, to je nuda. Jsem jedinej komu Valparaiso přijde zbytečně překombinovaný umělejma překážkama?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí