Přípravný kemp MTB gravity disciplín V Koutech nad Desnou

Autor: Milan Suchomel, vydáno: 1.6.2020

Česká reprezentace v gravity disciplínách si dala v minulém týdnu společné dostaveníčko v Koutech nad Desnou. Na soustředění se sjeli závodníci ve sjezdu, enduru i fourcrossu. O tom jak to na akci probíhalo referuje reprezentační trenér Milan Suchomel.

V uplynulém týdnu od 26.5 do 29.5.2020 proběhl před nastávající sezonou v jesenickém skiareálu Kouty nad Desnou přípravný kemp našich nejlepších bikerů ve sjezdových disciplínách. Celá akce byla financována Českým svazem cyklistiky z rozpočtu sekce horských kol.

Za skupinu sjezdu se zúčastnil Matěj Charvát, Stanislav Sehnal, Antonín Král, Ondřej Štěpánek, Filip Dankanič, David Cvinger a Robin Novotný. Pozvaní Tomáš Cvinger se nezúčastnil z důvodu zranění a Martin Lebl díky komplikaci pobytu na Slovensku (COVID 19).
Za skupinu enduro Přemek Tejchman, Milan Myšík, Jakub Říha, Vojtěch Bláha, Zdeněk Fiedler a Martin Pešťák. Pozvaná Štěpánka Nestlerová se ze zdravotních důvodů nemohla zúčastnit.
Za skupinu 4X Tomáš Slavík, Mikuláš Nevrkla a Michaela Hájková. Pozvaná Romana Labounková ukončila karieru.

Nominace účastníků vycházela u DH z pořadí na M ČR 2019 v Peci pod Sněžkou, enduro rankingu EWS a 4X dle úspěšnosti na posledních MS. Juniorka Michaela Hájková byla přizvána jako nejvhodnější nástupce ze skupiny BMX na 4X za Romanu Labounkovou. Vzhledem k omezenému rozpočtu nebyl bohužel nikdo další přizván.

Bikepark v Koutech nad Desnou byl vybrán z důvodu komplexního zázemí na jednom místě jako je ubytování, stravování, lanovka a zvýhodněné ceny za všechny služby. Zároveň tratě v bikeparku umožňují zdokonalovat se ve všech výše uvedených disciplínách a jsou přístupné v toto období v týdnu.

Po úterním večerním srazu začala příprava ve středu v 9.00 hodin. Středeční program byl zaměřen především na seznámení a testování nového materiálu, techniku jízdy a zvyšování celkové kondice. Zatímco ve středu sjezdařům počasí přálo čtvrtek nás přivítal zataženou oblohou s deštěm.

Program na středu ale změněn nebyl, a proto proběhla dopoledne na trati Koutíkův sen první kontrolní měřená jízda včetně dvou mezičasů. Nejlepší čas v první jízdě dosáhl Matěj Charvát před Standou Sehnalem a Ondřejem Štěpánkem. V odpoledních hodinách i přes velice kluzký povrch a déšť všichni účastníci i nadále trénovali na druhou měřenou jízdu, která byla v plánu na pátek.

Celá skupina rovněž testovala nově vybudované skokanské pasáže po startu tratě Koutíkův sen, a zvláště dlouhou 4X skákací pasáž na Hřebenovce. V pátek dopoledne proběhla druhá měřená jízda, kterou vyhrál Stanislav Sehnal před Jakubem Říhou a Matějem Charvátem, který dojel jízdu na pomalém defektu.

Kemp byl ukončen v pátek v 15.00 hodin, kdy se účastníci rozjeli do svých domovů. Na akci byl přizván profesionální fotograf Jakub Šedivý, který z průběhu akce vytvořil hodně pěkných fotografií. Výsledky z měřených jízd přikládám k reportu. Přípravný kemp proběhl dle plánu a splnil očekávání. Během akce nedošlo k žádnému zranění.

Zpracoval: Milan Suchomel

Výsledky:
výsledky 1. kolo.pdf
výsledky 2. kolo.pdf

Diskuze

  • anonymní uživatel * (*) 3.6.2020 v 10:36

    Ty lavice na začátku strašně dom...r..dali

  • anonymní uživatel Kellys 5.6.2020 v 17:18

    Presnee!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí