Představení: Acepac má novou kolekci. Mrkni na ni!

Autor: Keli, vydáno: 6.5.2021

Náchodská firma Acepac zabývající se výrobou batohů a brašen na kola má novou kolekci. Dostal jsem možnost ji vyzkoušet, ale než na delší zkušenosti dojde, pojďme si představit, co je k dispozici. Obří zásilka obsahovala spoustu batohů, ledvinek, přepravní vak na kolo a i pár zajímavých vychytávek. 

Rozsáhlá nabídka, vybere si každý

Portfolio batohů je poměrně rozsáhlé, dalo by se říct, že si vybere každý. Na výběr jsou různé velikosti i provedení, od jednoduchých až po komplexní, menších a nebo větších. S páteřákem i bez, s držákem na baterku atd. 

Provedení sází na špičkové materiály. Ať již to jsou látky Nylon 6.6 nebo více jak o půlku pevnější a 2,5x odolnější Nylon Robic či japonské zipy YKK, kdo má zkušenost s batohy Acepac potvrdí, že trvanlivost a odolnost jsou jejich silnou stránkou.

LCG Bar udrží batoh dole

Zajímavou vychytávkou je LCG Bar, speciální pásek, který zajistí, že batoh při jízdě nebude na zádech lítat nahoru a dolů. Správné umístění batohů Acepak je co nejníže na bedrech, tak aby největší hmotnost byla nesena pomocí této oblasti a bederního pásu. Díky tomu ramena nesou minimální hmotnost a výsledkem je minimální ovlivnění mobility jezdce batohem. Avšak, pokud máš batoh velmi nízko, s dlouhými ramenními popruhy hrozí, že třeba na dopadech skoků bude mít batoh tendence posouvat se vzhůru. LCG Bar toto právě řeší, nedovolí batohu posunout se nahoru tím, že se LCG Bar zapře o zátylek a donutí batoh zůstat na správném místě.  LCG Bar je kompatibilní se všemi batohy vyjma nejmenšího juniorského Flite 6 JR.

Batohy - ,ZAM 15 EXP

Vizuálně  jednoduchý, ale propracovaný batoh na jehož vývoji se podílel Richard Gasperotti a proto nese jméno po Gaspiho projektu ,ZAM. Civilní vzhled batoh předurčuje i k nošení mimo kolo, ale na kole se s ním budeš cítit jako ryba ve vodě. Batoh má možnost zvětšení vnitřního objemu, horní i boční vstup, bederní i hrudní pás, možnost vložení chrániče páteřáku. Jo a má mimochodem i polstrovanou kapsu na notebook.

Batohy - řada Flite

Řada Flite pokrývá vše, co si dokážeš u batohu představit. Na výběr jsou čtyři objemy (20, 15, 10 a 6 litrů) a spousta možností na přichycení dalších propriet, ať už se jedná o malou či integrální přilbu, chráničů atd. Ani zde nechybí možnost vložení chrániče páteře, vodního vaku, nářadí do dobře přístupného organizéru atd. 
Nejmenší velikost šestilitrový Flite 6 JR je určen pro mladé střelce, od větších se odlišuje především konstrukcí bederního pásu, ale jinak sdílí většinu vlastností z dospěláckých velikostí.

Batohy - Edge 7

Chceš malý batoh, který pojme jen to nejnutnější jako páteřák, velký vodní vak a nářadí. Úzký a dlouhý Edge při jízdě na zádech nebudeš skoro vnímat. A pokud by jsi potřeboval někdy odvézt více, pomůžou pásky na které můžeš umístit rozšiřující bikepackové brašny Bar Bag či Drybag.

Ledvinky - Onyx 5

Pětilitrová ledvinka s ambicí nahradit menší batůžek. Stejně jako u ostatních výrobků Acepac uvnitř najdeme spoustu síťovaných kapes s rozličnými velikostmi, umístit cokoliv bez toho aby se náklad za jízdy pohyboval je hračka. Onyx 5 díky své velikosti je samozřejmě kompatibilní s vodním vakem, a také nabízí možnost umístění klasického bidonu. Na spodní hraně najdeš i rozšiřující "sloty" na připevnění dalšího nákladu.

Ledvinky - Onyx 2

Podobně malou ledvinku již AcePac v nabídce měl, byli jsme schopni najít pod názvem Lumbar Pack. Onyx 2 je svým určením velmi podobná, malá, nenápadná ledvinka, kterou lze mít jak na dresu, tak pod ním. S dva litry objemu toho příliš neodvezeš, ale nářadí, klíče, svačina, peněženka a nebo menší vodní vak se vejdou úplně v klidu.

Shrnutí

Vychytávky a fíčury

Battery case, většinu batohů je možno osadit rozšířením na náhradní baterii z ebiku, díky němu je baterka nebo nabíječka bezpečně umístěna v batohu a při jízdě necestuje tam a zpět. 
Helmet holder, držáček malé přilby není součástí batohů, pro uchycení přilby je třeba pořídit Helmet holder a nebo trochu improvizovat. Integrálku na většinu batohů připevníš bez nutnosti dalších popruhů.

Bike Transport Bag

Cestuješ často s kolem na delší vzdálenosti letadlem či vlakem? Pak je  Bike Transport Bag výrobek přesně pro tebe. Rozložené kolo bezpečně zafixuješ a během přepravy zůstane ochráněno. Hlavní výhody? Nižší hmotnost a cena než nabízí konkurence.

 

Ground Sheet

Malý, ale extrémně praktický doplněk. Ground Sheet je plachta na převlékání. Rozbalíš, rozložíš na zemi, převlečeš se a veškeré špinavé oblečení následně snadno pomocí dvou stahovacích tkanic sbalíš do plachty. Veškeré špinavé prádlo je ukryto uvnitř.

Je to na webu

Nová kolekce Acepacu je velkých posunem, progres po technické stránce je dobře znatelný a i vizuální stránka byla vylepšena. Přesvědči se sám na webu acepac.bike.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel rudy 6.5.2021 000 13:45

    ty yo to se jeste navozis nez vse otestujes. jsu zvedavej na ledvinky... skoda te distribucni site.. nejblizsi je nachod kdyz nepocitam *ickovu ;)

  • anonymní uživatel Roman 7.5.2021 000 10:43

    Díky za tip. Ledvinka už je na cestě. Minule jsem od nich bral rollbag na řídítka a perfektní brašna na řidítka, ani se nehne.

    • anonymní uživatel rudy 7.5.2021 000 13:23

      hod pak svuj review

  • anonymní uživatel Shu Lin 7.5.2021 000 16:26

    ještě kdyby ONYX 2 měl ochranný panel, bylo by to super

  • anonymní uživatel honzas (honzas (a) jachcipekac.cz) 8.5.2021 000 9:42

    Keli, prosim, ten travel bag je "klasicka" velikost na silnicky, nebo se do nej vejde treba i enduro devetadvaca? nebyly by prosim fotky s kolem uvnitr?

    • profilová fotka Keli 8.5.2021 000 13:34

      Vyzkouším a dám report, ale dej mi prosím čas.

  • anonymní uživatel Lukina 8.5.2021 000 19:30

    Záleží jakou letadlovou loď máš. Rozměr je 130 x 80 x 30cm.
    www.acepac.bike/...

  • anonymní uživatel Viba (venomcze (a) seznam.cz) 9.5.2021 000 0:11

    GROUND SHEET,jo velice užitečná věc,skoro jako igelitka za kačku :))Nic ve zlém,ale některý věci jsoua ž komický.

    • profilová fotka Keli 9.5.2021 000 5:01

      Ty se dokážeš na igelitce převléct do čistého a následně bez dotyku špinavých věcí je do ní sbalit? To chci vidět!

      • anonymní uživatel Viba (venomczes (a) seznam.cz) 9.5.2021 000 10:58

        Samozřejmě nedokážu,ale jako průměrný smrtelník dokážu stát na spoustě jiných materiálů (např. tráva). A poté se tedy obětovat a použít prsty a věci vložit do zmiňované igelitky (přiznám se že v tomto už vidím zádrhel). Jinak se omlouvám že tady řešíme zrovna takový kraviny, ale občas jak brouzdam a něco zahlednu nemůžu si pomoct a reaguju :(

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí