MojeKolo

BOS Suspension představilo vidlice idylle 39 - tlustší nohy a více zdvihu

Autor: Keli, vydáno: 26.5.2021

Francouzský specialista na odpružení BOS Suspension po letech v hibernaci představil dvě novinky určená pro horská kola. Dvě nové vidlice idylle 39 určené pro enduro nebo sjezd. Průměr nohou 39 mm a až 208 milimetrů zdvihu.

Idylle 39SC

Jednokorunková vidlice Idylle 39SC a dvoukorunková Idylle 39 FCV sází na vzduchovou patronu a obě míří do světa ostřejšího gravity ježdění. Oproti konkurenci RockShox ZEB, Fox 38 či Ohlins RXF38 nabídnou o milimetr silnější kluzáky a na jednokorunce zdvihy 170, 180 a 190 mm. Dvou korunka pak na stejném šasí nabídne 208 milimetrů zdvihu. Navýšení průměru vnitřních nohou na 39 milimetrů má přinést vyšší tuhost a nižší hmotnost, tradiční marketingová mantra nechybí ani u BOS Suspension. Firma Toulouse však vidlici navrhla tak, aby kromě navýšení tuhosti došlo i k omezení torze a zaměřili se také i na snížení množství vibrací.

  

Uzavřená tlumící patrona nabízí nastavení pomalé komprese ve třech pozicích a odskoku v 25 pozicích. Vzduchová komora umožňuje  úpravu velikosti a tím pádem i progresivitu chodu. K tomu navíc přidejte i hydraulický doraz na konci zdvihu.
Vidlice pojme pneumatiky až do rozměru 29x2.8".

Idylle 39 FCV

Sjezdová vidlice Idylle 39 FCV sdílí některé prvky s jednokorunkou, ale liší se především v patroně. U dvobrejle najdeme otevřenou olejovou patronu s nastavitelnou vysoko i pomalorychlostní kompresí (27 resp 25 kliknutí) a odskok s 30 kliknutí. Ani zde nechybí hydraulický doraz, který je navíc nastavitelný a lze si tak upravit, kdy ve zdvihu je aktivován. 
Hmotnost vidlice využívající kombinace hliníkových vnitřních a magneziových nohou je 2490 gramů, ve srovnání s Fox 40 vyhrává Box o skoro 400 gramů (2490 vs. 2816 g).

   

Pouze 29"

Stejně jako Idylle 39SC je i 39 FCV určena pouze pro 29" kola a Boost náboje, shodná je i možnost použití nábojů s 20 nebo 15 mm osou. K dispozici budou obě varianty vidlice ve dvou barevných kombinacích - černé a šedé. Důležitou informací je i cena, u dvojkorunky je to 2260 Eur, u jednokorunky pak 1640 Eur.

Zkušenosti říkají, že vidlice od BOS Suspension patřily k tomu nejlepšímu, co jste si na kolo mohli dát. Slabinou, opravdu velkou slabinou byl zákaznický servis a dostupnost náhradních dílů. Třeba se to teď zlepšilo...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí