Prezentace Progress Cycle: novinky Giant, Vittoria, CamelBak a další

Autor: Keli, vydáno: 18.8.2020

V polovině srpna byla kousek od Brněnské přehrady prezentace dovozce Progress Cycle. Tato firma má v portfoliu celou řadu zajímavých značek a i zde představila dost novinek. Zaměřil jsem se výrobky, které souvisí se zaměřením našeho webu. tj. gravel biky jsem obešel obloukem :)

Giant Reign

Asi nejvýraznější značkou je Giant, thaiwanský výrobce v enduro a trail segmentu nezahálí, i když jeho vlajková loď Giant Reign nedoznal na rok 2021 výraznějších změn. Co bude nového? Především sedla, zapomeň na úzká nepohodlná sedla, která byla určena spíše na XC kola, na příští rok bude osazeno užší, kratší sedlo, které je určeno pro vzpřímenější jezdeckou pozici. Další novinkou je chránič zadní stavby, gumový profil zabraňuje nechtěnému kontaktu mezi řetězem a zadní stavbou. Myslelo se i na ochranu spodní rámové trubky, je delší a odolnější.

Vittoria Mazza

Vittoria Mazza je nová univerzální enduro-trailová guma. K dispozici ve 27,5" a 29" provedení a šířkách 2,4 a 2,6. Bude ve dvou verzích, lehké trailové verzi se šedým bokem a nižší hmotností, s černým bokem bude ostrá enduro verze s zesílením a lepší ochranou proti průrazům. O kvalitní grip se postará čtyřsměsový běhoun.

Crankbrothers

Zajímavým bylo i nářadí s knoty od Crankbrothers. Kromě klasického multitoolu je součástí nářadíčka i speciální boxík na uložení knotů. K čemu by byly samotné knoty, kdyby jsi neměl i „vidličku“ – aplikátor knotů – u Crankbrothers mysleli i na tohle a vidlička je součástí nářadíčka. K dispozici bude ve dvou verzích lišících se počtem nástrojů.

Giro Source

Giro ukázalo levnější alternativu k přilbě Manifest, nese jméno Source a za 3.099 Kč dostanete slušivou helmu s full wrap in-mold technologií – v podstatě z vnější strany není šance vidět EPS pěnu, je totiž přetažena plastem. Co se týče ochrany, tak v na této helmě bude klasický Mips, na rozdíl od Manifestu, kde je nejmodernější typ ochrany proti rotačním silám při pádech „Spherical Powered by MIPS“.

CamelBak M.U.L.E. Pro a H.A.W.G. Pro

CamelBak představilo dvojici nových batohů, která sice nesou tradiční jména M.U.L.E. a H.A.W.G., ale jsou zcela nové. Objemy batohů M.U.L.E. Pro a H.A.W.G. Pro jsou 14 resp. 20 litrů, při použití vodního vaku je třeba odečíst 3 litry.

Od stávajících se odlišují přídomkem Pro a liší se především novým zádovým systémem Air Support Pro, ten sází na extra prodyšné polštáře překryté síťovinou, které se zad dotýkají jen letmo a díky tomu se budou záda méně potit.

Oba dva batohy lze doplnit chráničem páteře Impact Protector, tento avšak není součástí balení, na rozdíl od 3l pitného vaku, který s batohem dostanete.

G-Form E-Line Knee Guard

Chrániče G-Form E-Line Knee Guard jsou zcela nové a sází na kombinaci plastu a chytré pěny. Zaujaly zajímavým a velmi promakaným systémem upínání, není to klasická nohavička, ale zároveň i trochu nohavička je. Zapínání je jak na zip, pod kolenem z něj vytvoříš nohavičku a poté stáhneš sirokým páskem jištěným suchým zipem. Obdobný pásek najdeme i nad kolenem. I klasické G-Form chrániče doznaly změn, nově v nabídce nalezneme Pro-Rugged Pad, které se od stávajících liší větší ochrannou plochou a především lepší ochranu samotné chytré pěny díky jejímu potažení tkaninou Armortex.

Diskuze

  • profilová fotka sqadra 18.8.2020 v 9:19

    Co úplně novej model Trance X 29, toho tam ještě neměli?

  • anonymní uživatel schejta 18.8.2020 v 9:46

    ten Trance X29 mne taky moc zajima

  • anonymní uživatel Tomáš (slaby.tomik (a) gmail.com) 18.8.2020 v 10:15

    Jo Trance X 29 bude asi očekávané kolo a jsem na něj také moc zvědavý. Taky mě těší, že už sem dorazila Mazza, přední Forekaster bude brzy na výměnu a trailová varianta Mazzy je favorit.

  • profilová fotka smash mouth 19.8.2020 v 9:26

    Tak jestli te zajima trance X tak to neni zadny tajemství, stací pohledat...
    flowmountainbike.com/...

  • anonymní uživatel embino 19.8.2020 v 12:44

    nekibicuj strejdo ;)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí