reklama

Unikátní výplety Zipp 3Zero Moto levnější a s lepšími náboji

Autor: Keli, vydáno: 8.4.2021

Zipp 3Zero Moto jsou pravděpodobně jediné jednostěnné ráfky nejvyšší kategorie dostupné na trhu. To však není jejich jediná výhoda. Umožňují totiž i drobný náklon v příčném směru. Nová generace přichází s lepšími náboji a také nižší cenou.

V čem jsou karbonová kola ZIPP 3ZERO MOTO s jednostěnnými ráfky jiná než konkurence? Zatímco ostatní výrobci na trhu sází na tradiční provedení ráfků, tzv. box-section - ráfek je vícekomorový, tak Zipp si vzal inspiraci v motorismu a od úplného základu vytvořil jednostěnný ráfek, který je dle Zippu ideální pro enduro a trailové ježdění.
U Zippu využili tzv. Moto Technology umožňující při průjezdu náročným terénem příčnou flexi ráfků okolo uchycení niplů. Kromě toho jsou bočnici ráfku vyrobeny tak, aby dodaly pocit zdvihu navíc - díky tomu se minimalizuje možnost defektu a poškození ráfku, lepší trakce v zatáčkách i ostrém terénu a také možnost využití nižších tlaků v pláštích.

Oproti původní verzi dostala nová generace lepší náboje, hlavní rozdíl je především v zadním náboji. V ořechu zadního náboje, původní ZM1 s 52 body záběru nahrazuje model ZM2 s 132 body záběru. Každá ze čtyř západek na sobě nese trojici zoubků, které zapadávají do 33 zubové rohatky. Výrobce tvrdí, že jakémkoliv okamžiku jsou v kontaktu tři zoubky, což je výhodné jak pro odolnost, tak pro přenos větší síly.

 

První generace výpletů Zipp 3Zero Moto přišla s osazeným bezdrátovým měřákem tlaku Quarq TyreWiz, ten v druhé generaci standardně nenajdeme a díky tomu klesla cena o tři a půl tisíce korun.
Přední 23.899,- (dříve s TyreWiz 27.499,-)
Zadní 26 699,- (dříve s TyreWiz 30.199,-) 

Jak se jezdí na Zippech? Přečti si náš test a dozvíš se to.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí