reklama

MTB Trilogy 2020 - Bude, či nebude, to je to, oč tu běží

Autor: Pavla Hajpišlová, vydáno: 25.5.2020

Je to sotva pár dní, co proběhla první závodní zkouška letošní bikové sezony. V sobotu 16. května se uskutečnila Cyklovýzva Nova Cup na Stříbrném rybníce u Hradce Králové. Přítomný hlavní epidemiolog nic nenamítal, prý to bylo pěkné, řekl do televize, takže se zdá, že se závodit bude moci dál. Bikoví kritici závod ohodnotili: "Pětatřicet krásných kilometrů vykouzlil na placce u Hradce Králové Véna Hornych, první letošní domácí závod se vyvedl…? a snad všichni závodníci byli rádi, že konečně mohli zúročit svůj trénink, mnozí z nich byli vyvedeni z omylu, když se připravovali na "letecký den? u HK a ony na ně čekaly poměrně náročné traily. A právě tento stavitel tratí je ředitelem jediného bike a enduro etapového závodu v Čechách – MTB Trilogy.

Ačkoliv jsou velké bike etapáky v Evropě rušeny (Alpentour Trophy, BIKE Transalp, Iron Bike…), v případě polského Beskidi Trophy posunuty na pozdější datum (srpen), tým MTB Trilogy ještě stále věří a doufá, že bude moci 9. ročník uskutečnit v původním červencovém termínu, tedy 2.-5. 7. 2020 v tandemu s partnerským závodem Nova Cup a zároveň se stane součástí ČP XCP.

V roce 2021 budeme žádat o zařazeni do UCI kategorie S2. Tak neváhejte přijet!

V současné chvíli se pracuje se dvěma (třemi) variantami:

  1. MTB Trilogy bude ve své obvyklé podobě (2.-5. 7. 2020) – tzn. prolog a 3 etapy – v případě, že se otevřou hranice do Polska, pojedeme samozřejmě i tam! Vždyť, kdo by si chtěl nechat ujít eRZetu železničním tunelem, Ruprechtický Špičák či sjezd sopky Suchawa?
  2. MTB Trilogy bude jen po českém území (3.-5. 7. 2020) – v případě, že hranice do Polska zůstanou zavřené, je připravená pouze česká varianta: prolog a dvě etapy – lehce upravená Best of Sudety a více pozměněná etapa Vraní hory, která sice mine Královecký Špičák, nicméně bude okořeněná výživnými a drncavými Trutnov Trails a nebojte, legendární sjezd Jánského vrchu chybět nebude.
  3. MTB Trilogy nebude – tomu prostě nevěříme!

A na čem závisí to, zdali MTB Trilogy bude či nebude? Na startujících! Abychom byli schopni závod uspořádat a poskytnout závodníkům aspoň takový servis, na jaký jsou při tomto závodě zvyklí, musí být počet startujících alespoň 250, spíš 300! V současné chvíli je přihlášeno něco přes 100 závodníků, a to prostě finančně nestačí. Chceme pro vás MTB Trilogy uspořádat, a to i za cenu, že veškerá naše práce, kterou do toho vkládáme bude charitativní (rozuměj bez nároku na odměnu). Ale spoustu toho cestou projíte, propijete, my projezdíme spoustu nafty a prosekáme nemálo benzínu při přípravě ďábelských a nezapomenutelných tratí a mnoho dalšího.
Vzhledem k situaci jsme ponechali zvýhodněné startovné až do 24. 6. 2020 místo do posledního dubna. A když by se náhodou závod nepodařilo uskutečnit a my jej museli opravdu zrušit, startovné vám bude převedeno na příští rok, takže o své peníze nepřijdete.

Proto tedy, každý biker a enduro jezdec, který chce zažít něco opravdu jedinečného, vystoupit ze své komfortní zóny, posunout své limity, by měl teď hned okamžitě nalistovat registraci na MTB Trilogy 2020 a přihlásit se!

Po loňském MTB Trilogy Irena Klingorová napsala: „Úplně nevím, co k tomu napsat, protože dojmů a zážitků je neskutečně a ještě jsem úplně všechno nevstřebala…pro představu je snad důležité jen to, že po prologu mě celou první etapu honily myšlenky, komu prodám moje celopéro, protože jsem měla dojem, že na to kolo vůbec nepatřím…ale díky neutuchající podpoře kamarádů, rodičů a pořadatelů jsem nakonec celou trať projela, prohrcala, prošla nebo proskákala do cíle, a to v plné palbě, z čehož mám naprosto skvělej pocit :).“
A kdo pořádně neví, o co jde, tak ať prolistuje MTB Trilogy web a podívá se na videa či fotky.

Pro děti je připraveno MTB Trilogy KIDS a při počtu alespoň 6 zájemců pak bude uskutečněn MTB Trilogy Kemp pro děti.

Pojďte zažít Broumovsko na vlastní kůži!
Na shledanou v Teplicích nad Metují!
Tým MTB Trilogy

P.S.: VOLUNTEERS NEEDED! Netroufáš si na MTB Trilogy jako jezdec a chceš to zažít i tak? Pojď nám pomoci jako brigádník! Mrkni na web anebo rovnou napiš na ucetni@mtbtrilogy.cz.

Foto: Martina Chrástková

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel nic moc 26.5.2020 v 0:54

    no tak k dnesnimu dni 112 jezdcu, to moc nevypada, ze se bude zavod konat. A moc dalsich Vam tam asi nenasype penize, kdyz Vi, ze jim je podrzite rok.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí