Video: ORY STORY - Ory Bárta na tripu - tentokrát v Thajsku a Malajsii

Autor: Ory Bárta, vydáno: 6.5.2020

Ondra Bárta ve svém zimní tripu po Asii pokračoval dál. Tentokrát strávil nějaký čas v Thajsku a Malajsii. A zažil tam věci, které i takového světoběžníka překvapí. Třeba druhý největší blátometal, o co šlo? Čti, dívej se a dozvíš se víc.

Kuala Lumpur

Po skvělým měsíci a dvou závodech na Bali jsme se přesunuli do hlavního města Malajsie, kde se jel další kvalifikační EWS závod – Mad Enduro Kuala Lumpur. Závod se jel na tropicky zeleném kopci Bukit Kiara, kde je mnoho parádních a hodně technických trailů. Název endura jako „Mad“ mi přišel trochu přehnaný do chvíle, než začalo pršet a prudké pasáže plné kořenů a kamenů se staly velkým rocknrollem. Po DH svěťáku v Champéry je to pro mě asi druhý největší „blátometal“. Skvělá organizace závodů i parádní ježdění určitě stojí za účast na tomhle závodě. Jedinou slabinou byly dlouhé šlapavé pasáže, které se za bláta nedaly ušlapat.

Thajsko

Sever Thajska je pecka! Obří zelené kopce, krásný Thajky, výborný jídlo, přísná policie a Chiang Mai – nomádská metropole plná kaváren a tržnic. Chiang Mai Enduro je největší enduro závod v JV Asii. Silná mezinárodní účast, asi 300 závodníků, kvalifikace na EWS, skvělá organizace a ještě lepší ježdění. V místním bikeparku funguje profesionální bikereský vývoz nebo se dá jezdit na kopec i taxíky. Trailů je tady dost, ale není úplně snadné je objevit. Je to obrovský kopec, který se mi za den povedlo sjet maximálně třikrát. Tropický horský les v půlce kopce vystřídají kamenité super rychlé cesty plné zrádností a velké zábavy. Taxi se dá domluvit za 500Kč na jednu cestu na vrchol kopce a vejdou se do něj v pohodě tři jezdci. Kopec má převýšení neuvěřitelných 1300 m a je lokální Mekkou nejen pro sjezdaře a enduristy, ale také pro silničáře, běžce a ornitology… Fantastická je i horská vesnice Ban Khun Chang, kde se zastavil čas asi před tisíciletím, a kde bylo slavnostní zahájení závodu a start několika tratí.

 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel tiborski (tiborski (a) seznam.cz) 7.5.2020 v 15:27

    Moc dobrý OriStory, mě teda pobavil. Díky

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí