Czech Downtown Series: Downtown Horní Planá - zábava na Lipně už tento víkend

Autor: Vítězslav Stránský, vydáno: 3.8.2020

Je to hezky u Lipna, kašna je veliká, celej vršek technika jak kretén, dole hezký schody u kostela a dojezd v centru Horní Planý. Sobota večer muzika a nachystanej plácek na kempování s výhledem na Lipno. Všechno, co jste se chtěli dozvědět o nové lokaci Czech Downtown Series a báli jste se zeptat.

Ústy Alexandra Sidora bychom měli za sebou výstižné shrnutí a nyní už jen pár řádků a fotek k věci. Pořadatelský team slibuje připravit jednu z nejdelších a nejnáročnějších tratí seriálu. Převýšení 80 m, délka přes 1 km a odhadovaná doba závodní jízdy dvě a půl minuty patří v českých luzích opravdu k těm delším. Trať povede z vršku lesoparku Dobrá Voda, kde je většinou přírodní povrch. Zde číhá drop cca 3×2m anebo kamenné schodiště.

Po přírodní sekci zavede jezdce kurz do nejvýše položeného města jihočeského kraje s cílem na hornoplánské náměstí. Zde po vzoru Dačic vyroste skok přes kašnu a prý to bude devítimetrák, step down s příjemnou odpalovou lávkou. Všechny překážky se budou dáti tradičně objet, čili i méně zkušení jezdci se nemusí bát účasti.

Časový harmonogram

10:00 – 11:00 prezentace v prostoru cíle
11:00 – 14:00 trénink
14:30 – start první závodní jízdy
16:00 – start druhé závodní jízdy
17:00 – vyhlášení výsledků
20:00 – Afterparty – 2 kapely – na spotu Funyho zahrádka

Zahrají:
Marked As An Enemy
BUT

Registrovat se můžete do čtvrtka 6.8. na webu czechdt.cz, nezapomeňte vybrat správný závod a kategorii.

Platí opět, že jezdci s licencí mají startovné za 400 Kč a budou otevřené kategorie Junior, Elite, Masters. Nelicencovaní bez rozdílu věku v kategorii Open platí 500 Kč. Pokud dorazí ženy, pořadatel Funy s nimi na vyhlášení počítá.

Lokalita přímo vybízí na příjezd v pátek a zakempení na celý víkend. Nečekejte vyvoněnou akci s LED obrazovkami, ale i tak tušíme, že o Horní Plané se bude mluvit v našich luzích a hájích dlouho.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí